399$ bi bila nokaut cena za DE, i to u odnosu na obe MS konzole, jer za samo 100$ vise dobijes nekoliko puta snazniju konzolu, ili za 100$ manje konzolu iste ili skoro iste snage, kako god okrenes. Jedna naizgled dobra ponuda za njih bi se pretvorila ponovno u cenovni pakao. Ali pitanje je da li Sony moze da isporuci proizvod po tako niskoj ceni, da li zeli u tolikoj meri da stimulise digitalnu prodaju jer dodatni citac ni u ludilu ne moze da kosta 100$… Zakljucak se nekako namece sam po sebi, ako im je jedini cilj sada da zeznu Microsoft, na radost svih PS5 kupaca, ovo im je bas dobra prilika.
U svakom slucaju, najvise hvala nVidiji.
Hvala Nvidiji, hvala konkurenciji.
Moram da priznam da bi na izlasku ps5 bio bolja kupovina zbog ogromnog broja kvalitetnih ekskluziva sa prethodne generacije, a sa druge strane vec vidim ocajne roditelje koji kupuju djeci Fortnite bundle XSS kao najjeftiniju opciju.
MS je posle dve godine digao ruke od ekskluziva za XO, i koliko god je to bilo cost effective, doslovno su preskocili jednu generaciju u smislu kvalitetnog backloga za nekoga ko tek ulazi u ekosistem.
Gearsi su fenomenalni (komplet serijal), za Halo ne mogu biti objektivan zbog moje vec jasne ljubavi prema igri, i Forza serijal. Van toga, tesko se moze naci neka ekskluziva koja obara sa nogu, i zbog koje bi neko uzeo konzolu.
Hm, da, vidis ovo moze biti prilicno dobar izvor zarade, cak i ako je samo 100$ jeftiniji, nece imati nikakvu konkurenciju u toj klasi.
A i gomila klinaca već poseduje ps4 i xbox, što bi menjali ako je samo fortnite u pitanju.
Mogu da naloze klince kako radi u 120fps sa “next gen” grafikom i da u paketu dolaze neki ludacki packovi ili skinovi. Dovoljno da klinac uperi prst na XSS. Mladji brat igra fortnite i trazio mi ps4 samo zato sto se dobija skin neki spešl.
Povlace se iz proizvodnje, nece ih biti u prodavnicama vise.
U gomili zemalja biće dostupna All Access pretplata za konzolu, velikom broju ljudi će to biti zanimljiva ponuda. Lepo kupiš nex gen konzolu za $25 ili $35 mesečno gde dobiješ konzolu (S ili X + Game Pass Ultimate) ili da pljuneš odjednom $400/$500 + nekoliko igara + pretplatu.
Kakvo je to tek izrabljivanje Microsoft postaje Telenor.
Povlaci se XO, jos uvek nema vesi o PS4.
Ali ko gospodin provucem karticu na MS.
Na soni se je***m ne moz nista bez okolo naokolo.
Zašto je izrabljivanje?
Ma sprdam se. Sistem je maltene isti kao kod mobilnih operatera. Problem sa ovim je sto si vezan ugovorom 24 meseca. Series S opcija te kosta 600$ dok Series X izadje 840$. Ako neces imati fokus na game pass igre i ne koristis ih u tolikoj meri tebe ce na kraju konzola izaci skuplje nego da je kesiras na startu.
Nisi uračunao pretplatu za Live. I previše “ako ovo” “ako ono”. Poenta All Accessa je da hoćeš ceo paket i da se isplati za te pare uzimati jer je primamljivo, ne samo za određeni deo paketa (npr konzolu).
Uopste nisam spominjao “ako ovo”, “ako ono”. Samo sam rekao da je u ovoj prici usteda na pretplati i da ti se ne isplati ako ti nije fokus na tome.
To je ok varijanta za trzista gde je pre svega ponuda dostupna, trosak od par desetina dolara mesecno bukvalno je kao da dele dzabe i navikli su da sve zivo kupuju na kredit.
Kod nas telefoni na rate idu ko blesavi i niko ne pita za krajnju cenu, tako da bi se sigurno prodavala i ova najjeftinija konzola sa pretplatom za 3000 din mesecno.
Pa to važi za bilo koju pretplatu ikada lol.
Ali nije ista situacija. Ovde je ipak malo drugacija prica, nisu game pass jedine igre koje se igraju na toj konzoli.
To je ta retardirana logika gde je 100 eura na rate manje nego 50e.
Microsoft has confirmed the Xbox Series S uses the same CPU as the Xbox Series X running at 3.6GHz. Yes, the Xbox Series S CPU is faster than the PS5
Series S zvuci svakim danom kao sve bolji deal…
Meni nije baš najjasnije da li ce biti full hd ili 1440p? I da li ce imati 4k chekerboard kao ps4 pro ili nema toga uopste?