Xbox Series S|X tema

Pises dezinformacije za PS5. Govoris kako ce MS propasti, sta ti nije jasno?
Sledeci put ako si u nesto zaista siguran ostavi i link na postu da i mi drugi vidimo. Opet tu smo da se i informisemo malo…

Pritom, jedno je da iskazes misljenje, koje cu zaista uvek postovati, drugo je da vredjas kako se neko ne razume u ekonomiju. Hej…

Hajde okani se mene. Mislim da je vrijeme.

1 Like

Covek nije nista lose mislio time. Nemojte sve povrsinski da citate i shvatate. Neki clanovi su bas osetljivi na ovakve teme i to su svi oni koji poseduju playstation. Nisu svi ali praksa mi je pokazala kako se ps korisnici ponasaju.
@Dario ti samo opusteno i ne reaguj. Ja se nekad ugrizem i napisem nesto za sta znam da ce da cvile pa izignorisem svaki sledeci post.

2 Likes

Hvala na razumijevanju i ljudskosti.
Par pojedinaca necu vise komentirati jer se vide njihove namjere, a to cu zadrzati za sebe.

1 Like

Ali nama je svaka tema ladno otisla u off topic :rofl: za sta se sve mi na Balkanu necemo podeliti pa to ti je.

1 Like

Interesantno je videti kako se razvijala diskusija na Eri tim povodom - mnogi su razocarani i manje vise su to sve copy paste stavovi koje vidimo i ovde.

Q: kako to da navodno sposobnija konzola nije u stanju da pusta X-enanced igre iz prosle generacije
A: S nije 4K konzola sta vam nije jasno

Celu prica o RAM-u koji je suvise spor da bi podrzao oldgen poboljsanja mnogi vide kao dodatni red flag za bottleneckovanje next gen igara koji su devovi nagovestili, pa brze bolje obrisali tweetove. Vecito neki cirkus sa Microsoftom… :clown_face:

Mada, ponovo imamo i one divne screen shotove koje je Milan postavio tako da za neke koje “nije briga kako ce se igrati”, dobice prilicno dobar deal.

The igre u 1080p ili 1440 sa super detaljima je treba da gura hardver jačine X. Tako da ništa novo. Broj ljudi koji još uvek nema 4K tv je ogroman i ljudi neće da daju 200€ više za nešto što neće da im treba. Tako da je ovo čak i dobra vest za dobar broj ljudi.

Zar 1440p nije ipak za one sa 4K televizorima?

Ne razumem i dalje dizanje prasine u koliko detalja rade BC igre na Series S. Ne secam se diskusije kako radi BC na Playstationu, hm…

Ali, voleo bih da vidim neku Microsoftovu statistiku, koliki % korisnika ZAPRAVO koristi BC.

4 Likes

Pa kad necemo imati sta drugo da igramo osim starih igara bar pola godine :smiley:

According to Ars Technica , only 1.5 percent of the time spent on Xbox One- which currently offers backward compatibility on select Xbox 360 games- is spent on actually using said feature.

Ruku na srce, stariji malo Clanak, ali mozda malo stavi stvari u perspektivu.

Source: New Study Finds That Gamers Don't Really Use Backwards Compatibility | USgamer

90% igara u gamepassu ce biti BC tj crossgen igre. Ako BC nema smisla ona nema smisla i ceo gamepass za next gen korisnike. Tj ne bas ceo, nego jedan dobar deo gamepass-a.

Ali X enhanced igre svejedno izgledaju mnogo bolje na 1080p, ima tu i drugih poboljsanja ne samo rezolucija, neke One igre su zakucane na 900p… HDR uglavnom ne postoji na 1080p ekranima, tako da dzabe ti.

Ne…

Sta ne?

Ne… :smiley:

Pa ne postoji 1440p TV? Jedino ako mislis na monitore.

Upravo na monitore dosta ljudi na njima igra igre. A i dosta su jeftini u odnosu na TV…

Znao sam!! Instinktivno slutim da kolika se buka dize oko kompatibilnosti, u praksi je mali broj ljudi koristi, sad eto i dokaza. Stavise, brojka je daleko manja nego sto sam ocekivao.

Vec godinama mi nije jasno sto je ljudima stvar toliko bitna, ako je prakticno niko ne koristi. Izgleda da je u pitanju glasna manjina. Al, onako, bas bas glasna.

2 Likes

Ma da, posebno je bitno da ima BC šest generacija unazad :grin:

Ako je statistika stvarno vezana za vrijeme provedeno igrajuci BC naslove, procenat je odlican, posto su to SP igre koje upalis da prodjes koji nivo, ali vecinom igras igre sa ove generacije. Ako ukljucis MP, odnos sati mora da bude takav.

Ako usporedimo koliki je broj korisnika upalio neku BC igru na konzoli, vjerujem da je procenat barem 40%.