Xbox 360 RGH ne vidi igre u library

Postovanje

Zovem se Milos a ovo je moj prvi post pa ako negde gresim unapred se izvinjavam. Imam problem sa konzolom XBOX 360 RGH jer ne vidi igre a igre postoje na hard disku. Problem ove konzole je sto mi uopste ne vidi igre u opciji Library tamo gde se inace igre nalaze (tako je bar bilo ranije). Igre postoje na hard disku ali kada hocu bilo koju igru da ukljucim pise game no found u opciji library tamo gde su i cover-i od igara. Da li neko moze da mi pomogne kako taj problem da resim? Hvala unapred na odgovoru.

1 Like

Mislim da ovo pišem već treći put…
Probaj ponovo da skeniraš folder sa igrama, ako to ne uspe, onda promeni jedno slovo u folderu gde smeštaš igre (na primer ako je folder “games” ti ga reimenuj u “games1” npr). Onda skeniraš tako što ubaciš u putanju taj novi folder i trebale bi da ti se pojave sve igre iz foldera i startuju bez problema.

Ili to ili da podesis path gde da skenira i scan depth da povecas. Mislim da ti je to u scanning opcijama ako se dobro secam.

Moze li malo detaljnije kako se to radi ? Nije bas jednostavno kao kod racunara. Ovo za skeniranje sam probao i nista nisam dobio ali nisam menjao ime foldera. To nisam znao da moze da pomogne. Sad cu probati pa javljam.

Sigurno pomaže kada promeniš ime foldera, onda opet daš putanje do tog novog reimenovanog foldera i skeniraš, radi 100% provereno.

Kako menjas ime foldera? U opciji Utilities u file manager ili neka druga opcija. Pise stisnuti strelicu back (strelica ulevo na dzojstiku) za promenu imena ali nece tako.

Najbolje je da radiš preko računara, ako ti je xbox povezan na mrežu, preko računara mu pristupiš i promeniš ime foldera.

Mislis da hard od xboxa povezem sa racunarom? Imam desktop racunar. Xbox mi nije povezan na mrezu jer nemam xbox live

Ides na setings > Content setings > Menage game paths > Change paths > Tu pronadjes te foldere gde su to kopirane igre i zadas tu putanju da bi sveki put tu skenirao igre i dole cekiras sve igre koje hoces da ti budu vidljive (xbla, xbox 360, xbox classic ili sta vec) i povecas Scan depth sa 2 na 4 ili 6, tako je meni bilo. Probaj prvo to, pa posle probaj da menjas imena ako ovo ne uspe.

EDIT: Ovaj fazon, samo sto je on u klipu to uradio samo za jednu igru, a ti nadjes folder gde su ti sve igre i pritisnes “Y”

Ovo sam sve probao to ima objasnjeno i u tutorijalu na ovom forumu i to ne radi. Moze li nekako da se promeni ime foldera baz vadjenja hard diska iz konzole i bez povezivanja sa racunarom ?

Ima bre rename u aurori, naravno u exploreru.

explorer

Ovo je explorer? Kako tu da nadjem folder?

To ti je fabricki dasboard(NXE), nemas tu 99% xexmenu ako imas u games mozes da pokrenes. Svakako pogledaj mozda bude pa pokreni, pogledaj tutorijale kako da instaliras fsd stari ili novu auroru.

1 Like

Hvala ti. Uspeo sam da instaliram auroru pomocu USB-a koji predhodno formatiram na FAT32. Sada sam uspeo da vratim sve igre kada sam promenio ime foldera GAME u GAME1 ali svaka igra je bez slike i umesto slike pise missing cover. Da li se ti cover-i lako ubacuju ili tu ima problema nekih kada se ubacuju te slicice? Nije mi to toliko bitno, bitno je da sam resio problem ali ako nije neka velika muka ubacio bih i slicice za cover-e.

Hocu samo da se zahvalim svima koji su ucestvovali u ovoj temi jer ste mi pomogli da resim problem i sada konzola radi kako treba. Hvala vam puno momci :slight_smile:

2 Likes