Alien swarm

Za sve vlasnike Steam naloga :-)… jedna vest… izasao je ALIEN SWARM!
Prvi utisci… ODLICNA igra. Igra je na fazon Alien Breed-a. Besplatna je. Open source je pa ce biti modova ko pleve sto developeri i ocekuju pa je osnovna kampanja koju dobijate kada skinete igru relativno kratka.

AW je pre svega namenjena za Co Op. Svaki od cetvorice igraca ima ulogu u squadu (medic, tech, specop itd itd). Puno oruzija i dodataka, boostova, sentry gun-ovi… koje otkljucavata kako prelazite levele. Mogucnost taktiziranja (imate opciju da crtate po mapi i na taj nacin sa ostalim igracima planirate taktiku). Municije nema na svakom koraku tako da je rasipanje nepreporucljivo.

Ja sam za sada igrao kao tech i npr. kad moram da provaljujem sifru, otvori mi se novi prozor sa mini igram u kojoj moram da bajpasujem electric circuit. Tecj ima i mogucnost weldovanja vrata. Ostale klase ne znam jer nisam probao.

Igra nije laka cak ni na normalu a pored aliena prisutan je i friendly fire koji se ne moze iskljuciti.

Pa ko voli nek izvoli.

PS: Rushovanje se skupo placa !

mogo si za one neupucene ostaviti koju sliku i video sa gameplay-om cisto da oni koji prvi put procitaju naslov teme da nemoraju opet na google ili youtube da traze informacije o igri…

evo ovaj put cu ja to mesto tebe da uradim ali sledeci put nemoj da pokreces temu ako nije kompletna sa opisom slikama i nekim videom iz igre… poz

Viteze Kojo… ja se izvinjavam :slight_smile: Eto ljudi sad imate i video i skrinove.
Evo i jedan moj kratki gameplay…

nego jel neko skinuo ovu igru i jel planirate da je igrate? ja sam upravo skinuo sa stream-a ali je jos nisam probao… pa ako ima zainteresovanih ostavite ovde svoje nickname sa stream-a pa da se nadjemo da raspalimo igru…

Dragan1979

eto to je moj nick na stream pa ko hoce neka doda… poz

Upravo sam te adovao… moj nick je fskpzNS_SRB.

Imam drugar iz Beograda sa kojim igram sigricu vec treci dan. Jos jedan drugar je danas skinuo pa cemo da prangijamo.

Danas smo krenuli najtezi difikalti. Uspeli smo da predjemo dve table. Evo vec krecu mape da se prave… prve alfe i bete :slight_smile:

sta ja znam, sto bi igrao alien swarm kad mogu alien breed koji je izasao pre dva meseca. ali dobro, uzivajte ako vam se svidja…

Skinuo i ja, pa me dodajte na Steamu: aleksa94ftw

Pa igra je radjena za moding tako da sama ta cinjenica deluje veoma interesantno. Alien Breed je co op za dva igraca… Alien Swarm je co op za cetiri igraca gde je vazno ko je koja specijalizacija a vec na hard nivou moras malko i da mucnes glavom. Ako to modovanje krene… verujem da cemo se propisno znojiti planirajuci kako da prodjemo nivo.

e to nisam znao…

Dosta su lepo to zamislili… a posto je valve pokrovitelj deluje mi ozbiljno. Videcemo. Kao sto sam negde vec kucnuo… vec su krenule prve mape. Doduse predpostavljam da su to sve test mape ali… bitno je da komjuniti vec reaguje.
Anyway ja sam juce promenio moj nick na steamu jer sam izasao iz jedno klana pa ako vec nisam napisao da sad napisem:

fskpzNS_SRB

Adujte me i samo kazte ko ste :slight_smile: da se ne gubim.

Mene si addovao.
Ali trebali bi da organizujemo vreme da predjemo kampanju, sat, sat i po najvise, ima 9 mapa, a nisu teske ako znas sta radis.

Ajde evo addujte i mene ladni018,Davno nisam igrao nista u multy-u pa sam verovatno zaribao ali ukoliko se ne skupite dovoljno,tu sam kao leteca zamena…:slight_smile:

Da tebe sam dodao a dodao sam i Illusion.

A jel moze samo neko da mi objasni kako da dodam ovu igru u steam posto moram da dodam minimum jednu igru da bi mi se otkljucala opcija za dodavanje prijatelja. Nikada ranije nisam koristio steam pa pojma nemam sta i kako. Koristio sam xfire ako on i ima uopste neke veze sa Steamom…

Steam Community :: Group :: Alien Swarm - Serbia

Upravo formirana grupa za alien swarm… Za sada tri membera.

Dakle otvoris steam, odes na library i sa leve strane ti stoje sve igre koje posedujes. Zatamnjene imas ali nisu instalirana. Belim slovima su ispisane igre koje si instalirao.

Ili…

Ako ti si igra uopste ne prikazuje u library-u (sto nebi smelo jer je steam automatski doda) imas u donjem levom uglu steam prozora ADD A GAME opciju.

To samo komplikuje stvari.
Ovako: Imas ikonicu u Taskbaru (pored sata)? E dobro, desni klik, ides Store. I u gornjem desnom uglu imas pretragu Storea (oznaceno lupicom). Tu ukucas Alien Swarm, i onda sacekas da se pojavi Alien Swarm, i udjes u tu stranicu. Onda, skrolujes malo na dole, i nadjes zeleno dugme Install Game (pored njega pise Free). Nalazi se ispod screenshotova iz igre.

Prikljucujem se i ja od sutra, samo da se setim mog accounta i da downloadujem igru :wink:

Ajd dolazi ! :slight_smile:

Chelicni, aj dodaj me u prijatelje na steamu. Sinoc sam igrao jedno sat vremena, i bas je dobro. 7 level sam nabio. Ima dosta likova koji igraju na hard tezini i nikako ne mozemo da predjemo level zbog toga. Najjaca fora je sto niko nece da bude Medic :slight_smile:

Aj veceras oko 10 da igramo, jel ok? Imam i mikrofon :muscle: