Očekivao sam ovo i Contraband na proteklom showcase-u, dugo je prošlo. Ne mogu reći da sam puno iznenađen.
Međutim, postoje neke glasine da je i Perfect Dark otkazan. Nadam se da to nije tačno, još se istražuje. Ta igra je više prikazana i fino je primljen onaj zadnji trejler.
A ono, imaju i dalje 40 igara u razvoju trenutno. Ali za Perfect Dark sam baš mislio da nema opsanost da bude otkazana bez obzira što je dugo razvoj trajao.
Prokletstvo potrebe za stalnim rastom brojki, kao sada imamo dobar profit ali nije koji procenat više, pa hajde da otpustimo ljude kako bi naštimali odgovarajuće prihode pa će investitorske guzice biti srećnije. U vreme izvesne recesije, ne znam kako možeš očekivati da će ljudi da troše više umesto manje.
Meni je ovde veći problem sistem koji ne štiti radnike nimalo, možeš da ih otpustiš bez problema i bez ikakve zaštite.
Ponovo ću reći da je MS najgora velika komapnija na svijetu u smislu sposobnosti, svi proizvodi su bagoviti, ali eto, zaboli su Office i servere, te su sada nezamjenjivi.
Što se tiče otpuštanja i otkazivanja igara, ovo je direktan rezultat njihovog vođenja studija i nesposobnosti vodećih ljudi u istim studijima.
Nisu oni otkazali sledeći The Last of Us ili Witcher 3, otkazane su igre koje vjerovatno nisu imale nikakvu budućnost na tržištu, što je opet rezultat njihovog vođenja studija.
Ako su bili spremni da izbace Redfall ili neko slično smeće, onda se može razmisliti u kakvom su stanju bile igre koje su otkazane, nisu zadovoljavale ni onaj najosnovniji nivo-MVP.
Što se tiče njihove Inicijative i “prvog AAAA” studija, tek ovo je bila komedija od prvog momenta, samo je sada došlo i na naplatu.
BTW, ovaj AAAA oznaka je baš baksuzna, pored Inicijative i ovi iz Ubi su govorili za Scull & Bones da je prva AAAA igra, valjda zato što su je pravili deset godina i potrošili para kao za tri full igre.
Najveci privatni zemljoposjednik je Bill, ne MS, ali znam sta mislis. Jbg slobodno trziste i ti fazoni.
Ali MS ce uvijek imati mjesto u poslovnom svijetu, sve i jedna poslovna platforma je bazirana na exelu, ne znam da li postoji platforma koja radi sa google sheet
Btw ovaj studio sto su mu dali ime The Initiative, mogu misliti kakva je to bila parada smelling their own farts, kao da su pokrenuli Avengerse.
Isto g drugo pakovanje…
Da sloboda trzista.. slobodan si da radis sta ti kazu.. u suprotnom ako imas srece sankcije ako nemas bombarduju te “slobodno” i to je to
Ne znam kako samo Contraband nije otkazan, ništa nema o tom. Kako je Perfect Dark sasječen a to preživilo. Mada i to isto nije njihov studio, mogli su isto ovako samo prekinuti finansiranje.
To su uradili sa onom Wu Tang igricom što je najavljena na Summer Game Festu. Trebala je biti izdana od strane Xbox Game Studios a sad je dev sami izdaju.
Ovo za igru sa Romerom do sad nismo ni znali, čini mi se. Ja bar nisam znao.