BREAKING: Microsoft has closed Redfall's Arkane Austin, HiFi Rush's Tango Gameworks, and more in devastating cuts at Bethesda

3 Likes

Ovo je fenomenalno iz mog ugla :slight_smile:

1 Like

Ja bih vise volio da ima vise konkurencije na trzistu kada je u pitanju ā€œratā€ konzola, ali sve ide ka tome da ce ostati samo Plejka i Nintendo koji je po meni za mladju populaciju. Ovo sa Microsoftom i Xboxom me podsjeca na Segu i Dreamcast. Realno Xbox vise nema buducnost od trenutka kada svi naslovi budu dostupni na Plejki.

Zasto? Pa xbox se ne kupuje zbog ekskluziva vec zadnjih 5 godina ako ne i jace. To je davno prezaljena tema. To je sada ultimativna konzola za third party i pretplate. A sa druge strane takva izjava bi bila identicna i za Steam Deck ili Rog Ally kad se uporedi sa Switchom sto je daleko od istine.

6 Likes

I njih će da razapnu ako igra ne prođe kako su zamislili.

1 Like

Kako da ne, evo prodadose 50 miliona + kao Sony zato sto je uzimaju za 3rd party :joy: da nemaju taj jak domaci region i Meksiko, ne bi ni toliko prodali. 3rd party mos mislit.

@Dario neka se drze softvera. Milijarde roknuli u studije. Sad neka rade igre i neka budu sirom dostupne i da vidis kako lova kaplje. Svakako su skapirali sta je buducnost gejminga i da to konzola sama po sebi nije i idu u tom pravcu.

Mislim da smo ukapirali da uopste nema veze kako igra prodje :joy:
Xbox je u Game of Thrones mood-u trenutno lol

1 Like

Kontam da budućnost gaminga nisu konzole i da će se sve svesti na kraju koji izdavač će kome da proda prava za igru u njihovom servisu na neko vreme kao Å”to je slučaj sa pretplatama poput Netflix-a, Hbo-a i sl. Ali svakako debilan potez od njih, Hi Fi Rush je super igra, Evil Within je tek super igra.

2 Likes

Ovo nije report Jez-a, nego njegovo miŔljenje koje je iznio u privatnom discordu. Lik je 1000 puta rekao da kad o nečemu pravi izvjeŔtaj da to bude članak na windowscental-u, ovo je bilo samo naklapanje i spekulacija sa druŔtvom u discordu koju su likovi postali na reseteru kao da su njegove insajderske informacije.

Druga stvar, Microsoft je već najavio novu konzolu javno, priče da odustaju od hardvera su glupost.

Mislim, danas ovo jesu loÅ”e vijesti, uglavnom zbog Tanga ali ne moraju odma’ da teku dezinformacije i da sve bude doom and gloom.

Austin nije bio uspesan studio i ne cudi me mnogo zatvaranje. Redfall im nisu oprostili. Alpha dog ne znam ni sta rade. Mobilne bezvezarije, trebalo da izdaju Mighty Doom. Nekada ne valja biti ni previse ispod radara.

Svi su voleli Tango i tu lezi najveci problem. Hi Fi Rush je bio uspeh, horor serijali isto odlicni bili. Pretpostavljam da je skupo ā€œodrzavanjeā€ i kada se pogleda oportuni trosak, MS je video priliku da investira na drugoj strani.

Na zalost nekada u velikim kompanijama ovakve stvari su neizbezne. Postojale su mnogo pre AI-a, i postojace dokle god ima krupnog kapitala. Maltene svi zahtevaju Philovu glavu na koplju zbog ovoga. Vidjen je malopre kako igra Fallout 4, tolko ga je briga.

Najpametnije bi bilo da se sada pojavi Sony i celo osoblje Tanga akvizira pod novim studiom. Ali za Tango je najbolje da budu ā€œnezavisniā€. Velike korporacije kao Bethesda Activision i Microsoft su generalno smrt za kreativne studije, ni Sony nije mnogo daleko sa svojim otpustanjima.

Trenutno su svi u fuck you raspolozenju, ali kad se malo ohlade glave, mi smo samo krajnji korisnici koji su emotivno vezani za igre i ne vidimo troskovnu ni oportunu stranu. Velika zla korporacija je bas zato velika i zla, jer takve stvari vidi i ne ustrucava se prljavog posla.

Ukratko, tesko sranje, ali nije nesto nevidjeno i sto se nije moglo predvideti. Spencer bi vec polako mogao da pocne da razmislja o tome gde ce igrati golf sa Dzim Rajanom. Ne mozes da kontinuirano radis stvari koje ljute korisnike i nastavljas da prosipas iste genericke floskule o tome da je sve sto radis zbog njih. Postoji granica kada ceo muppet show postane ogoljen i transparentan, a obecanja prerastu u korporativni cinizam i farsu. S jedne strane, odgovornost mora da postoji ali sa druge MS je najprofitabilnija kompanija na svetu pod njegovim tronom. Mozemo samo da skrgucemo zubima. Nek igra Fallout, tezak dan na poslu je bio. Samo da nam ne bace atomsku bombu.

1 Like

Eh vecito neki PR fijasko sa njima. Ali da totalno je poslednja epizoda. Deneris malo poludela..

1 Like

Prodaja uopste nije bitna. Konzola je samo izbor i jos jedna platforma za igranje.

https://x.com/xbox_series_xs/status/1788046407028367545?s=46&t=-9tLnr_S1udJT7x6_vgw1g

Op, op…

4 Likes

2 Likes

Eto. Sta tu dramite. Zatvaraj topic :sweat_smile:

2 Likes

image

1 Like

damage control, al dzabe…

1 Like

Dobra analiza :sweat_smile::ok_hand:

2 Likes