Bitcoin

Koliko vas zna za bitcoin?Da li ko rudari ili kupuje samo… :smiley:
Mogu dobre pare da se uzmu …

Ovo je komentar sa drugog sajta za nas laike:

Prodaješ svoje procesorsko vreme (gigaherce procesora i grafičke) za te koine. Ti koristiš te koine da kupiš nešto od nekoga ko je spreman da to nešto da za te koine. Svede se na kraju da neko kome treba procesorsko vreme za nešto (npr. simulaciju sinteze proteina) ponudi nešto (npr. ulaznicu za fudbalsku utakmicu) za 10 sati rada vašeg računara (npr. tokom noći). Sve ovo se vrši putem koina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Paor, 14. avgust 2013 19:30)

Za BC treba jaka masina da bi se ista zaradilo. Plus od zarade odbijes struju koju su ti srkali procesor i graficka.

Ima tu kalkulatora dobrih za to

Pre jedno 3 god je to bila dobra prica. Ulozis nekih 1000-1500+ euro i napravis za pocetak dve masine klot samo jak proc i grafika. Nista ti ne treba drugo ni monitor. Po racunici koju smo kum i ja skoro nesto izvodili za par meseci otplatis racunare i krece zarada. Ali kao i u svemu zaradili su oni kori su prepoznali sansu i usli odmah u pricu. Ja ocito nisam imao znanja, pameti i viziju da udjem u to. Tako da mi se sada i ne isplati. Sada bi vec morao da ulozim preko 3000e i zbog potrosnje struje bi se oteglo otplacivanje investicije na dva puta duze.

Uzeto sa KGB-a xD
Pa ja se u ovo nerazumem no eto da vaš pitam xD Citao sam da je prije moglo da se zaradi sad sve je vise i vise i sad je teze ,da te srce strefi kad ti dodje racun za struju hihihi :stuck_out_tongue:

Merac potrosnje struje BX11, Beograd, Srbija, Rovex Inzenjering - meraci.rovex.rs
Ovo je obavezno ako hoces ozbiljno da radis sa time. Moras znati koji su ti sve troskovi!

Izuzetno mi je krivo sto se nisam ukljucio kad je bilo vreme i cuvao coine. Ko je bio pametan sad se vec bogatio.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4

Inace ima dosta ljudi koji kod nas to rade. Trenutno kod najvecih distributera racunara nije moguce kupiti nigde ATI R9 280x ni jednu jedinu, nestasica je svuda u svetu. A kod nas sam saznao da su pokupovali “rudari” sve inicijalne kolicine i jos su na cekanju. Kazu da su odlicne po dve 280x za rudarenje.

Kineske banke apeluju da se bitkoin izbaci iz upotrebe | Vesti Krstarice

Bitcoini i dan danas dobru zaradu imaju. Kada je napravljena tema covek (vozac autobusa) je ulozio 15000e u racunare…eno ga danas u Nemackoj ima svoju firmu a kao glavni izvor finansija su mu upravo coini.
Znam ih jos dvoje koji imaju cisto mesecnu zaradu od 1500-2000e u zavisnosti od kursa BTC.
U Novom Sadu u privatnoj srednjoj skoli E-Gimnazija je moguce skolarinu platiti upravo bitcoinima, a u Laze Teleckog se nalazi i bankomat koji prima BTC.
Danas je rudarenje dosta popularno i ne rudare se bitcoini nego njima neki slicni koji se kasnije menjaju za bitcoine (isplativije je), a ulozen novac se vrati kroz 6-7 meseci i nakon toga dolazi cista zarada.
Planiram nakom Work&Travela ove godine da sav novac ulozim u racunare pa da vidim sta ce da bude (nadam se najboljem)

1 Like