Antivirus

Po vama koj je najbolji antivirus?.. Ja licno koristim AVG internet security, ali razmisljamo o “kupovini” kaspersky-og. Cuo sam da je kaspersky zahtevan (trosi dosta RAM), a ESET mi se u poslednje vreme nesto ne svidja

Prvo sam koristio Zone Alarm dok nije odlepio prosto vise pir. metoda nije radila.Onda sam presao na Avast i Malwarebytes i za sada je sve uredu.

P.S. Na kom serveru igras Team Fortress 2?

Poceo je da mi se pojavljuje neki keylogger, ali ni malwarebytes ni eset nece da ga obrisu. Ono mi kaze da je obrisano i trazi restart, ali posle restarta ponovo pokazuje da je taj virus tu. Neka ideja ?

Ja koristim KIS 2012, na i3 procesoru i sa 4GB RAMa ne osjetim ga uopšte… Mada sam prije par godina na C2D i 1GB imao problema da radim normalno. Zaključak, Kaspersky jeste zahtjevniji od ostalih AV programa, ali na današnjim mašinama se to ne osjeti. I jako sam zadovoljan s njim.

@nikola, “kupi” neki kršten antivirus, vidjećeš da je velika razlika između freeware programa i onih koji se plaćaju, čak i istog proizvođača.

Hm, pa eset 5 nije freeware vec se placa, al’ dobro, koji bi preporucio ?

Heh, nisam ni vidio ovo Eset, ostalo mi ovo malwarebytes, ne zamjeri nisam još kafu popio kako treba… :slight_smile: Svejedno, čini mi se da sam vidio da Eset 5 ima protection score 58%.

Meni KIS završava posao. Čujem i da je Bitdefender dobar u obe varijante i AV i IS.

Pogledacu, jel ima neki nacin da se uklone ovi virusi bez instaliranja novog antivirusa ? Trenutno su u karantinu u Esetu.

Možeš. Probaj neki od ovih anti keylogger programa. Keylogger se može instalirati nekad na više od 100 mjesta u kompu, jako je teško za antivirus da sve to pronađe i pobriše…

Anti-Keylogger Software Review 2012 | Keylogger Remover - TopTenREVIEWS

Ja nisam probao nijedan od njih, pa ti ne mogu preporučiti neki, ali idi za ocjenama pa vjerujem da nećeš pogriješiti.

Puno hvala, instalirao sam Zemana Antilogger i u scanu ne nalazi vise nista. Hvala jos jednom.

Ništa brate. Uživaj.

kaspersky kosta 1500 dinara, a svi znamo da je najbolji, ne znam cemu dalja rasprava.

Ne igram vise toliko TF2, ustvari mnogo malo. Zamenio ga je CoD

Probacemo i taj Kaspersky. Zaboravio da kazem koristim isto Spybot, odlican mali programcic za tracking cookie i ostalo.

Ja koristim Eset Nod32 vec godinama, zajedno sa Advanced System Care, i komp mi radi bez ikakvih problema, bez virusa i najbitnije, nisu zahtevni tako da ne trose mnogo RAM-a i procesora.

Ja sam jedno godinu dana koristio Avast i onda sam “kupio” kaspersky i kada sam ga instalirao 20% programa mi je blokirao, pa mi se nije dalo zezati sa time onda sam ga deinstalirao i “kupio” si Eset Nod 32 sad njega koristim a i koristio sam ga jos davnih dana.

I ja sam koristio Eset pre nekih godinu dana, ali nistam nesto bio zadovoljan s njime i preso sam na AVG ali razmisljam da dam eset-u jos jednu sansu :smiley:

AVG koristim besplatnu verziju namešten mi je updata na svaka 24 sata radi savršeno nerazumem zašto onda trošiti pare na bilo šta drugo.

Realno - Antivirus nikad nesto specijalno nisam ni koristio a ni on meni. Razlog je u tome sto, kao pojedinac, nisam toliko “primamljiv” nekim hacker-ima i dr. kaspersky je, koliko sam cuo, dobar ali za advance korisnike koji znaju i umiju da optimizuju isti za svoj PC tj. one resurse s kojima raspolazu. Imao sam dosta slucajeva gdje su ljudi ubacili Kaspersky, Eset ili neke druge antiviruse pa jadni PC boot-uje jedno 45min

Za sad sam na Eset 5.nesta (zadnji, navodno) i OK je a AVG sam davno koristio, free version, i bio je jako dobar. Iznenadjujuce dobar za neku Free verziju. Tu je Malwarebytes’ Anti-Malware isto free i Spyware. Te tri komponente su jako dobre ali iskreno ne pamtim kad sam ih upalio da pociste sta…vise su preventivne mjere, ako tako sta postoji uopste

Avast free vec jedno 7.godina. Nikada nikakav virus nisam osetio, sve ih je potamanio.

Kolega sa posla se žalio na Avast malo prodje pa treba da radi reinstalaciju operativnog sistema,Eset sam koristio nije nešto bio baš efikasan ,sve ovo što sam reko odnosi se na besplatne verzije.