Ja sam najvise drzao xbox upaljen oko 30 sata, kada se okupila ekipa za novu, bilo je 3 xboxa, jedan PS3 i 5-6 kompova Nista se nije ni zagrejalo Ali rekord mi drzi PS2 sa 3 dana rada bez prestanka, a to za skraÄene životnog veka, nikad ne znaÅ” kad Äe neÅ”to crÄi, pa koristi maksimalno, dok možeÅ”
Bez prestanka sam igrao najduze Mass Effect 2 cini mi se oko 20 sati a konzola je najduze radila 2 dana kada mi je bila neka zurka gajbi a za zivotni vek pa sta znam sigurno nije dobro da radi po 5 dana bez gasenja.
Vi bre niste normalni, ja nikad vise od 4h nisam spojio, i to mislim da je Mass Effect 2. Inace izgori mjesto ispod mene, obicno 1,5-2h i to je to, treba mi odmor
PS.Kad igramo FIFU kod drugara ja ucestvujem prvih dva sata i onda legnem da spavam
Ja sam XBOX najvise drzao upaljenim 12-13 sati,ne vise.Sto se tice pitanja da li se konzoli skracuje radni vek,verovatno,ali kada se igra nije da ga stedim.
Ja imam obicaj da odigram tekmu u PESu, onda iskljucim dzojstik a konzola ostane upaljena i ostavim tako neko vreme - par sati, dok mi se opet ne zaigra :dada: medjutim, konzola je posle godinu dana rada pocela da se cuje dok radi i to pocinje da me nervira :dada:
Pazi sta kazu ovi likovi:
I never shut my 360 off. It stays on 24/7. It produces less wear and tear from starting up and shutting down. Iāve had this one for 2 years, and the only problem I have had was the open tray error. Pretty easy fix though. I have a friend that shuts his system down if he isnāt going to play it for more than 5 minutes. He has had 3 RROD in the past 12 months. Maybe Iām lucky, but Iām gonna stick with my theory. The less you mess with it, the longer it will last.
It is the same with computers, if you install the game to the HD there re less moving parts so there is little wear to the internals. Startup and shutdown are the biggest āwearā on the system. I turn mine off if I am gonna stop for more than a couple of hours and have left it on for 3days with no problems.
Dakle u fazonu konzola ce duze trajati ako se ne pali-gasi svaki cas? Samo ne znam sta ce biti sa zivotnim vekovem ventilatora ako stalno stoji ukljucena :rolleyes:
Nisam ga vala vise od 3-4 sata drndao jer nemam bas puno vremena. Elem, kad zavrsite s igranjem ostavite konzolu u dashboard-u jedno 10min pa ugasite. To je recept za dugotrajnost
Sam ne pamtim kad sam bilo Å”ta igrao viÅ”e od 1 sata bez prekida, em Å”to generalno nemam vremena, a ni živaca da neÅ”to toliko dugo drvim. A kad stoka (Äitaj ādrugariā) uzme da ganja PES, onda ume da potraje i po 6-7 sati, alā to je retko sluÄaj jer niko ni viÅ”e nema toliko slobodnog vremena ko nekad itdā¦
Ja maksimalno do dva sata igram na slimu i to naveÄe ako se zaigram u multiplayeru a ovako do sat vremena
EDIT: Ostavljam samo ako skidam neki demo ili tako neŔto
Pa, nisam je dugo ostavio upaljenu jer mi je ukljuceno ono da se posle sat vremena sama ugasi, jer iskreno, desava mi se da je tako ostavim pa i zaboravim na nju. Ali najduze sam je drzao upaljenu mozda nekih 12 h, nista posebno. U glavnom upalim je dok igram, ugasim kad ne i to je to.
Sto npr nije slucaj sa kompjuterom, npr njega ama bas nikad ne gasim. Na 2 dana ga resetujem pa onaj task manager nikad ne pokazuje pravi up-time, ali pravi up time mu je godinu dana (otkako sam poceo da praktikujem to da ni ne gasim). E sad, kompjuteru nista ne fali, al xbox je druga stvar. Isto tako, kompjuter ima i neku svrhu da bude upaljen, za box ne vidim nikakvu posebnu svrhu, upalis kad igras, ugasis kad ne, i to je to. Inace, za kompjutere su pricali i jos pricaju da stvarno cesto paljenje i gasenje smanjuje zivotni vek. Ali isto tako, normalno da je jos gore ostaviti stalno upaljen kompjuter. Ovo za paljenje i gasenje kazu zbog windowsa i stalnog bootovanja pa to kao utice i na hardware, bas sam citao. U glavnom, to su sve neki procenti da li ovako ili onako. Mozes i da ne igras 2 godine, upalis konzolu i ona ti rikne, a mozes i da je drzis upaljenu 2 godine i da ti opet radi.
E sad, xbox bi skupljao mnogo prasine dok radi, i komp skuplja, al njemu manje smeta, pogotovo ovom mom lap topu, uopste ga nisam ni cistio jer nemam potrebu, ne dize temperaturu.
4 dana cini mi se, ako nije bilo i pet. Uopste nisam skontao da je ostao upaljen, otisao kod rodbine dole u srbiju i vratim se i imam sta da vidim. Mini heart attack, medjutim konzolanista, radila je celo vreme, ugasio. upalio, sve ok.