ALL-IN ON BATTLEFIELD - RIDGELINE DEVELOPING NEXT CAMPAIGN

As we approach our 20th anniversary, we’d like to share the future of the franchise and be clear with you on our vision: We are all-in on Battlefield.

Many of you know that Marcus Lehto joined the team earlier in the year. Today we announced the name of his new Seattle-based studio, Ridgeline Games. Marcus will bring his long legacy of creating fascinating worlds and gripping narratives to Battlefield. Backed by a world-class team, he’ll be leading the charge to develop a narrative campaign set in the Battlefield universe that will engage fans in new and exciting ways while remaining true to the classic elements of the series.

DICE is a multiplayer powerhouse and will use its expertise to continue developing Battlefield’s one-of-a-kind multiplayer suite while Ripple Effect is focused on creating an entirely new Battlefield experience that will complement and build upon the series’ foundations.

Creative Director Lars Gustavsson, who has been with the franchise since the beginning and is affectionately known as Mr Battlefield, has decided he is ready for a new adventure.

Kraj jedne ere. Sada definitivno nije niko od starih ostao u DICE. Goodbye sweet prince… :smiling_face_with_tear:

1 Like

TL:DR;

  • Ridgeline Games (novi studio od Halo ko-kreatora) radi na kampanji koja nije deo 2042, ali u istom univerzumu :man_shrugging:

  • DICE radi na novom tipičnom Battlefield multiplajeru, nova igra

  • Ripple Effect radi BR ili slično u Battlefield univerzumu.

EA je zaista all in za ovu franšizu, što me raduje. :smile:

1 Like

Dobili su tone i tone feedbacka, sada tačno znaju šta igrači žele od Battlefield-a, tako da imaju istorijsku šansu da se vrate na velika vrata i izbace čudo od igre.

U međuvremenu ja još uvijek peglam svakodnevno 2042. Djeluje mi da više nema igrača na ps4, svaka druga partija bude popunjena botovima.

I ja sam od izlaska redovan, videcemo dokle.

Inace ove nove kartice za 20 Anniversary su :fire:

image

Pa ono, zavrsio se ciklus igre. Tj. zavrsice se, posto svakako izlazi novi svakih 2-3 godine. A realno igra je vec napustena. To se oseti ko god je igra. Niti ima kontenta, niti ce biti.

Takodje, kontam da zele da se distanciraju od imena 2042, jer ga se vecina seca u negativnom kontekstu.

Pa da, mislim da posle ovog haosa sa 2042 tačno imaju taksativno šta igrači žele od jedne BF igre. Npr. žele klase, a ne specijaliste (mada su meni i specijalisti Ok), žele više oružja, žele bolje mape, itd. Na bazi prve i druge sezone koje su izbacili stiče se utisak da su počeli da kapiraju šta se od njih traži i da to implementiraju.

Za početak, mislim da im više nikada neće pasti na pamet da ubace happy operatere sa cringe izjavama poput “Dont be sad…”,” to easy, i am not overconfident, i am just better than anyone else” itd… Ako nešto i budu pravili, praviće po uzoru na BF3 i BF4. Isto kao što se CoD izvukao iz problema 2019. godine kada su se vratili na MW.

Da me ne razumiješ pogrešno, ja im ništa ne vjerujem. Govorim o nečemu što bi trebalo da bude zdrav razum, a da li ga imaju, to ne garantujem.

1 Like

Bukvalno niko, ni ja… :joy: Ali kontam ne brinu kada im ja uzmem igru na svim platformama.

Pa mislim da nije nikada, osim tamo na samom pocetku fransize, kada je igra izlazila svake godine, pocetkom 2000. godina. Ali takva su vremena dosla. :smile: Bez sale, meni ovo deluje, poslednji veliki pokusaj da urade nesto od fransize vece, do or die situacija. Treci flop nema sanse da prezivi.

2 Likes

Da brinu, vec bi ti ponudili nesto da ti se zahvale :rofl:

Samo neka oni stancuju igre, meni dovoljno.

Gde ima ovo :grinning:

RIP

https://x.com/bravointel/status/1762967257850708188?s=46&t=nrdnHcuQLnrP54cvvGagJg