XDefiant

A ako su mape manje, kill range veći može da se tumači kao brza igra. Vise mi po snimcima alexova prica pije vodu.
Ja cu da presudim kad izadje :grin:

Ja se molim novom sporom ahooter-u.
Muka mi je od MLG, Monster energy Twitch Tournament shooterima

Mape su dosta veće nego u CoD-u.

Čak je i najmanja mapa koja je bila u svim testiranjima jedno 4x veća recimo od Shipmenta, ako ne i više. 2x sigurno od Meat House.

Baci pogled na impresije poslednje bete na YT-u, videćeš kako se igra. Nema trčanja, diveovanja kao delfin iza ugla i tako to. Niti twitch pokreta jer jbg veći TTK, nema one shot killova (ok možda sa sačmarom baš baš iz blizine i to za neke sa malim healthom)

Izlazi danas, dacu igri intenzivno sansu par dana, pa cemo videti da li ima vajde ili ne.

1 Like

Male su šanse da neko zna, ali pitaću ipak, jer sam Google pročešljao i ne nalazim odgovor.

Igrao sam satima na PS5, sa uključenim 120hz modom, i naravno se zbog toga spustila značajno rezolucija i sve je nekako bledo izgledalo, ali rekoh aj ok, to je cena 120hz tako je kako je.

Nakon par dana, pošto sam skontao da mi treba elite controler, zbog pedala nazad, pokrenuo sam na Series X, uključio 120 hz, i igra izgleda 4x bolje nego na PS5. Naime, ako je verovati podacima koje očitava monitor sa uključenim 120hz, rezolucija na PS5 je 1080p, dok je na SX 4K.

Ta razlika zvuči nerealno velika, i kontam da negde ima kvaka. Nije mi problem da nastavim na SX da igram, samo me kopka zašto je tolika enormna razlika.

Dakle da li neko igra na PS5 u 120hz i može da proveri koja je rezolucija? :grin:

Bonus video :grinning:

2 Likes

Iskreno igra mi se svidja, nova je pa samim tim i zanimljiva i drzi paznju. Jedino sto mi malo smeta je movement tj okretanje u levo ili desno, kao da nije instant takav neki osecaj imam. To mi se u pubg isto nije svidjalo.

Default podešavanja su baš loša, ja sam morao dosta čačkati kako bi feeling bio sličan kao u CoD-u npr.

Tri po meni obavezne promene je acceleration staviti na 0 i ovo još:

IMG_7660
IMG_7659

@SlobeX nažalost to mi ne pomaže.

2 Likes

Ovo cu da probam pa javljam utiske, nadam se da ce igra uspeti,a i da ce oni da zavrnu dobro rukave i slusati community.

RIP

2 Likes

CoD killer ode u zaborav. Mrzim kada za igru X kažu da je “killer” igre Y. Ne znam da se to nekad zaista i desilo…

1 Like

Hehe pa da, ni jedan killer nije “ubio” ni jednu igru do sad sto drzi tron. Ne mogu ni ja da se setim. U najboljem slucaju uspela je da prezivi i zivi uporedo sa gigantom. Valorant mi jedino pada na pamet, koji je sam postao gigant.

Ali eto, sutra izlaze dva “killera”. Marvel Rivals, Overwatch “killer”, i Delta Force, Battlefield “killer”… mada je battlefield sam sebi izvrsio sudoku ne treba niko da ga ukloni :grin:

XDefiant je bio ok. Igrao sam sam ga dosta prvih mesec ili dva, cak i battle pass kupio. Ali nije bilo nista spektakularno i jasno je bilo od pocetka da je na klimavim nogama, i da ce preziveti najduze do izlaska Black Ops-a. Uz sve to vec mesecima izlaze clanci za raznoraznu toksicnu kulturu i nezdravo radno okeuzenje u studiju. Sve karte su bile protiv njih, samo je cudo moglo da ih spasi, a ono se nije desilo.

1 Like

Koliko je do sada bilo Overwatch killera, svake godine barem dva-tri, eto Concord nije bio ni par nedelja živ. Rivals će pokupiti sigurno dosta publike, posebno zbog Marvel etikete i što je nešto novo. Mislim da će prerasti u nešto svoje ako uspeju da se što više odvoje od OW. Trenutno je to 95% Overwatch sa drugom perspektivom i više heroja u meču. Game modovi, mape, abilities, sve nekako već postoji ali hajde, da vidimo šta će da urade više od ovoga jer ni oni sami ne bi želeli da se toliko porede.

Za ovaj Delta Force nisam ni čuo :face_in_clouds:.

2 Likes

Što mi žao što je još jedan GaaS mrtav :heart_hands:

1 Like

Pa to je taj neki ciklus, problem je što deset-petnaest najvećih GaaS naslova ne mrda nigde, gejmeri neće da kupuju nove igre a sve više ljudi gleda kako drugi igraju nego da sami to rade. Gaming industrija ne da će da zvekne uskoro nego će sve da pršti. Šta smo videli u zadnje dve-tri godine od zatvaranja studija i izdavača, bojim se da će 2025. doneti nove rekorde.