Alan Wake primećen je u Steamovom registryu što po nekima znači da je dolazak igre na PC praktički polu-potvrđen.
Sonic Generations za PC uspešno je prikrivao svoje postojanje neko vreme sve dok neki gamer oštrijeg oka nije primetio igrin naslov u registryu Steama. Trač o PC verziji se proširio i rezultat na kraju dana je bio jasan - PC verzija Seonic Generationsa na Steamu! Zašto spominjemo plavog ježa u vesti s Alan Wakeom u naslovu? Evo razloga - ista stvar se dešava i s PC verzijom Alan Wakea! Igrin naslov je primećen u registryu Steama, a sudeći prema slučaju Sonic Generationsa i poznavajući da Steamov Registry naprosto ne laže, poprilično je jasno da se nešto dešava u pogledu Alan Wakea u PC njegovoj inačici.
Developer igre, Finski Remedy Entertainement inače zaslužan i za prve dvije Max Payne igre, nije još izdao službeni komentar o ovome pa samim time nemamo nikakve indikacije o potencijalnom datumu izlaska igre u PC verziji. Dapače, još nismo u potpunosti uvereni da će se to uopće desiti, ali držimo fige da Steamov registry ne laže.
Tko bi htio vidjeti Alan Wakea na PC-u? (osim svih…)
“ali držimo fige da Steamov registry ne laže.”
Iskreno ja ih ne drzim :emoticon-0100-smile ,voleo bih da igretina(exkluziva) kao sto je jedan jedini Alan Wake ostane i dalje Xbox 360 exkluziva.
_Today Remedy Entertainment announced that their originally Xbox 360 exclusive title Alan Wake will head to PCs in “early 2012.” The port has been a long running rumor, so today’s news is the first official confirmation.
Additionally, the PC version of the game will include “The Signal” and “The Writer,” the downloadable content packs from the Xbox 360 version. _
ja ne znam zasto svi tako brane te ekskluzive. ne zaboravite da je Windows u vlasnistvu Microsofta, pa ovo i dalje ostaje u neku ruku ekskluziva. da Sony ima svoj operativni sistem na PC-ju, verujem da bi i njihove ekskluzive ugledale svetlost dana tamo…
Ekskluzive jesu važne, ali ne u ovom periodu životnog veka konzole, tj pri kraju. Kada se konzola pojavi, tada je bitno imati ponudu koja se ne može naći na drugom mestu i time nagovarati kupce, posle par godina kupci se odlučuju prema onome (uglavnom) šta imaju njihovi prijatelji, koje igre je lakše nabaviti i koja koji proizvod više nudi. Jedna ili dve igre u ovom trenutku ne znače ništa prosečnom kupcu da li su ekskluzive ili ne, a svi koji “navijaju” za neku platformu već su napravili svoj izbor i u ovom trenutku možda nabrajanjem ekskluziva samo žele da “opravdaju” svoju kupovinu, ali u globalnom smislu to ne utiče na matematiku prodaje.
Slazem se ko’ metar drva, bukovih, fino iscjepanih…
Jbg s ekonomske strane - pametan potez i sve i jedan od nas kad bi imao neke koristi i interesa uradio bi to isto (prebacio xbox eskluzivu na PC) ali s fan strane i nije bas fino to cuti. Razlog toga je sto bas te eskluzive razdvajaju xbox, wii, ps3, PC i stvaraju neku vrstu zasebnosti. Najbolji primjer je Uncharted 3 - znam dosta slucajeva sto su ljudi kupili ps3 SAMO da bi odigrali Uncharted igre. Isto tako je za Xbox 360 (Gears of War 3, HALO…) ili Super Mario za Wii ili neku drugu a cim se to prebaci na 2 platforme odmah postale multiplatformska igra i vise nije to to.
Licno, zao mi je sto cujem da Alan Wake ide na PC i to ukljucujuci oba DLC-a al’ sta sad… WoW sigrno nikad nece doci na konzole a i sam Diablo 3 je upitan po pitanju konzola tako da…
Ne razumem takav stav, da se brani ekskluziva po svaku cenu i da se ta “snaga” koju svaka ekskluziva nosi kasnije devalorizuje sirenjem na vise platformi. Valjda je u interesu svih nas (igraca, obicnih smrtnika, kojima ni iz dzepa ni u dzep) da sve igre budu multiplatformske. Kazes da “nije fino cuti” da se jedna igra za XBOX-a radi i za PC. Meni je to pomalo sebicno, jer verujem da ne bi delio isto misljenje da stigne vest da na XB sa PS3 dolaze recimo Uncharted, Killzone, inFamous, GT5 ili stari MGS4 (ima ih jos dosta, ali ne mogu sad da se prisecam). Meni je drago sto Alan Wake ide na PC jer znam gomilu ljudi koji nemaju BOX i hteli bi da je probaju. Cela ta prica oko ekskluziva me podseca na daleku 2004, 2005 i PC gaming, kada, bez obzira na jacinu graficke koju imas, ne mozes da pokrenes neke igre jer nemas GeForce, odnosno Radeon karticu.
Što onda da uzimam Xbox 360 kad sve to mogu da igram na PC i PS3? Razumem da ima 20 ekskluziva za određenu konzolu pa i da uložim u nju 200-300 evra? Verovatno od mene M$ neće videti pare u sledećoj generaciji konzola.
Meni je drago sto ce AW da izbace na PC, posto su tako i obecali Alan Wake PC GAME Interview - YouTube
eto i tu se vidi fino da je za PC i portovana, tako da su obecanje ispunili.
A nekima sto je krivo, to je mislim sebicluk i nista drugo, ja bi najvoliji da postoji jedna igracka kutija i da samo za nju izlaze igre,ali to nikad nece biti.
Ja sam se vagao da li da pored mog PC-a kupim XboX360 ili ps3, i odluka je pala na ps3 i ako teze pirate odradjuje,i od sad ce to puno teze ici, ali ima puno vise exkluziva (pa i original kad bih morao kupovati), a na PC cu igrati ove multiplatformske, eto samo za XboX Gears of War 2 i 3 po meni ostala valjana exkluziva, i mozda Alan Wake AN nece biti za PC, ali msm da nece biti dobar kao ovaj prvi.
Pre skoro godinu dana izbačena slika u kojoj se tačno vidi šta će od kvalitetnih naslova izaći na četiri platforme (PC, PS3, Xbox 360 i Wii) tokom 2011. godine. Ima sigurno dosta igara koje nisu navedene, kao ni informacije o njihovom izlasku. Npr. može da se nađe da L.A. Noire se neće pojaviti za PC, kao i da se Witcher 2 neće pojaviti za X360. Pogledajte na slici ekskluzive za X360 koje su trebale da izađu. Šta više reći?
Ne kažem ja da ne rade bolje X360 naslovi, ali da kupujem novu konzolu zbog malo većeg FPSa i nije mi od neke preterane koristi. Znam da PC ima problem što mora redovno da se menja konfiguracija, ali za moje trenutne potrebe kompjuter kupljen pre četiri godine mi pokreće npr. Brink sasvim solidno. Drago mi je što će par mojih prijatelja moći da probaju Alan Wake-a jer sam igru baš, baš nahvalio. Kako ne bismo dalje ulazili u veliku raspravu bolje da zavšrimo priču ili da se napravi neka vs. tema.
Tebi ako se tromesecno ulaze u hardver, ti igraj na PC-u. Sto se tice kupovine konzole zbog ekskluzive, to je sasvim mali procenat igraca. Dva najveca gaming trzista rade po principu patriotizma, u Ameirici se igra na XB, Japanci na Sony-ju. To ce da pokaze svaka statistika. Ostalo je podeljeno na taj mali procenat zagrizenih igraca koji znaju sta hoce i na zrtve napucanog marketinga i potrosackog drustva (“Gledanje Lige sampiona omogucio Vam je PlayStation” i slicno). “A sto ja da koristim jednu ves masinu za sav ves, zar nije bolje da imam 10 ves masina kod kuce, jednu za belo, jednu za sareno…?”. Tako, otprilike, glasi tvoje pitanje.
EDIT: Pretekao si u postu, ja ga sklapam pola sata.
Ne znam otkud vam ta priča da mora hardver da se menja na svakih tri meseca? Verovatno ako hoćete da pokrenete Skyrim na Ultra, a koliko sam čuo X360 verzija pokreće sve na Low. Ne razumem kakav ti je ovo primer sa veš mašinom? Izgleda da hoćeš da kažeš da sam rekao da za “svaku” igru treba kupiti posebnu konzolu? Koristim sve tri platforme na kojima aktivno igram, a pre četiri godine sam uzeo kompjuter kome nisam menjao konfiguraciju. Mene stvarno ne interesuje taj princip “patriotizma” jer ne živim u Japanu, a ni u Americi. Valjda si primetio gore da sam naveo da je nije dobro da ulazimo u dublju raspravu jer može da se theard popuni sa 100 stranica.
Edit: Zaboravio sam da kažem da ja cenim Steam platformu!
Uuuu jbt, kako je tek nama pc-evcima bilo kad smo ugledali Crysis keca na konzolama Salu na stranu, PC je vise od tri godine bio lead platforma za Alan Wake tako da portovanja skoro da nije ni bilo. Ovako nesto se jednostavno naslucivalo i dalo ocekivati. Ja cak mislim da je PC verzija zavrsena uporedo sa onom za box, samo je Microsoft imao druge planove. Ocekujem da ova verzija bude lepo ispolirana, prilagodjena potencijalima koje PC pruza kao u slucaju Gearsa keca i da posteno rese onaj retardirani lip-sync. Sigurno cu odigrati i ovu verziju jer je original ostavio jako lep utisak na mene i definitivno je igra za koju vredi uzeti Xbox. Jos ako se malko potrude pa otimizuju za 3D Vision, mislim da bi to bio pun pogodak i da bi dalo dodatnu dimenziju ionako odlicnoj atmosferi koju igra pruza.
Edit: Ko ce da se kladi da ce i Gearsi 2 i 3 kad tad izaci za Windows platformu.