Xbox i Monitor

Odnosi se na Xbox 360 naravno (da ne bude zabune).

Moze li mi neko slikati, digitalnim aparatom kako izgleda slika iz neke igre-menija. Interesuju me pretezno 22" monitori a mogi i ostali.

Koju rezoluciju bih ja izvukao iz Samsunga 2232BW? Jel bi moglo 1680x1050 bez ikakvih smetnji?

Hvala :slight_smile:

Pre svega izvini ako slike nisu baš nešto, ali zaista sam se potrudio!
1680 x 1050 podržava Xbox, ali ti ne preporučujem tu varijantu, jer tada je odnos stranica 16:10 a to konzoli ne godi, pa da bi bilo 16:9, pojave se gore i dole na ekranu, 2cm širine, crne linije!!!

Ja sam slikao onako kako je kod mene, a to je najviša rezolucija a da nema crnih štrafti 1280 x 720!
Možda se iz ovih fotografija tako i ne čini, ali slika na monitoru pri navedenoj rezoluciji je odlična i na mom LG W2242S čista k’o suza!

](http://www.imagehosting.com/)[/IMG]

](http://www.imagehosting.com/)[/IMG]

](http://www.imagehosting.com/)[/IMG]

](http://www.imagehosting.com/)[/IMG]

](http://www.imagehosting.com/)[/IMG]

Evo danas sam ponovo spojio box sa monitorom, covece kakva ostrina slike to je strasno… Imam ViewSonic VA2216w i monitor je odlican, jes da nema DVI ali ima strasnu sliku… Ako se razmisljas o tome da predjes sa TV-a na monitor uradi to odmah. Inace igrao sam na rezoluciji 1680 x 1050 i meni uopste ne smetaju te crte, ali dobro kako kome. PoZz

Ninja hvala puno na slikama, znachi i sa rezolucijom od 1280x720 slika je extra. Nego jel si ga ti spojio na VGA ili DVI.
Super onda,uzimam sigurno.

Mada mislim da ni meni nece smetati one dve crte gore i dole.

Koji kabal koristite, original Microsoftov ili neki drugi, i koliko ste ga platili?

Ja koristim ovaj kabel, i Bogami radi pos’o! Inače spojen je preko VGA jer mi monitor ne podržava DVI.

E ninja, a kako si namestio zvuk, gde si ukljucio taj kabl?

Taj kabl za zvuk se ukljuci u zvucnike.
Ja sam za zvuk dobio crveni i beli kabl.
A sto se slike tice, meni je slika na monitoru fantasticna, bolja cak od LCD TV-a, a povezao sam sa obicnim VGA kablom.Monitor mi je LG od 19’'.

Ako si dobro pogledao sliku primetio si i crveno-belo-žuti činč! To ti je klasična veza za CRT TV, e sad tebi za zvuk trebaju crvena i bela! Inače činčom se razvodi signal male snage, te je neophodno spojiti ih sa nekim pojačalom, u mom slučaju OVO!

Dužan sam izvinjenje i ispravku:o! 1280 x 1024 radi bez crnih linija!!! I to je max. rezolucija koju 360-ca “gura” bez crnih linija!

Nije, ja sam stavio na 1440 x 900 il tako nesto ne mogu da se setim i nema crnih linija…

1280 x 1024 je veće od 1440 x 900! Bitan je broj vertikalnih linija (1024 > 900)

E i da, 1440 x 900 radi bez crnih linija na 16:9 monitorima! 22" monitor sa rezolucijom 1680 x 1050 spada u grupu 16:10 monitora te 1440 x 900 prikazuje sa crnim linijama gore i dole! Eto.

sorry nisam znao, ali ozbiljno native rezolucija na mom monitoru od 22" je 1680 x 1050 ali kad stavim rez 1440 x 900 nema crnih linija…:slight_smile:

Kod mene ima!!!:confused:

Ja osim rezolucije 1680*1050 nisam nista ni probao jer svaki monitor ima neku odredjenu rezoluciju koja mu godi(odgovara:)), na ostalim rezolucijama ima hmh da tako kazem mutnina i smetnji, to se retko moze ovako buljenjem u monitor primetiti, to ce primetiti samo vasa majka, odnosno supruga, da su vam crvene oci:D:D:D

btw. imam samsung 20’’ sa dvi-em…
slika je kristal…:smiley:

svaki monitor ima neku odredjenu rezoluciju koja mu godi

To se zove nativna rezolucija i vecini godi 1680 ili full HD 1920 :slight_smile:

Hteo bih da kupim novi kabel da spojim monitor i box pa jel moguce da i komp i box budu u istovreme na monitoru ili moram stalno da menjam kabel? Mogu ga ja spojiti preko tv kartice ali onda je jako losa slika :rolleyes::slight_smile:

Moze…Tako sam ja udenuo…Imam vga i dvi na monitoru, komp mi je na dvi, a kutija na vga i onda samo kad ocu da promenim s kompa na xbox,stisnem dugme na monitoru i on promeni izvor slike…:):cool::wink:

Ali ja imam samo jedan port za komp i za struju, nista vise :frowning:

Treba ti eksterni VGA switch.

Ti si onda u istom problemu k’o i ja;)! Kabel koji ja koristim da povežem Xbox i monitor omogućava nešto lakšu izmenu izvora, ali i dalje moram da ih menjam! Zeznuo sam se pri odabiru monitora za komp! Razlika u ceni je bila 5 hiljada u korist modela sa VGA i DVI ulazima!:rolleyes::rolleyes::rolleyes: