Well, Otomansko Carstvo će SIGURNO biti tema jedne igre, pogotovo jer su Turci daleko stigli, ali da li ćemo mi biti tu negde, čisto sumnjam…
To je iz onoga šta sam ja pohvatao od developera kada sam lično pričao. Kada sam ga pitao za Ottoman Empire i celu tu epohu, on počeo da se smeje i rekao mi je, “ukoliko kažem nešto, sutra će svuda na netu biti, jel da?”
Da Perjanici su isto interesantni bili , nego recimo mislim da bi Hajduci bili odlicnu za igru , oni su od izuzetnog znacaja za nas kulturoloski i istorijski identitet i na neki nacin i jesu bili neka vrsta Asasina ; )
Takodje sav taj njihov imidz, obicaji ,nacin zivota , folklor ih cini vrlo specificnim i interesantnim.
Nego recimo mislim da bi problem bile malo i lokacije , jer u to vreme u Srbiji ljudi su uglavnom bili rastrkani po selima , gradovi takodje nisu bili nesto veliki a nije bilo u njima jos neke razvijene moderne arhitekture i infrastrukture, visokih gradjevina, zgrada…itd , pa bi u tom smislu za gejmplej bilo malo nezgodno.
Mada svakako da ima materijala da se tu napravi odlicna prica , no ima li politicke volje za tako nesto , ja iskreno sumnjam , mada sumnjam da bi Ubisoft velicao Hajduke, revolucionare i nase srpske nacionalne heroje i pravio im reklamu, jer kao prvo da se ne zanosimo Zapad nas ne simpatise a drugo i jos bitniji faktor to ne bi bilo komercijalno , pogotovo ne u tim zemljama koja su najveca trzista video igara i na koja oni ciljaju , jer sta tamo nekog zadriglog Amera zabole za Njegusa ili Karadjordja , mislim ja cak verujem da bi im oni cak i osvojili srca ali za Ubisoft je to veliki rizik i neizvesnost.
Takodje mala smo mi zemlja i malo trziste da bi se posebno bavili nama, realno po Njegus , Karadjordje, Vajduk Veljko i ostali jesu bili ljudine i vanserijske licnosti ali da nas sad ima jedno 100-tinak miliona i da imamo malo vise uticaja u svetu mozda bi i razmislili o tome.
Nema veze da li je par godina ili ne , ali pokrili su vec taj period ,u svakom slucaju ima jos puno jako zanimljivih istorijskih dogadjaja, epoha i lokacija koje su jos netaknute , tako da sumnjam da ce se vracati na Turke , bar ne u neko dogledno vreme.
Balkan bure baruta , ko zna mozda bi se i dobro prodalo ali veliki bi to bio rizik i nezvesnost za Ubisoft, oni vise vole da pucaju na sigurno.
Pa nisu pokrili sve, kako nema veze? Pa tokom vladavine se svasta izdesavalo. Kako se ponovo vracaju u ACIII i to u mnogo manjem timeframe-u zasto ne bi mogli jos jednom ovamo?
Na kraju krajeva, takav sam odgovor dobio od producenta/developera
Kome bi se dobro prodao? Nama lol? Ubisoft pre svega gleda koja tema ce zapaliti sve, a na ovo moze da se nastavi kako se turci probijaju na zapad da osvoje pariz kao i sto su trebali, to nije obradjivano.
Niko ni ne zna koje zemlje postoje na balkanu u americi i ostalim targeted markets
Ma nisam ja ni mislio da to treba da urade, nego cisto kazem sta bi meni bilo cool.
90% AC community-a ne zna za Crnu Goru i zemlje u okruzenju, tako da se ta ideja ne bi bas proslavila… Odigrali bi ga svi, ili velika vecina, ali utisak i ne bi bio isti kao recimo sa francuskom revolucijom. After all, to je vec svima koliko-toliko poznata tema.