Anonymous srusili internet u par drzava SAD-a

Hakeri iz skupine Anonymous su u sklopu operacije 'Blackout'  uspeli srušiti ključne DNS servere u SAD-u i tako nakratko onemogućiti  pristup internetu u više federalnih država. Napad je pokrenut, kako su  ranije i najavljivali, 31. marta u večernjim satima. Rezultat je bilo  nekoliko minuta 'internetskog mraka' tijekom kojeg operateri nisu bili u  stanju uspostaviti bilo kakvu komunikaciju preko interneta.

Ubrzo nakon napada aktivirali su se pričuvni civilni i vojni sustavi, zahvaljujući kojima je pristup interentu ponovno uspostavljen, dok se ne pregledaju i ne vrate u pogon srušeni DNS serveri, pišu strani portali. Iako je reč o rušenju infrastrukture na samo nekoliko minuta, veruje se da će se konačna šteta kratkotrajnog nestanka interneta meriti u milijunima dolara. Bez interneta su nakratko ostali u desetak država zapadne obale, uključujući gradove New York i Washington.

Nisam znao da je to bilo samo za SAD, bas sam pomislio da su se ponovo “predomislili”, znate na koju rec mislim, i odustali.

Polako pocinju da budu stvarno napadni. Totalno bezvezne napade prave i mogu reci, mnogo se gubi. Cemu sve ovo, bila je isto i prica da ce FB da sruse, ali nije bilo nista od toga, a i ne vidim sta bi time postigli.

No, ja sam licno jedva cekao da ugasi internet u nadi da ce to biti za ceo svet i barem na nekoliko sati (jes’ da sam malo previse ocekivao al’ dobro), jer zamislite svet bez jednog dana interneta, tv itd. Izlasli bi napolje, lep dan. napravili rostilj, gde bi nam bio kraj. Ja sam inace bio strasan protivnik internetu i jos uvek jesam, i nisam imao nameru da ga imam, ali kada ga ceo svet ima, moras da se prikljucis. To nas ubija. Gledam, idem Knezom i u klubovima nigde devojaka i momaka mladjih, svi na fejsu i u kuci bleje, ajde i da citaju neku knjigu pa i da kazes. Pa 'bem li mu sunce krvavo, zar je to zivot kakav zelimo da vodimo. Cak i ja, priznajem, sam takav na zalost. Kad god zelim nesto da uradim spreci me internet, uvek nadjem nesto zanimljivo i sve dok ne izcupam kabal iz kompa ne uradim nista. Verujem i da nisam jedini.

Smatram da su ti napadi veoma važni jer pokazuju da niko nije nedodirljiv vrate sve u normalu ali establišmentu nije sve jedno kad znaju da nisu sigurni baš u svakom trenutku utiče to psihološki,samo neka nastave sa napadima.
I ja sam protivnik interneta ali postali smo zavisnici od informacija tako da nam je net posto neophodan kao struja,telefon pa možda čak kao hrana i voda.

Momci i devojke umesto da bleje na interntu ili po klubovima, bolje da rade nesto.

Svaka ti cast i ja to isto mislim ,najogora stvar je sto ljudi to u opste ne kapiraju.Jedna je stvar uzivati u internetu i video igrama a druga je biti opsednut,izgleda da su ljudi zaborawili da se druze i sve vise zastranjuju i beze u virtaulani svet.Morao sam ovde da izrazim svoje misljenje pa cak i ako popijem ban,jer barem mi gejmeri znamo da je tako ali necemo da se osvestimo.Ljudi izadji te napolje iz svojih kuca i videce te da se tu nalazi mnogo lepis svet nego sto je virtualni!!!
A sto se tice anonimusa mislm da sad sve ovo rade bez ikakvog cilja ,al ajde.

Pa i nije da su ga srusili. Meni ne da nije stao, nego nije ni usporio.

Druze, samo za Ameriku to vazi, nisu ni imali nameru da ga kod nas sruse. :slight_smile:

Khm, ali ja zivim u New Jersey-ju, a valjda je jos uvek u Americi?

Jel’ sad ja treba da postavljam slike sa facepalm motivima?

yup, comcast, a? a pomalo ides i na verizon wireless :stuck_out_tongue:

Izvini, trebao si tako da kazes, nisam mislio da uvredim ikoga, :slight_smile:

Mada, svi znamo da je ne moguce da sruse internet u celoj Americi, ne znam ni kako bi im to poslo za rukom. Gledam mada, oni u Bosni nedavno ili u Crnoj Gori, ne znam tacno, kada je je njih nekoliko (da ne lupam posto ne znam), doslo do vlade i protestovali protiv SOPA, i fascinira me to, ljudi se danas sve vise i vise bore za ljudska prava, bila to internet ili neka druga, ne dozvoljavaju da im iko kaze ne mozes to i to da radis, a Anonimusi, ta ideja o slobodi, se pretvara u nesto sto ne znaju ni sami, ta ideja se siri i postaje, nazalost, sve gluplja zahvaljujuci njima tj. njihovim nekim besmislenim napadima.

Ne moze, jer princip mreze je kao paukova mreza iskljucis jedan deo nisi iskljucio ceo internet tako da je to apsolutno ne moguce.
Oni ne prave stetu nego samo iskljuce i ostave im malo da se muce, da osete da nisu 100% sigurni kao sto se hvale.

Aha, kabl Comcast, a mob Verizon (tapatalk majka). :smiley:

Ni na jednom nije ni stucnuo, a kamo li stao.

@Escape, ne bih ni pisao u temi da nisam u Americi :slight_smile:

Elem, kao sto Mirko rece, padne jedan deo padaju svi, a ovde (New Jersey, tacno izmedju New York-a i Philadelphia-e) bi se osetilo takvo nesto.

off topic:

@studio, baci pogled na ovo (apropo anonimnosti na netu) :slight_smile: :

http://dee.su/liberte

Probao sam ga malo, dosta je zanimljiv.