Evo testa:
Hands on with iPhone 5S Touch ID fingerprint scanner - YouTube
Vrlo brzo i bez problema. Pri registrovanju prsta (mogu se registrovati svi prsti koliko sam pročitao), traže da skeniraš prst iz što više uglova možeš.
Evo testa:
Hands on with iPhone 5S Touch ID fingerprint scanner - YouTube
Vrlo brzo i bez problema. Pri registrovanju prsta (mogu se registrovati svi prsti koliko sam pročitao), traže da skeniraš prst iz što više uglova možeš.
Nsa is laughing hard.
Sent from my GT-S6500 using Tapatalk 2
Haha, to garantovanje privatnosti je laz od pocetka.
Možda odma uploaduje u NSA database pa ni ne mora da čuva 
Jesi li vadio pasoš ili ličnu? Onda si već dao svoj otisak prsta, tako da nemaš za šta da se brineš. ![]()
Fingerprint je odlicna stvar na racunaru, a isto tako ce biti i na telefonu. Logovanje po nekim sajtovima zahteva da ukucas user name i pasword. E pa umesto da kucas to dvoje i izgubis 15 sekundi, ovako samo kliknes na fingerprint i ulogovan si. Jedna mozda od najkorisnijih stvari o fingerprintu. Uskoro ce biti mnogo aplikacija prilagodjeno ovome. Moci ces da kupujes/placas jednim klikom na fingerprint. Bice tu jos stvari oko ovoga. Apple je “izmislio” sad ce ostali da prate…
Sto se tice fingerprint greski, mislim da su to dobro uradili koliko sam video po nekim video klipovima. Greske ne bi smelo da bude. Pa nisu oni Samsung da izmisle skrolovanje ocima a da to ne radi ni 5% kako treba.
Sto se tiche apple, ja kao veliki fan i korisnik njihovih uredjaja vec 4-5 godina, uvidjam kako kompanija propada i jako mi je zao zbog toga. Umro je Jobs, umiru i inovacije. Sto se tice ovog poslednjeg predstavljanje uredjaja, bolje da nisu ni izasli… Koji crni 5C? Kakvo je ono neozbiljno sareno/gumeno kuciste? Kakve veze ono ima sa celom apple filozofijom? Jos im samo fali da krenu i laptopove da boje, i da vise ne koriste aluminijum… pa da se sravnjaju sa ostalim brendovima.
Android telefone necu mnogo da pominjem, iz razloga sto ne podnosim taj operativni sistem. Oni kad budu napravili da telefon “leti” i kad se napuni aplikacijama i svime ostalim, onda mozda razmislim, mada mi se ne svidja ni vizuelno. Sve se svodi da ti treba sto jaci procesor, sa 4 jezgra da bi leteo. Mada i taj kad se napuni (ima drug S4), on ne radi kakav je bio kad mu je sistem bio prazan.
Mozda predjem za jedno godinu dana na Windows Phone. Ovaj Lumnia 920 odlicno radi, fale mu neke aplikacije, ali uglavnom ima sve potrebno, i “leti” sto je najbitnije.
Zakljucak. I dalje su ostali brendovi ispod apple-a.
Moje misljenje
Dadoh u srpsku bazu podataka, ne masonskoj ili jevrejskoj lozi
Znaš kako, 5C i nije toliko loš potez što se marketinga tiče. Takav telefon će se mnogo više dopasti mlađoj publici pogotovo sa novim iOS7 koji je takođe šaren. Telefon nije uopšte toliko sada ozbiljan, dok u isto vreme imaju i 5S koji je i dalje primerenog, zrelijeg dizajna.
A i na sve to, čitam da prvi put šalju telefone u Kinu, kod operatera koji ima, možda ću slagati, 700 miliona korisnika. Zamisli koliko će to biti prodatih uređaja, pogotovo 5C.
Sa biznis strane i nisu toliko naivni. Doduše mislim da se nisu previše pretrgli sa dizajnom 5C. Mnogo su mi privlačniji WP uređaji isto u boji, ali neću suditi dok ne testiram uživo.
Ah, super, jevrejska i masonska loža, već kreću teorije zavere. Jeej.
Meni se recimo 5C bas svidja. Sareno i opusteno, za razliku od klasicno hladne cetvorke naovamo. Ni petica ni 5S mi se nisu posebno svideli, suvise imaju sljastecih detalja, narocito sad ovaj metalni prsten. Nije dovoljno minimalisticki za moj ukus. Dok je 5C potpuno jednostavan, sto mi se svidja.
Ali mi se ne svidja cena. Kad je vec plastican, mogao je da bude i malo jeftiniji. U Americi ga barem uzimaju na ugovor za relativno male pare, ja bi ga uzeo ocas posla; ovde kod nas kad stignu bice dranje ko i obicno.
Sto se privatnosti tice to niste ni imali. Ali da vas utesim slabo ikoga zanimaju nasi beznacajni zivoti. Ne verujem da ovde ima nekih bitnil likova. A to sto si dao podatke nasoj bazi ti je isto kao da si dao svima. Prvo sve je potpuno nezasticeno drugo da im Ameri mamu traze dali bi. Ja se time ne opterecujem, pa sve sam otiske amerima vec dao kada sam tamo isao i to das jos ovde u ambasadi dobio vizu ili ne. Zenice su mi skenirali obe na ulasku u Dubai, sve to vec negde cuci.
Sto se tice prelaska na 64bitni sistem ni to nije problem. Olaksali su programerima i optimizuje se koliko sam citao i slusao bas brzo. Ali jesu malo preterali sa cenom za 5c bila je procena za 100$ manje da ce startovati. Ali dobro mislim da ce ici i on kao lud. Moja zena je vec bacila oko ma onaj jedan sareni.
to ce se svideti zenama i mladjoj populaciji. A super je sto ce u US 4s da se uz ugovor deli besplatno dok traju zalihe. E sada sto smo mi crna rupa i bice ovde preskupo to je vec nas problem.
Zar nije plastika bila glavna mana android telefona, koliko sam shvatio na iphonu je to prednost
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Bila bi prednost da iphone moze da se odnese u servis i popravi, da moze da se rasturi i popravi u kucnoj radinosti ili slicno, ovako moras novi da kupujes kad god se pokvari
Ovde čitam od pojedinih članova kako je Android i firme koje ga koriste neprikosnoven ,kad ono appl daje domaće zadatke istima kao šta je prelazak na 64bitni sistem, a pojedini kažu da im nedostaju inovacije pa upravo su ceo mobilni svet preturili naglavačke kome je to malo svaka mu čast.
Vau, 64bitni sistem! Skroz revolucionarno za TELEFONE.
Ne lozite se, oni tuku mrtvog konja
Ako je domaci rad da kompanije kao sto si LG i Samsung naprave sareni plasticni telefon… E ga ebi sad. Pa Samsung pravi A7 chipove Apple-u!? 64bit nije revolucija jer vec postoji. Revolucija je bila kad su napravili prvi iphone!
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Pa nisam siguran da je to mrtav konj. Jos vecina kucnih racunara nije presla sa 32 na 64 bit sistem a oni su ga lansirali u mobilnom. Mislim da to tek dolazi. Da su izasli sa promociom cipa koji je 32 bit(kao npr samsung sa s4) pa da kazes da je mrtav konj.
Sto se plastike tice, nije mana androida sto ima plastiku vec sto je grozno ne kvalitetna kineska plastika koja se prodaje po istoj ili vecoj ceni od iphone koji to nije. A po meni jedan od najlepsih ip3gs je plastican i meni se bas svidja. Stvar je u kvalitetu izrade koja je uocljiva na prvi pogled. A naravno da moze da se servisira. Moj kum drzi servise mobilnih i redovno servisira i iphone telefone kao i bilo koji drugi android ili sta god.
Opet, zavisi od modela i proizvodjaca, ako cemo u diskusiji Android vs iOS da se ogranicavamo na nekoliko a ne na stotine telefona koji imaju Android OS, onda diskusija nema smisla.
Ma ne vredi… iOS fan boys su pljuvali do pre 3 dana bilo koji drugi telefon jer je “plastican” a ako slucajno nije, tipa HTC One, onda je cista kopija. Sad plastika valja i sad je 5C super jer je jeftiniji i saren. Nije vise monoton pa sad neki metroseksualac moze da ima i halo kitty na njemu!? Majke mi nekad mi se ovi iOS-ovci cine kao oni “jehovini svjedoci” sto hvataju po ulici i ubjedjuju te da predjes na nesta… Bzvz skroz. Ajmo pricati argumentovano! Pa niko be spori cinjenicu da je iPhone promjenio koncept telefona uopsteno! To je bila revolucija! To je nesta ali nemoj te pocjenjiivati bzvz jedan Samsung koji je pravio ves masine, brodove, televizore pa sad ima ravnopravan market share s jedim Apple-om! Ako vec pricamo finansijki. Ne podrzavam s4 - ok je ali previse para a isti ala s3 koji je upola jeftiniji, da se zna. Imam nexus 4 koji ima neki ajmo nazvati premium dizain i ja sam prezadovoljan tako da sad kad bih nesta kupovao to bi bio HTC One. Nemoj te misliti da izbjegavam iPhone - NE! On je za sad previse za moj budzet, ios mi se pretjerano ne svidja zbog zatvorenosti ali bih iPad uzeo u svako doba dana i noci (da je malo.manje kesa a uzimam samo novo da se razumijemo)
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Kao sto sam rekao, 3gs je bio plastican, zar ne? Meni je mozda i najlepsi. A sa ovim sarenim pucaju na zensku populaciju a nauka kaze da ima u proseku 4 zene na svakog muskarca. Znaci mnogo potencijalnih musterija. Inace zene i deca su najbolja target grupacija za prodaju. Ljudi ne stede na deci i slabi su na njih. A zene ne razmisljaju preterano racionalno(cast izuzecima :D) I zene vole lepe poklone. Zasto toliko kolac da kompanija ne iskoristi. Ne smatram sebe nikakvim “fan boy za ios” volim tehnologiju generalno, kada mi se svidi nesto drugo idem dalje a za apple me zabole 
E da dodam na spisak sta me izludjuje na ios-u Hocu da stavim neku pesmu koja mi se svidja da mi bude melodija za pozive. Ali ne moze tako lako. Posto se neka budala u apple setila da to maksimalno oteza umesto da se zavrsi sa jednim klikom.