Call Of Duty ipak prodavaniji od Battlefielda prošlog meseca

[quote]Pucačine najprodavanije, dobro stoje i Pokemoni

Stigli su nam podaci o prodaji igara i konzola u Americi za jedanaesti mesec, a iako su možda neki očekivali da će ove godine biti drugačije, prvo mesto na listi najprodavanijih igara ipak zauzima Call of Duty: Infinite Warfare.

Na drugom mestu se nalazi Battlefield 1, a ove dve pucačine prate dve Pokemon igre za 3DS, čiji je rezultat prilično impresivan uzimajući u obzir da u računicu nije uzeta prodaja digitalnih kopija igre. Kako se navodi u saopštenju, ovo je bio najuspešniji launch Pokemon igara ikada. U odnosu na Black i White, Sun i Moon su ostvarili bolji rezultat prvog meseca na tržištu, iako im se računa čak 19 dana manje u prvom mesecu u odnosu na par DS igara.

Evo kompletne top 10 liste igara po prodaji u Americi:

  • Call of Duty: Infinite Warfare
  • Battlefield 1
  • Pokemon: Sun
  • Pokemon: Moon
  • Titanfall 2
  • NBA 2K17
  • Madden NFL 17
  • Watch Dogs 2
  • Elder Scrolls V: Skyrim
  • FIFA 17

Kada je u pitanju hardware, posle 4 meseca na prvom mestu, Xbox One je morao tu poziciju da prepusti PlayStationu 4, mahom zbog launcha Pro modela. PlayStation 4 je inače proteklog meseca probio i cifru od 50 miliona prodatih primeraka širom sveta.

Najprodavaniji bundle u jedanaestom mesecu je bio 500GB Uncharted 4, koji čini čak 30% svih prodatih PlayStation 4 u Americi prošlog meseca.[/quote]

Ehej, Titanfall 2 na petom mestu, nije uopste lose! :smiley: :tada: :purple_heart:

2 Likes

Noodle titanfall promoter… Na e3 sajmu secka kulen i nudi koktele u kostimu omiljenog titan-a :slight_smile:

1 Like

To je i mene bas obradovalo kada sam video :slight_smile: . Jer steta bi bilo da igra ode brzo u zaborav, MP kida koliko je zabavan. :rocket:

Covjece, pored onolikog hejta CoD opet najprodavaniji :smiley:

Da je CoD bio kandidat za predsjednika Amerike oduvao bi i Trampa i Klinton zajedno. Eto takvu bazu fanova imaju :smiley:

Treba uzeti u obzir da se ovde ne računa prodaja digitalnih verzija kao i bundles. Battlefiled 1 je imao Xbox One S bundle dok COD nije imao nijedan. Kada se uzme to u obzir, možda bi rezultat bio drugačiji da se sve računalo. Videćemo tokom sledeće godine koja igra će imati “duže noge” i ostati na chartovima.

Ja bih pre gledao statistiku aktivnih igraca iz dana u dan, nego ove prodaje… To je mnogo bolji pokazatelj koja je igra i koliko popularna…

Bombastican naslov je bombastican. Naravno da je CoD prodavaniji, niko nije ni ocekivao da ce ga BF1 pobjediti na tom polju. Gleda se trend prodaje, a tu je BF serijal u usponu, a CoD serijal u debelom debelom padu.

Sledeci CoD ce imati jos manju prodaju, posto je ovaj docekan vrlo lose kod multiplayer publike i CoD igraca, i tako ce ici sve dok CoD vise ne bude proftabilan.

Takodje, CoD pad prodaje=vise mikrotransakcija. Nije im bilo dosta sto traze 60$ za igru i 50$ za mape, sada su sve agresivniji sa mikrotransakcijama.

I kao slag na tortu uveli su sada mikrotransakcije i u COD: MW Remaster, ma da me to nije niti iznenadilo…

Kada si vec spomenuo maape, jedva cekam da izadju DLC Pack 1 krajem prvog meseca, ali samo radi one zombi mape, koja mi izgleda bas bombaticno.