XBOX dilema :)

Pozdrav svima, ima vec sigurno par godina da lurkujem po ovom forumu i sada bi trebalo da se pridruzim zajednici :slight_smile: Naime, u planu mi je da uzmem Xbox pa me zanima par stvari:

  1. One S ili One X? Imam Sony 40" FHD, da li je u toj situaciji One X overkill ili…? Znam da tjera 60 fps u 1080p, ali ne znam da li je vrijedno razlike u cijeni…
  2. Igre - znam za EA Access i Game Pass, ima li ikakvih problema kad se to uzima preko kartice ili PayPala? I da li postoji nesto na fazon gift carda sto funkcionise u nasoj regiji?
  3. Dzojstik sa audio izlazom - uz koje verzije konzole stize i da li mogu da prikacim bubice na njega?

Hvala na vremenu :slight_smile:

1 Like

Ne moze na debeljka. Samo na One S i X. Ne tera sve u 1080p60fps…tamo gde je 60 fps na One S tera i X. Ali NIGDE nema 60 na X 30 na S

Bubice ne mogu u debeljka?

Moze neki. Ali prva verzija dzojstika nije imala 3.5mm

Pre svega dobrodosao na forum. :slight_smile:

Na moju verziju XO dzojpeda ne mogu bubice ali tesko ce sada naci te prve najstarije verzije, samo ako kupuje polovno.

Inace, moze i sve preko gift kartica da se kupi, ispadne i jeftinije.

X na full HD… tesko je pitanje. Verovatno nas jos oko 2.5 godine deli od next gen, midgen ti daje “samo” benefit supersamplinga na 1080p, negde i veci framerate… Ako si bas siguran da neces uzimati 4K TV, razmisli. A ako postoji mogucnost da uzmes u narednih godinu - dve, idi ipak na X ako pare nisu problem jer dobijas mnogo brzu, furure proof masinu. Da ne razmisljas naredne 3 godine i ne pitas se kako bi svaka igra izgledala i radila na jacoj verziji konzole… Mozda te natera i da razmisljas o 4K TV-u sto generalno nije lose.

Moj ti je savet i da razmislis o nekom drugaru sa kim bi delio troskove kupovine na pola - sve mozete da igrate istovremeno na dve konzole, cak i pretplate da delite.

Moze uz adapter koji se posebno uzima.

Ma da, ali ko ce sada da pravi frankenstajna od dzojpeda, neka odma uzme lepo novu reviziju, iste su i cene, bas bi bilo glupo uzeti prvog “debeljka”, osim ako ne na trci na neki mnogo dobar deal. Inace, nije samo 3,5" resen na novim verzijama, i bumperi su manje kruti, sto je mozda jos i veci problem na prvoj verziji dzojpeda, narocito ako ce ga koristiti i za kacenje na PC.

Adapter je bolja solucija, jer kontroliše jačinu zvuka u igri i party-u bez da pauziraš igru i ideš u podešavanja, a tu je i mute dugme za mikrofon… A sledeći kontroler koji to ima je elite…

1 Like

Hm, nisam znao za tu foru.

Skoro je bio jedan xbox one fat sa kontrolerom na KP za 100€, otišo za pola sata i lik sutradan stavio oglas da ga prodaje za 160€ i za 3-4 dana ga prodao.

100 je bas premalo…

Pa to i kažem, otišo je za 2 sata i lik odmah sutradan stavio cenu 160€ i prodao ga za 3-4 dana

Ima u nekim igrama koje imaju Performance mode da igre imaju mnogo veći framerate na X u odnosu na S. Npr The Witcher 3 i Rise of Tomb Rider imaju 60fps opciju kroz performance mode.

1 Like

Dal je vredno dati 200e vise za 3 igre koje imaju opciju?

Pa ljudi kupuju PC od par hiljada evra za par frejmova više i bolju rezoluciju. Trenutno je par igara, biće ih više vremenom. Ako mu kinta nije problem, onda ima najbolju konzolnu mašinu.

Takođe FPS je samo deo priče sa X konzolom, bitni su i loading times, downsampling a imaš i spremnu mašinu kada se jednog dana odlučiš za 4k/HDR TV.

2 Likes

Predpostavljam da je ovo samo za teritoriju Spanije :thinking:

A ima i ona druga strana gde igre izgledaju dosta bolje u odnosu na običan Xbox tipa Far Cry 5, AC Origins…tj sve igre koje trenutno i koje će izlaziti u budućnosti. Lepša grafika i bolji F.R. ako ti je zaista potreban onda X ako se zadovoljavaš medium podešavanjima S ti je pun pogodak. E ako se odlučiš za X gadjaj neki sa igrama. Ima za 500$ sa 5-6 solidnih naslova…doduše u inostranstvu ali vrv.ima to i kod nas da se nadje!

1 Like

Od par hiljada evra PC ima 100-150 frjmova vise a ne par

Nemam u planu da uzimam 4K TV u skorije vrijeme, mada mozda uzmem 1440p monitor za rad… Znaci da eliminsem X, a?

E, zaboravio sam da priupitam i sledece… Da li konzola moze da pusti x265 skupa sa titlovima u folderu i da li ovi appovi poput Spotify/Netflix/Showtime rade preko VPN-a? Koristio bih NordVPN, a ovi accounti su naravno “narodni” :joy:

1 Like

Odakle ti “narodni” accountovi, npr za Netflix?

Meni Netflix radi na PS4, bez ikakvog VPN-a… probacu na XO.

Ne zaboravi da mnoge igre ne rade na obicnom XO cak ni u 1080p, a ovde ce izgledati jos bolje zbog supersamplinga.

Takodje, X bi trebalo da podrzi 1440p. Ako pare nisu problem, treba mozda uzeti ipak bolju masinu…