Napokon sam se setio da odradim slike mog novog ljubimca Da skratim pricu, drugar Damir i ja smo se pre nekoliko meseci nalozili da pravimo stickove, prvenstveno za SFIV… Dosta smo se dvoumili, trazili posle po netu delove i napokon odlucili da pribavimo sve delove i sklopimo stick… Oba su zavrsena pre nekih dva, tri meseca i radili smo ih nekih 5 - 6 dana po nekoliko sati ( ne racunajuci farbanje, cekanje da se silikon stvrdne i sl…)
Dimenzije stika su sledece… ( moj je crveni )
sirina - 38cm
duzina - 26cm
sirina 4x dugmica . 13.5 cm
stick ( podignut od stakla ) 5.5cm
staklo 55mm
dugmici 33mm
dijagonala 45 cm…
kugla - 35mm
sel + start dugmici 20mm
oborena prednja ivica na mom stiku (drugar nije obarao ivice) - 2.5 cm
zadnja ivica - 2cm
Ugradili smo i USB tip “B” i kabl smo uzeli od 5m. Malo previse, ali nema veze…
Stickovi su Sanwa , veoma kvalitetan stick, dugmice smo zaboravili kako se zovu :D, kontroleri su Acme i GP4 … Oba rade ekstra na PS3, (Acme ima pomesane dugmice, ali se lako podese… Kutije su odradjene od medijapana… Dobro smo ih smirgrali jedno sat, dva, pa kompletno spremanje pred farbanje i teraj… Layout za raspored dugmica smo koristili po Sega Layoutu…
Oba stika su teska po 3 kg… Za moju sliku je zaduzan Irreal i njegovo umece s photoshopom Bolje nije moglo da ispadne To je odpr… Ako vas zanima jos nesto, nesto sto nisam dodao, recite!
Da dodam jos da stick naravno reaguje vrhunski! Bez ikakvog laga i sl… I da, pravo je uzivanje bilo praviti ga Zajebancija makslimalna
Hvala care! Sto se mene tice, ja sam uvek za! Bas smo hteli da ozivimo malo forum na ovako lep nacin i inace u Srbiji a i sire se slabo prica/ima tema o stickovima… Ima na Emugalaxy-ju jedna za koju znam Zahvaljujemo se i majstor Miletu za medijapan, farbanje, radinoicu i za vreme I Serb-u za staklo Ipak nismo pogresili sto smo stavili staklo umesto pleksiglasa…
Ovo je odlično!
Baš ću da pošaljem link drugaru sa kojim sređujem jedan Sega arcade (Sega Astro City II).
Mi smo delove za joysticke uzeli iz Hong Konga a u petak stižu ploče i vga adapter iz UK.
Bogami, ima šta da naučimo iz svega ovoga što ste vi uradili
“ko o cemu - kurva o postenju” hahahaha Moram i po Vladu i Dusana navratiti pa dolazimo igrat ganjaj Mortal Combat i Punisher-a cisto da me zelja mine xD
Hvala ljudi! Nadam se da ce se naci jos ljudi koji ce odraditi nesto slicno, pa da se okupimo online da cepamo MAME ili Strit i Mortal kada izadje Stick je prosao kroz dobro testiranje MAME igara i prezadovoljan sam Ja sam na mom sticku napravio veci razmak pocevsi s desna na levo ka sticku… Dok se drugara drzao nekog originala… Tipa Mad Catz TE Fighting Stick-a… Posto imam duge prste, ovo mi je idealno ovako
@ Skyw@lker
Vrlo rado bi to uradili To bi bilo vrhunski :da:
Vrlo rado bi pravili, pomagali svima koji su zainteresovani Samo za PC i PS3… Uglavnom ga koristimo na PS3… Na PS3 moze da koristi skoro svaki PC dzojped kome ne trebaju drajveri koliko smo isprobali… (Generic) dok na Xbox 360 nazalost ne moze…
Pratio sam ceo proces od narucivanja delova do gotovih stickova, moram priznati da su drugari odradili vrhunski posao.
Pomogao sam kolko sam mogao, ali oni su zaista strpljivo i pazljivo odradili ceo projekat, svaka im cast
Za lemilicu sam se smejao samo tako.
@Skyw@lker Ne, nazalost. dok na PS3 radi bilo koji genericki usb uredjaj sa HID-om, na xboxu rade samo specificno dizajnirani uredjaji koje microsoft odobri.
Stickovi rade na PS3 i PC.
Umalo da zaboravim… @Irreal - nas pregovarac s kinezima Bio je zaduzan za narucivanje I jos jednom da spomenem, koliko je dobro odradio moju sliku! :da: Nisam ni pomislio da ce biti toliko dobra i da ce se lepo uklopiti s mojim dugmicima… :party:
Oba komada su nas izasla oko 65-70e… Nismo platili carinu za delove, ni staklo i medijapan… Stick je bio valjda 25$, stalno menjaju cene… :party: dugmici oko 1.40$ po komadu… Naplacuju i 15-20$ za posiljku + dzojstike sto smo kupili i ostale delove… (srafove, matice i sl… ) Select i Start dugmice smo kupili ovde… Hteli smo da ugradimo switcheve, da prebacujemo sa D-pada na analog i obrnuto, ali je bilo malo zajebano da se izvede, pa smo batalili to… Switchevi su nas izasli dosta… oko 1000 - 1500 din Sve u svemu, stickovi za dzabaka :emoticon-0100-smile
Tiću, nemoj tako javno, žena mi čita forum…
Nema šta, sjajan posao ste napravili, a s obzirom da čekam Mortal Kombat s nestrpljenjem, sad mi još više rastu zazubice. Tako da ako bude kakav party, Nemesis dovodi svoje banjalučanke, a od mene vops i ćevapi iz Želje!
U jbt tebra zaboravio sam! Brisi moj post xD Jesu kad trebe bile problem? nisu naravno Spremam jedan omanji kontigent i palimo! Ima banjalucanki s papirima i bez, “ocarinjenih”, s zelenim kartonom i Euro 3 “motorom” Bice i onih bez papira SFRJ (91’ pa navise) a sto se tice igranja - mi cemo tuci Mortal Kombat a njima cemo dati druge Stick-ove da se igraju hahahha
Tebra pazi da zena ne procita jbt!
@Stallion tebra sta je s lemilicom? Almighty lemilica! Jaka forma majke mi xD
Sigurno Vam se nekad desilo da igrate PS3 a da neko sjedi pored vas i zajebava Vas lemilicom! Ili da igrate a da neko kraj Vas mahinalno i bez potrebe “klika” lemilicom koja nema dodirnih tacaka s PS3 al opet konstantno Vam pauzira igru! Tad na scenu stupa AK-47
hahahah sala razabu