Aktivacija xbox koda preko browsera i telefona

Zdravo svima,

Planiram za sledecu generaciju konzola da predjem na Xbox Series X, ali sam istrazivanjem video da postoje neki problemi kod nas u Srbiji oko regiona, pa sam hteo da malo isprobam stvari pre nego sto dam 500e na konzolu.
U planu mi je da kupujem i fizicke kopije igara pa sam zbog toga napravio UK region microsoft nalog jer verujem da u nasim prodavnicama prodaju igre koje mogu da sadrze evropske kodove, pa zelim sve na jednom nalogu. Nakon toga kupio sam sa CDKeys za 1evro, cisto da bih testirao, kod za xbox360 igru(worldwide kod) Gears of War 2 i probao da je aktiviram preko browsera medjutim nije htelo, ovo je pisalo:
*--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Check the instructions that came with your code. You might need to redeem it on a different web page.

Redeem:

Microsoft 365 Family

Microsoft 365 Business Apps

Xbox. Please redeem this code on your console."
*---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Probao sam i preko VPN, ista situacija. Onda sam probao preko aplikacije na telefonu (takodje sam probao i ovde sa vpn, ali je isto) gde ovo nije pisalo i prepoznalo je da je u pitanju GoW2 igra, ali bi onda pisalo ovo :

Try that again
Something happend on our end. Waiting a bit might help.

Da li neko zna o cemu se radi ovde ? Da li ce kod raditi na konzoli ako se unese? Da li ima veze posto je kod za xbox360 igru? Zanima me posto planiram i GamePass da uzimam.

Ovo je meni pisalo kad sam pokušao aktivirati Game Pass kod za PC, mislio sam da je za xbox. Kontaktirao sam MS podršku pa su oni utvrdili u čemu je greška.

Najbolje da i ti tako uradiš, kontaktiraj podršku pa će ti oni reći gdje griješiš.

Kontaktirao sam ih rekli su mi da kod ima restrikcije da mora na konzoli da se aktivira. Da li znas mozda ako kupim Game pass na cdkeys i aktiviram na konzoli, da li ce raditi? Neka iskustva?

Sve što sam kupio do sad na cdkeys je radilo bez problema.

Malo me čudi ovo tvoje da mora aktivacija na konzoli, nije mi se to dešavalo nikad, redeem preko sajta radi savršeno.

Game Pass kodovi isto rade bez problema, ja ih čak redeemujem preko sajta bez vpna.

Prosurfaj ovdje po forumu kako za male pare možeš da nakucaš tri godine Game Pass Ultimate, moj trenutno ističe 27.09.2023.

Opisao sam svoja iskustva sa aktivacijom kodova, post ovdje:

Na kraju je proslo preko xbox android aplikacije i tunnelbear vpn-om

Sad sam video da su ukinuli preko aplikacije redeem code…

Imao sam i ja taj problem, isto sam hteo da proverim cisto reda radi sa US nalogom, u sustini sve je proslo ok kada sam upalio vpn tunnel bear i otisao na microsoft store aplikaciju na PC, tamo imas reedem code i proslo je ok, prepoznalo da je sims 4 za xbox.