U svoj ovoj gužvi oko xbox-a da li vam možda pada na pamet da će Microsoft zaraditi gomilu para na ovaj način?
A sa tim parama ne bih rekao da će tek tako odustati od konzola možda neće biti najprodavanija, ali verujem da će biti tu, ali svakako mnogo su oni veliki da bi zavisili od prodaje konzola naročito sada sa ovom njihovom novom taktikom rada.
A ko zna možda se u budućnosti desi neki preokret
Biće Xbox konzola jer na njima MS uzima 100% od prodaje svojih igara a na drugim platformama 70%. Drugo, sledeći Xbox će koštati $700-800 a Xbox handheld $500 jer će hteti dobar profit na hardveru ako ga već prave.
Njima je svejedno gde ćete kupovati njihove igre ali toliko toga dolazi od njih da je Game Pass previše dobar deal da će određeni broj ljudi i dalje kupovati Xbox konzole.
Takođe Gaem Pass nećete nikad videti na Playstationu ili Nintendu. Ko igra tamo imaće priliku da kupi te igre po punoj ceni pa neka uživaju.
Razumljivonje da se ljudi prilikom promena rado drže starih navika i to je ok, samo ponekad taj strah prevlada racionalno razmišljanje.
Da, verovatan scenario je ovaj koji navodi robotnjik. Makar za 10th gen. Posle toga ko zna.
Nema mnogo smisla da odustanu od hardvera, imaju dobre dilove, ekspertize… ali nece biti toliko optereceni u trci sa Sony-jem i ne mora da bude obavezno jaca konzola jer su sada vise fokusirani na pruzanje servsa.
Ceo revenue share model ide na ruku propriatery konzoli, pod uslovom da ne gube novac na hardveru.
Ono sto zele sa konzolom je niska barijera ulaska za kupce gamepass subscriptiona. Takodje, pitanje i kulturolosko (konzole vs pc, navike igranja) a sto kaze @yolixeya vrlo je upitno i da li ce Sony dozvoliti gamepass sve dok MS poseduje konkurentsku konzolu - mozda stvarno i nece, ali ako MS odustane od konzole, onda je manje vise samo pitanje dobrog dila.
A inace ne mislim da je playstation “default konzola” tek tako - jeste da se igraju sportske igre, fortnite i CoD, ali je popularnost zasluzila zbog ekskluziva pre svega.
Vecina analiticara i xbox fanova je protiv ove strategije i vecina je suglasna da je ovo dodatno srozavanje xboxa kao brenda. Konzola im vise i ne treba sa ovakvom strategijom. Prodaja xboxa kao hardvera je i do sada bila vise nego skromna, a sada prodaja pada u dvocifrenim procentima.
Microsoft je napravio uzasno puno gresaka kada je u pitanju Xbox divizija.
Baš čudno da prodaja pada posle x godina od izlaska konzole. Da smo pravi fenovi kupovali bi svake godine po jedan box, šta smeta.
Da ne ulazim u poslovnu politiku Microsofta i je li dobro da proizvode hardware ili ne ali prepustiti Soniju monopol na tržištu konzola je pucanj u oba koljena za gaming zajednicu. Mora postojati makar dihotomija na tržištu kako bi postojao dalji napredak inače ovaj jedan diktira (svoje) uslove na tržištu i, pošto nema konkurenciju, stagnira u najboljem slučaju ili ne ostvaruje svoj puni potencijal.
Da ne pričam o diktiranju cijena i sličnim tricama.
Al zamisli logiku po tome da prestanes proizvodnju Xbox konzole, kao i “mala” konkurencija bodes oci soniju, tako da proizvedu bilo sta malo bolje uspeh je koliko god da vecina misli da je fail.
Ljudi su previše drama queen oko ovoga, to su samo plastične kutije. I ja mislim da je glup potez ali njihov je biznis, neka rade šta hoće. Možda su oni u pravu, ko zna. Iz onih intervjua sa Spenserom, on je ubijeđen da je ovo dobro za Xbox.
Ja smatram da će biti na kraju dobro i za Xbox korisnike, one koji ostanu. Ako oni zarade više love prodajom igara na drugim platformama, to će biti održiviji posao za njih i ta lova će biti uložena u razvoj novih igara, možda i na još third party dealova za Game Pass. Gubiš samo pravo da se hvališ, ja imam ovu igru na svojoj plastičnoj kutiji a ti nemaš. Onaj vođa Moon studija je najbolje rekao za te ekskluzive. Zamisli kako bi umobolno bilo kad bi DVD mogao gledati samo na određenim DVD playerima. Jeste standard dugo godina u gaming industriji ali antikonzumerski skroz.
A ako ispadne loše i ako crkne konzola potpuno, sam pao, sam se ubio.
Isto mi neće biti žao gejmera i to što bi Sony onda imao monopol i stagnirao i muzao korisnike jer nema konkurenciju. Ti gejmeri su odabrali da podrže taj jedan brend samo, da ne pričam o onima koji bi bili happy ako Xbox crkne skroz.
i hard kor Sony fanovi kukali kad krenule ekskluzive na PC, kao ovo je kraj za Sony ono ovo, a Sony redovno belezi top brojke. Tako da, maaaaanite se ljudi corava posla
Ja kao korisnik xboxa u poslednja 3 meseca odigrao CodBo6(70$), Stalker 2(60$), Indiana Jones(70$), Ninja Gaiden 2(50$), plus nekoliko indi igara. Da sam kupovao ove igre, morao bih da potrosim preko 250$. Posto sherujem nalog sa sinom, koji je na turskom storu, ovo zadovoljstvo nas je kostalo 24$. Tako dok Microsoft izdaje konzole ostajem na Xbox platformi, narocito sto ove godine na Game Passu izlazi veliki broj Microsoftovih igara (Avoved, Doom, Fable, South of Minight, The Outer Worlds, Gears, Cod), kao i Ninja Gaiden 4. Sto se tice Sonijevih igara, zainteresovan sam samo za Death Stranding 2, koja je privremena ekskluziva i koja ce najverovatnije da 2026 izadje za Xbox. Malo da se nasalim posto Sony u ovoj generaciji ima vrlo malo ekskluziva, ispada da Microsoft preko Forze, Cod, Doom, The Outer Worldsa odrzava samu ps platformu. Mislim da ce za neku godinu i Sony biti primoran ds svoje starije naslove prebaci na Xbox, dok ce Nintendo svoje igre zadrzati ekskluzivno na svojoj konzoli.
Uzmi mu pola novca!!
“Xbox propo” bar jednom mesečno Iskreno, dokle god je konzola od Xbox-a i Playstation-a uvek ću da težim da kupim obe ako mogu pre bilo kog PC-a. Xbox mi je prioritet zbog društva i ekipe, ali bez obzira gde god da su čije ekskluzive, konzola mi je najbolji vid igranja igara i to je to za mene.
Dokle god ih ima, kupovaću i jedne i druge.
Sve dok vozis kosilice od automobila, bice i za konzole
Prioriteti dečačeee
Ali ja koji imam Firgu od 894 kubika dje ces vece kosilice
Eee al zato sipamo gorivo za 2000, pokupimo pola foruma na piknik do Subotice i vratimo ih za Bg i tako još dva puta A šta zafali, vozićemo u Gran Turismo i Forzi
Ništa ispod 2l nije auto
1 mesec u poslednjih 15 godina verovatno
Golf V 1.4 + plin, sve ostalo je bacanje para bezeze.