2025 plus/minus

100%. :slightly_smiling_face:

Igra postoji, i manje više je završena pokazuje datamineing. “HLX” je ispisan svuda u kodu koji god update Valve izbaci. Insajderi govore da je trebalo ove godine biti najavljeno ali su pomerili. I dalje je cilj da izadje sa novim harverom. Nažalost, datum izlaska hardvera je zasrala možda prokleta RAM situacija.

Teško je poverovati naravno, ali na apsolutno isti način je datamineovan i Alyx, Frame, Deadlock, Steam Controller mesecima, godinama pre najave.

1 Like

Meni je teško za poverovati da niko, al baš niko iz valvea nije procureo vest. Pa onaj Šrejer ili kako se vec zove, sve sazna, ima doušnike posvuda. Da su uspeli ceo jedan Half-prokleti-Life da sklepaju bez da ijedna informacija iscuri je ravno čudu.

2 Likes

Plus:

The First Berserek Khazan
Split Fiction
Doom the Dark Ages
The Alters
DK Bananza
Death Stranding 2
Cronos New Dawn
Super Mario Galaxy 1+2
Ghost of Yotei
Tormented Souls 2
Dying Light the Beast
Fast Fusion

Minus:

Atomfall
South of Midnight
Wuchang Falling Feathers
Gears of War Reloaded
Mario Cart World
Ninja Gaiden 4
AC Creed Shadows
COD Black Ops 7
Shinoby Art of Vengeance

1 Like

Vjerovatno zato što su mala kompanija. Jedan Ubisoft je u nekom trenutku imao i preko 20000 zaposlenika, Valve ima oko 300. Još privatna firma, ne moraju da polažu račune nekim tamo investitorima, objelodanjuju planove gdje još tona ljudi onda zna na čemu rade. Pa onda su skroz digital, ne moraju da razmišljaju o masovnoj proizvodnji fizičkih kopija odakle isto može da curi itd.

3 Likes

Mala kompanija. I samo deo de male kompanije radi na razvoju igara kao side hustle. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Ali fora je da je baš jako jako puno procurelo čak i delovi priče, samo ljudi ne veruju. Inače, jedna od Shreierovih prognoza za 2025 je da će najaviti HL3, ali se kasnije kao ispravio da nema insider informacije.

Komjuniti je sklopio peoteklih meseci i godina miro board sa svim detaljima, dokazima i informacija da HL3 (HLX) zapravo i postoji:

Ja kada pogledam ceo board, van svake sumnje sam da igra me samo da postoji, nego izlazi uskoro.

3 Likes

Leptejebo, koliko je neko ulozio vremena da sklopi ovako nesto :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Likes

Ali je i pitanje - koji bi bio motov da Valve krije tako nesto od publike. Svaki AAA projekat se najavljuje godinama unapred.

2 Likes

Boli ih dupe da se zamajavaju sa rokovima, obecanjima, delayima. Digne se hype, splasne hype, ovako shadow drop direkt u rebra, i samo gledas kako svi kupuju.

3 Likes

Mislim da se i oni sami boje sopstvenog (ne)uspeha kod HL3. Previše vremena je prošlo, mogu samo da zaseru motku. + većina gejmera su klinci kojima se apsolutno j**e za HL kao serijal. To smo samo mi matori nostalgični i željni nastavka.

6 Likes

Dobar pocetak 2026.

Ujedno i najbolja igra 2025. za mene - Monster Hunter Wilds.

Tu je i KCD2 koji sam poceo, pa stao. Moracu da ga odigram uskoro.

I naravno HUNT SHOWDOWN 1896, apsolutno najveci hit za mene i moju druzinu i otkrovenje.

5 Likes

Ja kao čekam dlc pa krećem. :laughing:

Luka odustao odavno, nije ni do high ranka stigao. Ne mogu ga nagovoriti da igri da još jednu šansu, i što je najgore, ima dobre argumente. Stvarno deluje da su ispustili loptu u nekim bitnim stvarima. Autogol bez razloga, a ovamo postoji matori World, koji je skoro pa savršen primer da umeju ako hoće.

Al ne mogu previše da kritikujem dok ne probam sam.

Mislim da sam nekoliko puta govorio da mi je Minnmax omiljeni gaming podkast a volim ovo doba godine jer imaju najbolje GOTY debate. Ne zato što se ja slažem sa njima (stavili su mi KCD 2 na 18. mjesto) nego zato što čudne, ne samo najpopularniji naslovi, nego čujem za te neke igre koje mi prođu ispod radara a oni imaju debate među sobom i zainteresuju me još. A i oni sami inače kažu da se nećeš složiti s njima, jer oni tu nešto mjere prema kojim igrama su oni imali najveću strast. Pa npr. ove godine Donkey Kong Bananza i Hades 2 nisu im ušli ni u top 20.

Evo kako je lista ispala.

I full debata. Meni je highlight bio Jeffum-ov strastveni opis Baby Steps. Uspio je da ju ugura na 2. mjesto.

1 Like

Aman ima li neko da nije stavio Expo33 ko najbolju igru godine?! Mirise mi sve to previse na groupthink… Prosto neozbiljno kad vidis kakva je konkurencija.

Baby Steps na drugom mestu vise postujem jer je barem originalno, iako mi takodje zvuci ko nerdovsko izivljavanje, ono kad oces da pokazes da si najveci gejmer u sobi.

Mozda probam da odslusam podkast, cisto da cujem argumentaciju.

2 Likes

I meni je World bio bolji, peak Monster Hunter verovatno. Ali i u doba Worlds, ljudi su kukali i nostalgično se sećali MHGU, MH4U, Tri…

Wilds kao Wilds je sjajna igra, i vredi odigrati i dati joj šansu. Prelazak igre je početak igre i pravog grind-a.

Ne zaboravi da ste vi igrali Iceborne gde je igra bila ceo zaokruženi paket, dok je Wilds na pola ciklusa, ekspanzija tj 2. polovina igre tek dolazi.

Ima sjajne regije, sjajne monstere, end-game loot je zabavan, sve je tu. Samo treba biti voljan za igru.

2 Likes

Ima Steam Awards skoro, Silksong je odnio GOTY. :slight_smile:

Groupthink bar za Minnmax ne stoji kad pogledaš kakva im je lista. Igra im se svidjela, smatrali su je vrijednom tog mjesta. Na najviše njihovih personalnih listi je kotirala dobro.

Shvatam da se tebi nije svidjela igra ali nije ovo ništa drugačije nego kad je BG 3 naprimjer uzeo GOTY na svim bitnim izborima.

Tvoj primer objasnjava sta mene muci oko cele stvari – BG3 je igretina u svakom smislu, svima jasno iz aviona zasto je pobrala onolike nagrade. Nevezano dal se meni licno svidela.

Exp33 je majusna, felericna AA igra s gomilom objektivnih mana (konfuzne mape, los UI, itd), bez da uopste zalazimo u to dal se nekome svidja ko paket.

U sustini uzeli retro-jrpg sablon i obukli ga u francusko ruho, i sad pljuste nagrade. A ovamo imas KCD2, Silksong, DS2, da ne nabrajam dalje. Svasta.

O ukusima se ne raspravlja, ko sto kazu, al neka majusna mera objektivnosti nije naodmet. Sad ce ispasti da je cela gaming industrija zapravo nostalgicna za jrpg turn-based igrama, do te mere da uzdizu jednu osrednju igru na status klasika.

Ne znam, sve to mi ne sedi kako treba. Jasno mi je da u sustini smaram ovde, al ne bi me cudilo da kroz 5-6 godina krenu tekstovi tipa ‘mozda smo precenili Exp33 onomad, sta nam bi’. Ne bi im bilo prvi put da ih ponese zajtgajst.

2 Likes

Hej, i taj BG3 su isto tako neki osporavali onomad kao što ti osporavaš sad Exp 33. Ljuti bili na mrljavu grafiku i combat i štošta i smješan im bio sav praise koji je dobila.
Jeste na kraju stvar ukusa.

Meni je među 2 najbolje igre bila, jer to sad znači da sam neobjektivan? Bila mi je dobra priča, ozbiljna tema dobro ispričana, nijedan Act nisam predvidio kako će se završiti, dobar art, stellar soundtrack. Jeste ima mana zato što je AA, neke stvari nisu skroz ispolirane ali spucao sam 90 sati da nisam osjetio, nisam htio da se završi.

1 Like

Pa sad, Expedition ima dosta i nekih originalnih ideja i novih mehanika, ambicioznu pricu, sve ostalo su nastavci, iako vrlo solidni. Mene vise boli sto Yotei nije pokupio neke silne nagrade, al’ eto, ko mene pita, walking simulatori i souls like metroidvanije pokupise sve pod kapom gejmerskom.

3 Likes

Ako nista drugo barem ove godine nece biti dileme :rofl::rofl:

1 Like

Zapravo ove godine će tek biti dileme.

1 Like