Cooler Master Hyper 212 Evo na PS3

Pre svega valjda sam pogodio gde treba da otvorim temu.

Hteo bih da pazarim cooler master 212 Evo ( tacnije 2 komada ) i da probam uz pomoc, verovatno caleta da ga zbudzim na ps3. Video sam ova dva klipa na yt , pa me interesuje , jel izvodiljivo ovo ? Najvise mi je zbog buke , jer kao sto sam i ranije napisao , mnogo me nervira buka.

Video 1

https://www.youtube.com/watch?v=XinhH8h9N8A

Video 2

https://www.youtube.com/watch?v=wCCTiZ_Hzd0

Totalna glupost, još na SLIM :tmi:

Užas…

Do buke ti je a nije ti problem da ti konzola ovako izgleda :D?

Pokusacu u kuciste da ubacim. Treba da dobijem neki mini tower , mislim da je Dell mozda optiplex 320 ili tako nesto, nisam siguran.

Mislim da se previse zahebavas oko gluposti koja je nebitna i da dzabe trosis vreme i novac na ovako nesto.Al dobro ako stvarno hoces nesto tako da napravis onda samo napred i okaci nam ovde slike da vidimo kako je to proslo :slight_smile:

BIce slike, ako ne za***** nesto. Nisam jos sigran kada cu poceti, ali nadam se da ce pocetkom sledece nedelje biti gotovo.

Da znaš da ovaj kuler jedva stane u normal size kućište. Imam ga, ogroman je.

Plus treba ti raspored šrafova na ploči (ps3) kao što je u kućištu a to da se desi je 0% šanse jer su ploče totalno drugačije dizajnirane. Znači ili moraš da napraviš custom kućište ili da se kočiš da modifikuješ kućište i praviš frankenštajna od svega toga.

Na kraju, čudi me da ti je toliko bučno kućište. Moj PS3 iz 2011 je i dalje tih, ono jedno 5x tiši od PS4 od prošle god.

Znam otprilike koliki je kuler, ima drugar nesto slicno ( mislim da on ima 412 ili tako nesto ) , a i ja imam neki CM kuler, ne secam se modela, isto nije bas mali.
Znam da cu morati pravim custom kuciste i da ce verovatno da lici na frankenstajna , ali ocu da pokusam.
Meni je najbitnije da to sve uradim i da radi.
Nemam pojma koliko je moj ps3 star , uzeo sam ga polovnog pre 5-6 meseci , ne secam se tacno. Nikada nije bio nesto posebno tih , ali na God of War Ascension, Uncharted 2… za mene vrlo glasno i iritirajuce

Mozes i neko horizontalno kuciste da pogledas mozda bi se lakse snasao sa njim za ps3 :slight_smile:

Moja pretpostavka je da kuciste ovako izgleda, ali treba da ga vidim u sredu.

U to kuciste ne staje 212 sem ako valjak ne predje preko njega!

ovo cak i ja sto volim modove tog tipa, ne bih uradio…

vise razloga

1. S****ces nesto u najavi, tvrdim :stuck_out_tongue:
  2. Ruzno ce biti u tri lepe
  3. mnogo treba novca jer neces samo kulere da platis, imaces jos da, mora da se stavi dobra pasta, EVO 212 nece da hladi ako nije dooobrano pritisnut, a to na PS3 sa fankenclamps nije moguce kako treba, pokrivices plocu, sces CPU ili GPU, posto su na PS3 oni extremno krhki
  4. RUZNO RUZNO RUZNO!!! :smiley:
  5. Ako bas hoces radi, mislim tvoj novac, ali eto pokusavamo drugarski da ti pomognemo, neki modovi jednostavno nisu vredni ulaganja niti maltretiranja, tebi je ovde najvise potrebna zamena paste i da lepo kao covek nastelujes fan utility da ti se kuleri ne deru i uzivaces, a konzola ce i dalje izgledati lepo a ne kao ovo

a da zaboravio sam jos nesto, kako mislis da hladis napajanje? :slight_smile:

posto na PS3 je dizajnirano da se ono hladi kroz postojeci kuler pa da kroz njega sve prodje i izadje napolje, dakle treba ti jos jedan fan koji ce njega da hladi, plus moras da ga otvoris da stoji na GOLO sto bi rekli, jer ne mozes sa obicnim fanom da duvas kroz njega, nema tu kolicinu vazduha

Sve u svemu nije ti vredan ovaj mod ni novca ni truda , a ne znam koliko se snalazis oko hardvera konzole mozes i da s***** nesto .

E vidi odmah daj oglas da prodajes dzojstike i pokvarenu konzolu. Da krenu ljudi da se javljaju na vreme da krenes. Kapiram da je to veoma moguc scenario.
Ne bih da te malerisem ali promeni stvarno pastu ocisti lepo konzolu i teraj dalje. Cuvaj to sto imas skupljaj parice.
Pa ako bog da srece kupi lepo PS4 i uzivaj!

Frankenstation 3 :slight_smile:

Nikako da stignem na forum. Momci hvala vam puno na savetima. Pomogli ste mi dosta. Kljucne stavke su mi hladjenje napajanja i pod brojem 3 sto mi je studio napisao. Prva stvar mi je izgledala komplikovano jos na pocetku, ali mislio sam da cu se nekako snaci. A sto se tice hladjenja napajanja to sam totalno zaboravio. Jos jednom hvala vam puno.

Poslusacu savet pametnijih i iskusnijih majstora. Odustajem, hvala svima na savetima. Moze tema pod katanac.