Neće sony triple A igru da daje džaba
Sony je odlučio ugasiti aparate. To će se dogoditi ovog petka 6. 9. kada će se ugasiti serveri i po automatizmu započeti proces povrata novca. Potpuni povrat novca kupci na PlayStation Storeu će dobiti na bankovne račune s kojih je inicijalno plaćena igra.
Sony dodaje kako će Steam i Epic Games Store kupce te platforme obavijestiti o načinima povrata novca, a sve će se, tvrde, realizirati u narednim danima.
Pare legle već. Steam je bio veoma efektivan, sat vremena nakon što su najavili ukidanje oduzeli mi licencu za igru i odradili refund.
Jako je sve ovo neozbiljno. Pretpostavljam da im se nije isplatilo da drze tim na leru i odrzavaju servere. Gasenje igre par dana nakon izlaska je stvarno skandal. Neko je procenio da ih vise kosta support propale igre nego da odmah vrate pare, 40e x 30k prodatih primeraka je oko milion evra koje treba da vrate a utukli su vec 100 u razvoj tako da im je ovo nista. A developere ne znam sta moze da spasi od otkaza.
Igra je bila oko osam godina u razvoju, pre nego što ih je Sony kupio sigurno su videli igru i da je to bio razlog kupovine. Sve nadalje odluke u vezi igre je na menadžmentu i opštem nerazumevanju tržišta pokazanom sa njihove strane. Kada je svaka šuša na internetu predvidela šta će se desiti sa igrom, sumanuto je da su čelni ljudi i dalje gurali istu u propast.
Mislim da igra ne bi prošla ovoliko loše da je izašla pre jedno 5-6 godina. Ovako je kasno u svakom pogledu.
Inače, počet je razvoj pre 8 godina, ali pre 5 godina i dalje nisu imali nikakve rezultate. Dev koji je radio na igri je napisao da su 2019 radili manje od 10 njih na tavanu nekog lika. Dakle nije ni studio bio faktični formiran kako treba. Sada je pitanje kada su pare došle i kada su krenuli u veliku produkciju svega ovoga.