Pre nekoliko meseci, izašla je nova VR igra za PC i PSVR2 iz Alien franšize pod nazivom Alien: Rogue Incursion Part I. Toliko sam jedva čekao da izađe igra da sam je uzeo i probao na mom više od pet godina starom PC-u, ali na žalost, iskustvo nije bilo najsjajnije. Iako je igra sama po sebi izgledala sjajno, dobijao sam nekih 20 frejmova. Morao sam da spustim nivo detalja na low i internu rezoluciju, da sam shvatio da je bolje sačekati Meta Quest 3 verziju i igrati tako, nego da mučim sebe i svoj komp sa PC verzijom. Fast Forward par meseci kasnije, igra je izašla i par dana nakon izlaska sam dobio review key od razvojnog tima igre, Surviosa. Obaveze su malo odložile igranje, a onda i nadolazeći patch koji je najavio velika poboljšanja, kako u rezoluciji tako i u grafici, i onda sam odlučio da sačekam i njega kako bih odradio review, i čekanje se isplatio! Tako da, ovo je review igre Alien: Rogue Incursion nakon patcha koji je izašao 27. februara, sa poboljšanjima, tako da ću i igru oceniti u skladu sa svim šta ona trenutno pruža igračima, što mislim da je totalno ispravna odluka.
Kao što rekoh, kao veliki Alien fan, jedva sam čekao da zaigram ovu igru, još više zbog toga što po utisku koja je odavala, igra pokuplja dosta više inspiracije od Aliens filma, tj drugog dela, ne od prvog kao što je slučaj sa igrom Alien: Isolation. Rekavši to, radnja igre je smeštena nakon filmova Prometej, Alien Covenant i prvog filma Alien, oko 2140 godine, tik ispred dešavanja poslednjeg Alien Romulus filma. Tako da ukoliko ga niste odgledali, možda, sasvim moža bi ova igra mogla da bude savršeno zagrevanje za novo teatralno Alien iskustvo.
Vi uskačete u čizme izgubljenog marinca Zule Hendriks (prvo pojavljivanje u Alien: Defiance stripu), koja se sa svojim Android partnerom Davis 01 uputila ka planeti Purdan i njenom naselju Castor’s Cradle. Sve ovo jer je Zula dobila poruku od svog starog prijatelja Benjamina Carvera da dođe do ove planete. Ipak, pri prilasku planete, njihov svemirski brod biva pogođen anti vazdušnim odbrambenim oružjem. Zula je onda pronašla snimljenu Carverovu poruku u kojoj je objasnio zašto je pozvao u pomoć. Carver je tražio od Zulu da mu pomogne kako bi razotkrila sve zločine koji je njegov nadređeni počinio. Davis 01 ostaje na brodu, a Zulu se upućuje ka ovom, kako izgleda totalno napuštenom naselju kako bi potražila odgovore. Tu vaša avantura počinje.