AMD izdaje grafičku karticu od 200 dolara koja je spremna za VR

,

200 dolara spremna za VR i to 5 TFLOPS-a.

Izvor teksta: AMD izdaje grafičku karticu od 200 dolara koja je spremna za VR

A evo i link di mozete procitati opsirnije o tome(preporuka): AMD's Radeon RX 480 brings high-end graphics to the masses for just $200 | PCWorld

Dzabe kad je sam headset prilicno skup.

Ovaj VR me podsjeca na film “Gamer” sa cika Butlerom i onim debeljucom koji je srastao uz fotelju, ko jabba iz SW… Crazy shit…

Polako ali sigurno i to ulazi…

Ahahahahaa evo je ta cuvena karta za VR od “200$” :sob: :sunglasses: :smiley:

http://geizhals.eu/xfx-radeon-rx-480-core-edition-rx-480m8bfa6-a1460506.html

Hm pa zavrsi na duplo 360€ :joy:

1 Like

Ne razumem kako je moguce da su trgovci bas toliko nenormalni, pa da kosta duplo?!?!

Početne hype cene zbog navale. U US je 250 dolara za 8 GB verziju.

Nisam siguran, ali cini mi se da sam citao(bas kada i ovaj clanak), da cena od 200$ vazi za 4GB verziju, a za 8GB verziju 249$ .

U rangu 970-ke je a trenutna cena je visa nego sto je bila 970 pre skoro 2g kad je izasla ? lol :smiley: Al doduse ova 970 je klokovana a i sacekacemo testove pa onda se moze neki konacan sud dati :wink:

I drajvere… al da, ljudi su mahom razocarani, sto testovima sto maloprodajnom cenom kod trgovaca.

Uzgred jedno pitanje ako je po performansama na nivou 970 zar ga to ne cini tik ispod granice za VR za koji je 980 propisani mininum?

^
U trenutnim igrama i poredjenjima je u klasi sa 970 al je u teoriji poprilicno bolja i jaca i vise je futureproof pa uz drajvere i kvalitetan softver ce iskoristiti VR naslove mnogo bolje od 970, tacnije tako bi trebalo da bude al kod amd-a je sve moguce :smiley:
Opisi su poceli da izlaze i kolko vidim hvale je poprilicno i izgleda da je karta veoma dobra.Odlicne performanse i poboljsanja potrosnja su uglavnom ono sto se najvise hvali a s druge strane zamera se los OC potencijal,velika buka i prosecno hladjenje.

Inace stigla karta i kod nas i to za 280e sto i nije lose toliko al naravno cekaju se nereferentni modeli koji ce sigurno biti skuplji.

http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vga)-amd-radeon-rx480-powercolor-8gb-ddr5.11.html?productId=56358

Ovo se isplati uzeti iz mađarske ili njemačke, nema smisla davati našim uvoznicima 280 eura. Sada samo sačekati par mjeseci da se cijena stabilizira za custom modele i ovo će biti odlična kupovina.
Imam neki osjećaj da će se RX470 puno bolje prodavati kod nas, sigurno će biti jeftinija a opet će biti dovoljna za 1080p na medium postavkama

Bilo bi lepo da ova karta zazivi kod nas i da dostigne slavu i nasledi legendarni 280x