3ds vs PS Vita

Moje pitanje je kratko i slatko: za koju od ove dve konzole se odluciti, i zasto. Imam Vitu, nudi mi covjek svoj 3ds sa pet igara za Vitu.

Moje stanoviste je trenutno ovakvo-Vita ima veoma ogranicen izbor igara, trenutno ono sto zelim da igram na njoj je sve sa starog PSP-a i PSOne, i to mogu da igram ako kupim PSP za 20e. Takodje, Vita nema piraterije, tako da cak i recimo Peace Walker koji sam htio kupiti da odigram kosta 20$, sto je smijesno.
Veliki plus je ps+ servis i veliki popusti i besplatne igre koje daju svaki mjesec.
Ogroman minus je ocajna integracija sa ps3, tek sad ps4 imate remote play na pravi nacin.

3ds ima vecu biblioteku igara, ali koliko vidim, poprilicno drze cjenu igre i tesko se mogu naci povoljno. Ono sto me privlaci kod 3ds-a je 3d sadrzaj, puno veci izbor igara, kao i fenomenalne ekskluzive. Takodje, cini se da ce 3ds da ima zivotni vjek jos sigurno nekih 5 godina, po ugledu na ds.

Koja su vasa misljenja?

Vita ako cesto putujes, pa ti treba za gledanje filmova, OLED ekran je pobedio, svako ko kaze drugacije ****a… Ali Vita pati od nedostatka igara… A 3DS ima preterano vise kvalitetnih naslova i jos kvalitetnih naslova stize… :smiley: + imas R4 pa tako mozes da igras DS naslove… Sto je opet lepo:
List of Nintendo DS games - Wikipedia, the free encyclopedia

Vita ima daleko bolju multimedijalnu podrsku, to je istina. Ali to nikako ne znaci da je dobra, browser je poprilicno bazican, youtube aplikacija takodje, a sto se fice filmova, nisam ni pokusavao da ih pokrenem, za to je minimum tablet od 7 inca, i to bas bas minimum.

3DS je moj izbor za sledeću konzolu. Pored toga što sa R4 karticom imaš enorman izbor igara, skoro se pojavio i Gateway, za pirateriju 3DS igara, cenim da će krenuti skoro da pada njegova cena, mada je i sad ok za ono što se dobija. Na kraju krajeva, nabaviš 3DS sa nekim Mariom, Zeldom i Professor Laytonom, i ima da igraš duuuugo :slight_smile: A još ako se naložiš na Pokemone…

Bas sam razapet sada, vise ni sam ne znam sta cu. Ajde recimo da je 55:45 u korist 3ds

Jbg sve se svodi na jedno pitanje: Šta tražiš od prenosne konzole? Zabavu ili grafiku? Multimedije ili 3D? Pirateriju ili originale?

Uf, i ja se dvoumim… Ali mislim da ce 3DS pretegnuti, cisto radi izbora igara. Ps4 i Vita idu pod ruku, cini mi se :smiley:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”