Black Myth: Wukong {MT}

Hvala. To me zanimalo. Preskacem.

1 Like

Poceo na PS5 i zaspao sinoc. Fino izgleda grafika, ne znam bas da li je bas za next gen etiketu, za sada ne deluje ni tesko. Mislim da je tezina za bosfajtove i to verovatno neke opcione. Ko god se kalio na Soulsima, Sekiru, Lies of Pi… ovo ce bude boza.

60 fps radi super, hvala kinezima sto nisu bili retardirani.

Jel ovo bas bese prva AAA fully kineska igra? Ako je tako onda je istorijski momenat.

Naravno napravili su neki skandal oko nekog fejk mejla za francuske strimere, navodno je stigao od developera, da se ne sme komentarisati “feministicka propaganda” i neki komentari developera o tome sta su muske a sta zenske igre naisli su na gnev.

Drze se na preko 80, to je dobro i vazno.

1 Like

Nije fejk pravi je mejl. Nije stigao od developera nego od kompanije koja njih posjeduje.

Odličana je igra, gazim chapter 2, mnogo bolji nego prvi…
U5 engine je ludilo koliko je dobar i šta bi sve mogao da donese u budućim igrama.
Nije igra baš souls like teška, ali daleko od toga da može svaki boss da se pobedi lako, ima izazova i borbe su zanimljive…

2 Likes

Kako napredujete? Meni nije preterano tesko, ali nema nikakve mape i waypointa, kao da Souls koncept nije i bez toga nezgodan sam po sebi, kinezi su odlucili da jos malo zabibere.

Za grafiku ne bih bas rekao da je ludilo, svakako ispod next gen nivoa koji je postavio npr Ratchet and Clank. Ima neki sharpening na PS5, ali je osvetljenje odlicno.

Gameplay je za sada bazican i svodi se na udri i dodzuj, dosta bosova padne iz prvog-drugog puta, zamalo da ubijem i White Noble-a sa kojim se svi muce.

Navijam bas za kineze da ova igra komercijalno ostvari uspeh. Bizarno je da su japanski i donekle koreanski studiji toliko uspesni, a kinezi nista.

Ako imate neki generalni tips, napisite.

1 Like

10 miliona prodatih na obe platforme, po meni su vec uspeli i jako mi je drago zbog toga.

1 Like

Čekaj malo nisi ni zagrebao po površini, ima finih boss borbi…
Ja završavam chapter 3 i igra ima sve bolji i bolji progres kako odmiče…
Rekoh nije souls teška ali meni taman, nisam ni želeo neki 100% klon, smoriše više.
Pohvalio sam U5 engine a ne generalno grafiku u ovoj igri, nije najlepša koja postoji ali sjajna, malo je više prisutan sharpness i shimmering, ali Bože moj ništa strašno i radi u 60fpsa…
Jako dobra igra, nisam očekivao ovakav kvalitet, bukvalno mi je legla kao malo koja u zadnjih par godina.
Što se saveta tiče, pa ne znam šta bih ti rekao, igraj, uživaj i prati priču jer ima gomila skrivenih boss borbi.

2 Likes

već je ostvarila uspeh :smiley:

2 Likes

Chapter 3 je luuuudiloooo, još nisam završio, traje kao prva dva zajedno :grin:

2 Likes

Isto i ja na ch3, daleko je ovo od souls fazona, što se i meni sviđa. Sekiro 500 puta teži bio. Samo nisam mogao sve finese da pohvatam bez par advanced guide, te čuturica za health, te medicines, spirits, wisps. Ali prezadovoljan. Od mene jaka 9/10. Nov ip, novi devovi/publisheri. Baš mi je drago da su izbacili kvalitetan proizvod. Dosta mi je više velikih i njihovog gatekeepinga. Napred komunjare

5 Likes

Radi u 30fpsa a 60 je postignuto frame genom. Meni performance mod gubi smisao ako je manje responzivan od qualityja.

1 Like

Hm, nisam ovo znao za framegen. Drugar se bas zalio na responzivnost i frejmove.

Mi smo obojica zakucali na Tiger Vangardu na kraju 2 ch, zeznut bos bogami, u rangu Sekiro/Souls bosova.

Kinezi oduvali,svaka im čast

Kako god, meni je performace mod daleko bolji od quality…
Elden ring je imao dobre frejm dropove kada je izašao pa mi ni to nije smetalo…
Nije ni bitno, wukong je odlična igra i uživam u svakom momentu dok igram.

7 Likes

Igra “guta” inpute zbog frame gena. Neki bossovi su stvarno izazovni i onda se dešava da u kritičnom trenutku zakaže dodge/heal. Drago mi je ako se tebi nije nijednom desilo, ali ovo je veliki propust u optimizaciji s obzirom da je u pitanju tip igre koja ima teške dijelove i traži preciznost.

1 Like

U pravu si, ali ko je presao u 30 fps Sekiro ili neku od ranijih Souls igara, taj frame pacing / lag issue je nista u odnosu na to.

Ja sam generalno prilicno impresioniran sa ovom framegen magijom, radi odlicno i svakako fenomenalno sto ne moramo da se patimo u 30 fps ili 40 u UE5 igrama. Bilo bi extra, da to ubace i u Dragons Dogma 2.

E sad, to sve na stranu, treba priznati da konzolna verzija ima dosta tehnickih mana.

Framegan je generalno nezgodan u igri ovog tipa gde je tajming krucijalan, uradili su “jeftinu” optimizaciju za konzole jer developer nema iskustva, ili nije hteo da se bakce i da uradi pravu 60fps optimizaciju.

Teksture su u odnosu na PC verziju dosta losije, PS5 ima dovoljno memorije i ta odluka je potpuno nejasna zasto su ustedeli na teksturama (ajde neki drugi efekti ili foliage…)

Siva boja umesto crne, isto je bilo u pocetku i sa Starfieldom. Na PC-u mozes da primenis re-shade koji to resava.

Cemu zaboga sluzi sharpening u performance modu, ocajno izgleda.

Ne podrzava HDR?!

Itd…

1 Like

Zato sto je kineska igra za mobilne :grin:

3 Likes

Ova kineska igra je bolja od svih smećarskih igara koje izlaze kao na traci, da ih ne spominjem…
Nije savršena u performansama na PS5 ali i takva barem nudi izbor, a ne da me ograničavaju sa 30fpsa kao ne može više, umetnost, bla bla :grin:

3 Likes

Pa i ne moze vise, radi u 30fps, hahahha

Kad budeš igrao onda možeš da kažeš hahahaha.
Ako si Lords Of The Fallen igrao na XSu ili PS5 morao si da primetiš katastrofalne frejm dropove i posle najnovijih updatea pa nisam video da si se bunio, bila ti je top igra(i meni je)…
U wukongu nema toga, svi koji igraju se slažu da nije savršena ali niko nije rekao da je loša, verujem da će neki budući update još popraviti te " sitnice ".