Danas sam odlucio da skinem hladnjake sa treceg, uvek ispravnog Xenona i zamenim termalnu pastu. Sve sam lepo skinuo i video fabricku zvaku. Kako da je skinem? Sve sam probao; da obrisem alkoholom, da obrisem ubrusom, cackalicom, ali nista ne skida ovu glupavu zvaku iz 2006-te. Ima li nekih predloga kako da pokusam?
Aceton pa onda 90% (ili više) alkohola.
nikako aceton, znaci NIKAKO!!!
Medicinski benzin, imas u apoteci, skida sve a ne gori kao aceton, pa onda alkohol posle i cekaj da osusi, Kad osusi obrisi nekom suvom krpom tragove od alkohola pa tek onda nova pasta
Alkohol, definitivno! Aceton koristim bas kada se zapekne zvaka na CPU hladnjaku.
Uspeo sam da obrisem medicinskim benzinom! Imam jos samo dva pitanja; Da li je dobra termalna pasta Cooler master IC essential E1; Kako da stavim termalnu pastu, zrno u sredini ili da razmazem?
Bez razmazivanja, zrno je provereno, al videh neku listu preporucenih oblika u zavisnosti od CPU-a, zrno ili linija po sredini, u zavisnosti od orijentacije jezgara ispod plocice.
Zrno kako god heheh, uvek ide u krug po celoj povrsini kulera tj hladjene povrsine cpu ili gpua
Pazi na ovo ne stavljaj velika zrna, tipa treba ti zrno pirinca ali na pola heheheh, zrno graska je overkill svuda maltene to jedino ako je povrsina 5x5 cm ili veca pa i za to treba da se pazi jer pasta najvise treba u sredini samo
Sent from my Nexus 5
Bas sam hteo da ponovim po x put medicinski benzin hehe ali si se setio vidim. Razmazi bre prstom preko kristala- pokrij, tu vrlo malo treba jer hladnjak nalegne i bas je kao da se zalepilo sa minimalno paste. Mnogo bolje reseno nego na slimu da su tamo vodili racuna i izbacili ihs slim bi bilo neunistiv.
Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk
Bese na winchester izbacen ihs? Dzaba kad je cela ploca fail sa ustedom zesce
Sent from my Nexus 5
Nema šta da izgori, ništa nije od plastike na procesoru.
Pročitaj nekoliko tutorijala kako se ta “žvakaća guma” skida. Nije to isto kao na xboxu, ps3 i ostalim sranjima.
Mislim naravno medicinski benzin, ali aceton skoro svi u kući imaju… so…
Znam brajo ja sve o tome, i i dalje izbegavam aceton hehehe
Sent from my Nexus 5
Koja je termalna pasta bolja za Xbox; Arctic MX-4 ili Arctic Silver 5?
Veoma su slicne i nema neke velike razlike pa koju god da stavis neces pogresiti.
i dolazi se do cinjenice da su MID LIFE modeli najbolji aka jasper & trinity, end of story!!!
ajde LOCK