Apple Media Event - Uživo 23. oktobar 19:00 h


Oktobarski media event na kom se očekuje predstavljanje **iPad mini **tableta, pojačani iPad, MacBook Pro 13" retina, Mini Mac i verovatno iMac.

Live blog na ovom linku
Live - The Verge (osvežite ga oko 19h, ako ne krene sam od sebe)

Verovatno ni upola zanimljiv događaj kao predstavljanje iPhone 5 uređaja, ali se nadam da ćemo videti da li je Apple napravio neki novi (i neočekivan) iskorak. Vaša mišljenja?

Ček, ponovo neće biti live stream ?

Biće, ali “iPad mini event will be streamed live on the web to iOS, Mac, and Apple TV users”… ovde su detalji: Apple - Apple Events - Apple Special Event October 2012

Btw, Live stream ide, gledam na MacBook-u i kao podamzano je, mnogo kvalitetnije nego recimo prenosi konferencija sa E3 sajma.

Promašili su ga sa cenom iPad mini, očekivao sam bar $250 za Wi-Fi verziju, ovako još uvek ne može da parira Nexus tabu i novom kindle-u. Stvarno razočarenje.

Posto je? Pa dobro, oni su uvek udarali klempe sa cenama.

Pa kada su novi iPod stavili da košta 299$ ne znam šta smo mogli očekivati za manji iPad. Takođe, pitanje je koliko će koštati u EU ili kod nas.

edit:
evo za UK

Biće verovatno $=€, nikad nisu po pravom kursu stavljali. Po funtama bi mini trebao da bude oko 200-210, a ne 270. I sa manjom cenom bi skroz pokopali konkurenciju, ovako ništa, verujem da bi se većina odlučila za Nexus i Kindle HD.

haha, dobri su. Al dok je god ovaca bice i vune.

Meni su najzanimljiviji bili mac mini i novi iMac, da je iMac-u bar malo niža cena odma bi uzeo :smiley:

iMac stvarno dobro izgleda…

Ja sam sada u totalnoj dilemi! Da li iMac ili MBP 13" pa nakačiti ga na neki IPS monitor? I jedno i drugo dok nadobacim sa RAMom, ima da ode preko 2k eur. Užas.

Da, iMac izgleda apsolutno nestvarno, ali mene ce uvek odbijati na zalost to sto je OSX platforma totalni raspad za igre (citaj: nema skoro nista). Zasto je to tako i pored beskonacno mnogo para koje ima Apple, sa vrlo sirokom bazom korisnika, nikada mi nece biti jasno.

Utisci vecine su da su kupci iPada 3 lose prosli jer je vec posle 6 meseci predstavljena nova verzija sa duplo brzim A6 procesorom a ipad 3 diskontinuiran (navodno, kupci u poslednjih mesec dana dobice besplatnu zamenu), a Mini bi trebalo fino da se prodaje po toj ceni. U sustini misljenja sam da je Apple bio prinudjen sa novim Ipadom da odgovori na predstojeci Nexus 10, a mini jeste nista drugo nego odgovor na Nexus 7.

Sve u svemu meni se cini da cu ovu generaciju njihovih uredjaja lagano da zaobidjem…

Pedja, ja bih definitivno uzeo iMac, i to 27", ako oces da budes smeker!!

Kad izlazi Nexus 10? To ce biti odlicna kupovina ako bude adekvatna cena kao za 7-cu sto je.