Youtube kanal problem

Pozdrav svima,treba mi pomoc oko Yutube kanala,napravio sam kanal na tom sajtu sad uploudovao sam i video,ali kad udjem da pretrazujem kanale u svim kanalima na yutubu nemogu moj da nadjem pa tako neznam ni da li je vidljiv uopste drugim korisnicima.Ako moze neko da pritekne u pomoc bio bi zahvalan.

Sacekaj malo, nekada ti treba par min. da ti bude vidljiv, a i ako ti je prvi video tesko ces ga naci medju ostalima. Ali takodjer kada si uploud-ovao video ti pise di ce se nalaziti klip(adresa).
Takodjer proveri da li ti je stavljan klip na javno, ma da mislim da jeste, jer je to automatski postavljeno(da ti bude javno) cim upload-ujes video, jedino ako cekiras - javno.
Pricekaj jos koji min. trebao bi biti vidljiv , ili idi u kanal i proveri na kojoj adesi ti se nalazi video, tamo ti sve pise.

Upravo tako, nakon uploada kreće processing. Njemu je isto potrebno par minuta da odradi obrađivanje. Tek nakon toga video je vidljiv. Možeš otići u video editor dio svojih administratorskih mogućnosti gdje možeš pogledati svoje video zapise. Ovdje ćeš vidjeti u postocima koliko ti još treba da se video do kraja obradi prije nego je vidljiv.

Kanal sam napravio jos prosle nedelje,ali i dalje nije vidlji nenzam da li da ga obrisem pa da pravim ponovo?

Vidim da spominješ pretraživanje “svih kanala” unutar svoj Youtube profila? Misliš na playliste? Ako si kreirao playliste onda moraš kod video editinga prije nego ga publish (možeš i naknadno) dodjeliti mu pod koju playlistu će ići. Doduše, čudno je jer biš svejedno trebao pod “videos” kao generalno vidjeti svoj video zapis. Odi malo na My channel lijevo na YOutubeu, pa gore iznad slike profila na Video Manager, i trebao bi ti generalno otvoriti Videos karticu. Tu moraš vidjeti video koji si uploadao. Ako ga nema, probaj ga ponovno uploadati, možda nešto nije odradila stranica kako treba, jer zna zablesirati. Ako tu vidiš video, onda klikni na Edit ispod njega pa negdje pri dnu imaš Add to playlist il tako nešto, ako slučajno želiš da ti bude pod neku playlistu profilnoj stranici.

Evo ovako,genarlno video se vidi na youtyuobu,ali kanal kao kanal kad ukucam ime se nevidi,neznam iz kog razloga ali kad ljudima kazem da udju u moj kanal oni ga nemogu naci na listi kanala,pa istovremeno nemogu ni uci u njega sto je meni i najbitnije.

Aha! Ne mogu naći tvoj profil! Hmmm, e sad neznam… možda da za sada daješ link baš. Neznam da li moraš imat neki broj pregleda ili klikova da ti se uopće pojavi kanal na listi pretraživanja. Mislim, sa pregledima ti se i diže kanal na nekoj listi izbacivanja kod pretraživanja, pa možda ima veze i sa početnim prikazom općenito.

Tako je, trebas imati odredjeni broj pregleda i bar kojeg pretplatnika da bi ti se kanal video, i sto vise klipova naravno. Probaj postaviti jos par klipova i videt ces kako ces ga naci bez problema, i narvno bar da imas kog pretplatnika.