ARC Raiders - Prve Impresije (by ph1beropt)

Text je napisao @ph1beropt, ovo je ujedno jedan od boljih opisa koje sam pročitao do sada. Bacite pogled.

Embark studios je relativno mlad studio, formiran pre svega nekoliko godina od strane veterana industrije i bivših EA DICE developera koji su radili na Battlefield i Battlefront franšizama. Prvenac ovog studija, je bila igra “THE FINALS” . Ova talentovana ekipa iz Štokholma je za svoj prvi naslov iskoristila žanr gde se najlagodnije osećaju, a to je online multiplejer pucačina sa obiljem destrukcije.

Medjutim, THE FINALS nije uvek bio planiran kao prva igra u portfoliju.

Najavljen još na Game Awards 2021, ARC Raiders je prvobitno planiran za izlazak 2022. godine. Vremenom je došlo do prilično velike promene planova, i vizije za igru. Igra je umesto free-to-play coop naslova postala premium naslov, i doneta je odluka da se ubaci multiplejer PvP element u igru. ARC Raiders je pomeren par godina kako bi se ostvarila novoformirana vizija, a THE FINALS-u je ustupljeno mesto prvenca u portfoliju.

Čuvaj se robota, ali i svog bližnjega

U univerzumu ARC Raidersa, neka buduća planeta Zemlja je opustošena i razorena od strane misteriozne mehanizovane sile robota, zvane ARC. Igra vas postavlja u ulogu jednog od mnogobrojnih Raidersa, stanovnika podzemnog naselja “Speranza”, koji izlaze na površinu u potrazi za resursima. Izlaskom na površinu, ulog, tenzija i rizik su veliki. Raideri moraju biti oprezni od mnogobrojnijeg i daleko moćnijeg mehanizovanog neprijatelja, medjutim često su ARC roboti zapravo najmanji problem. Drugi Raideri koji su na površini sa istim ciljem kao i vi, neće previše oklevati da vas eliminišu i liše sakupljenog skupocenog loota.

Izadji, sakupljaj loot, preživi, ekstraktuj. Upravo je ovo i konkretni krug ove igre, pa može se reći i većine ako ne svih extraction shootera. Mnogo različitih elemenata ulaze u faktor toga da li će vaš run, odnosno sesija biti uspešna. Medjutim činjenica je da ukoliko bude eliminisani, gubite skoro sve. Rizik i nagrada su sveprisutni.

OSTATAK IMPRESIJA PROČITAJTE NA VIRTUALNI KUTAK SAJTU

1 Like

Igrao danas neka dva tri sata, vodio me drugar kroz igru. Predobro. Ovo uopšte nije moja šalica čaja, ali kakva atmosfera, grafika i audio doživljaj. Survival je sveden na minimum, veoma lepo uklopljen da ne smara sa stavkama da moram jesti svaka dva minuta ili prečišćavati vodu. Taman kada pomislim da sam video sve od post-apokaliptičnog sveta i dizajna u video igrama, ovi su uspeli da iznesu svoju viziju i ponude nešto drugačije. Arc sigurno ulazi u jednu od najboljih igara godine a roadmap obećava.

2 Likes