Pozdrav svima, ima vec sigurno par godina da lurkujem po ovom forumu i sada bi trebalo da se pridruzim zajednici
Naime, u planu mi je da uzmem Xbox pa me zanima par stvari:
- One S ili One X? Imam Sony 40" FHD, da li je u toj situaciji One X overkill ili…? Znam da tjera 60 fps u 1080p, ali ne znam da li je vrijedno razlike u cijeni…
- Igre - znam za EA Access i Game Pass, ima li ikakvih problema kad se to uzima preko kartice ili PayPala? I da li postoji nesto na fazon gift carda sto funkcionise u nasoj regiji?
- Dzojstik sa audio izlazom - uz koje verzije konzole stize i da li mogu da prikacim bubice na njega?
Hvala na vremenu 
1 Like
Ne moze na debeljka. Samo na One S i X. Ne tera sve u 1080p60fps…tamo gde je 60 fps na One S tera i X. Ali NIGDE nema 60 na X 30 na S
Bubice ne mogu u debeljka?
Moze neki. Ali prva verzija dzojstika nije imala 3.5mm
Pre svega dobrodosao na forum. 
Na moju verziju XO dzojpeda ne mogu bubice ali tesko ce sada naci te prve najstarije verzije, samo ako kupuje polovno.
Inace, moze i sve preko gift kartica da se kupi, ispadne i jeftinije.
X na full HD… tesko je pitanje. Verovatno nas jos oko 2.5 godine deli od next gen, midgen ti daje “samo” benefit supersamplinga na 1080p, negde i veci framerate… Ako si bas siguran da neces uzimati 4K TV, razmisli. A ako postoji mogucnost da uzmes u narednih godinu - dve, idi ipak na X ako pare nisu problem jer dobijas mnogo brzu, furure proof masinu. Da ne razmisljas naredne 3 godine i ne pitas se kako bi svaka igra izgledala i radila na jacoj verziji konzole… Mozda te natera i da razmisljas o 4K TV-u sto generalno nije lose.
Moj ti je savet i da razmislis o nekom drugaru sa kim bi delio troskove kupovine na pola - sve mozete da igrate istovremeno na dve konzole, cak i pretplate da delite.
Moze uz adapter koji se posebno uzima.
Ma da, ali ko ce sada da pravi frankenstajna od dzojpeda, neka odma uzme lepo novu reviziju, iste su i cene, bas bi bilo glupo uzeti prvog “debeljka”, osim ako ne na trci na neki mnogo dobar deal. Inace, nije samo 3,5" resen na novim verzijama, i bumperi su manje kruti, sto je mozda jos i veci problem na prvoj verziji dzojpeda, narocito ako ce ga koristiti i za kacenje na PC.
Adapter je bolja solucija, jer kontroliše jačinu zvuka u igri i party-u bez da pauziraš igru i ideš u podešavanja, a tu je i mute dugme za mikrofon… A sledeći kontroler koji to ima je elite…
1 Like
Hm, nisam znao za tu foru.
Skoro je bio jedan xbox one fat sa kontrolerom na KP za 100€, otišo za pola sata i lik sutradan stavio oglas da ga prodaje za 160€ i za 3-4 dana ga prodao.
130€ sa godinu dana garancije, seminuevo 
Pa to i kažem, otišo je za 2 sata i lik odmah sutradan stavio cenu 160€ i prodao ga za 3-4 dana
Ima u nekim igrama koje imaju Performance mode da igre imaju mnogo veći framerate na X u odnosu na S. Npr The Witcher 3 i Rise of Tomb Rider imaju 60fps opciju kroz performance mode.
1 Like
Dal je vredno dati 200e vise za 3 igre koje imaju opciju?
Pa ljudi kupuju PC od par hiljada evra za par frejmova više i bolju rezoluciju. Trenutno je par igara, biće ih više vremenom. Ako mu kinta nije problem, onda ima najbolju konzolnu mašinu.
Takođe FPS je samo deo priče sa X konzolom, bitni su i loading times, downsampling a imaš i spremnu mašinu kada se jednog dana odlučiš za 4k/HDR TV.
2 Likes
Predpostavljam da je ovo samo za teritoriju Spanije 
A ima i ona druga strana gde igre izgledaju dosta bolje u odnosu na običan Xbox tipa Far Cry 5, AC Origins…tj sve igre koje trenutno i koje će izlaziti u budućnosti. Lepša grafika i bolji F.R. ako ti je zaista potreban onda X ako se zadovoljavaš medium podešavanjima S ti je pun pogodak. E ako se odlučiš za X gadjaj neki sa igrama. Ima za 500$ sa 5-6 solidnih naslova…doduše u inostranstvu ali vrv.ima to i kod nas da se nadje!
1 Like
Da bi izgledale dosta bolje treba ti i TV od jedno 800-900 evra min, možda i više, tako da ne govorimo o razlici od samo 200€. On sa fhd TV će imati prednost u fps, ali je broj takvih igara mali. Sve zavisi od njegovih potreba i kinte.