Čipovanje Xbox 360

Pročitao sam na forumima da je čipovanje trajno rešenje za korišćenje piratskih igra.

Ako sam dobro razumeo, flešovanje je neophodno ponavljati onda kada situacija to zahteva, ali omogućuje on-line igranje preko LIVE-a.

Iz svega što sam pročitao, odlučio sam se za čipovanje - nisam neki fan on-line igranja. Takav postupak svakako Xbox LIVE čini nedostupnim za moju konzolu.

Ono što me zanima je sledeće:

Da li postoji šansa da nakon čipovanja (naravno, kod proverenog majstora, a vidim da ih na ovom sajtu ima) softver na konzoli ‘zastari’ i više ne budem u mogućnosti da igram igre? Odnosno, da li Xbox LIVE služi samo za on-line igranje ili su i update-ovi koje on nudi važni za normalno funkcionisanje same konzole?

ps Xbox 360 noobčina :[

Cipovanje/Flesovanje nije trajno resenje za pirateriju…Trenutno najnoviji je LT3.0 i sa njime mozes da igras sve naslove koji su izasli za Xbox 360 konzolu. Ali ako izadje noviji flash moraces da ga odradis ili neces moci nove naslove da igras.

Ono sto si ti video da je trajno resenje jeste JTAG/RGH koji kad odradis igras igre direktno sa xboxovog HDD-a ili sa externog HDD-a bez DVDeva…i to je trajno resenje, odradis jednom i miran si.

Live ti sluzi za online igranje, njegovi updateovi ti nisu vaznji za igranje ako imas flash ili JTAG/RGH

Imas pretrazivac na forumu, pretrazi, bar 1000 tema ima u kojima ima sta je “cipovanje” i kako radi.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Mislio sam da se ovo ‘JTAG/RGH’ označava kao čipovanje, jer to i jeste ugradnja čipa u pravom smislu reči :slight_smile:

Ok, dakle, ako odradim JTAG/RGH, sve igre za Xbox 360 će mi raditi, Xbox LIVE mi ostaje trajno nedostupan i to ni na koji način neće uticati na mogućnost offline igranja u budućnosti (npr, ako izađe neka novija igra i zahteva neki noviji softver koji se može skinuti samo preko Xbox LIVE-a)?

I još nešto, nakon ugradnje JTAG/RGH da igram i sa DVD-a, ili isključivo preko Xbox 360 HDD-a?

Hvala puno!

Pa da, to ti je klasicno cipovanje…nece ti trebati Live uopste…
Mozes igrati i sa DVD-a, to je tvoj izbor…mada je bolje igrati sa HDD-a…kupis neke externi od 500GB i na konju si…

Igras preko hdd-a, da nema nikakve zaj… sa updateom…

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

Hvala na pomoći :slight_smile:

Flash kada uradis, obicno budes miran oko 6 mjeseci, nekada i po godinu dana, sve u zavisnosti kakve MS zastite izbacuje. Ali posto si napisao da nisi igrac za live, onda je bolje da uradis RGH. Sto se tice toga da ce ti RGH zastariti i da neces moci igrati nove igre, to nije istina. Na jednom disku (igri) imas 8.5 GB podataka, od cega na igru ide od 2 pa do 6-7 GB, ostalo su MS-ove zastite, dashboard update i slicno. Kada uradis RGH, ti sam biras sta ces da prebacis na HDD, dakle sve zastite mozes da izbacis, i da prebacis na HDD samo igru. I naravno, izlaze i update-i dasha i za RGH.
Takodje, obrati paznju na koji dahs imas, posto je RGH za sada moguc na 14719 ili nize, a ako imas fat konzolu, preporuka je da ne ides preko 14699 dasha, zbog boljeg boot time-a

Kreni lagano da iscitavas sticky teme u JTAG/RGH sekciji i sve ce ti biti jasnije

Jos kada bih sve bilo tako lepo… Pa sta misli, sto smo se vise svi smorili od ovih koji imaju RGH-JTAG? Postoje razne verzije igara, a nove uvek donose nesto novo. Ako ne uradis odredjene stvari na toj RGH konzoli dzabe tebi cip… Igra ce se pokrenuti i ostati na crnom ekranu ili ce ga vratiti u FSD… Sto se mene tice, DOBRO razmisli da li si sigurno za RGH, jer kada ga uradis, na odredjeno vreme ces instalirati novi software, a to nije bas tako lako… Vec vidim jos jednog koji ce postavljati teme kako ovo kako ono…

Naime, desice se povremeno da na tom RGH-u ces morati da uradis rucno neke apdejtove, ali to uopste nije tako strasno i komplikovano. Ako uradis kod majstora sa ovog foruma, imaces njihovu pomoc u tome, kao i pomoc ljudi ovde sa foruma i sve to mozes i sam da uradis.

Takodje, ne gubis multiplejer, sa novim FSD-om na RGH imas mogucnost da igras i multi. Ja imam rgh i igram halo 4 i black ops 2 na primer i to bez laga, pretplate… ima par stvari koje treba da se cacnu a sve to i lepo je ispisano ovde po forumu tako da i ako se zaglavis resices odmah problem ovde…

Moj savet, radi rgh odmah :slight_smile: sve ostalo je patnja po meni (rezanje diskova i ostalo)…