Xbox 360 - PC Monitor

Interesuje me da li na našem tržištu postoji neki adapter ili converter koji omogućava spajanje konzole sa PC monitorom. Nabavio sam sjajan monitor (22’’) pa me zanima kako bih najbolje iskoristio performanse monitora i mogućnosti Xbox-a?!? Napominjem da monitor ima samo PC ulaz. Iskreno mislim da nisam usamljen sa ovim pitanjem.:rolleyes:

Pa verovatno ti treba samo vga kabl kojim ces da spojis konzolu sa monitom.

budi oprezan kod kupovine
istina ide vga kabel ali ako imas crt monitor(stari tip sa dupetom) treba ti nastavak kojeg zovu gender changer odmah trazi taj nastavak tamo gde kupujes kabel ja sam kupio speed linkov kabel radi savrseno ako imas tft monitor ne treba ti nikakav nastavak samo vga kabel

Sad sam zvao NS-games i šlogirao se:eek:, traže mi 30 eura za VGA kabel!!!
Jel’ moguće da toliko košta? Imal’ još negde u Novom Sadu mesto za kupovinu Xbox opreme?

Cekaj jel to 30 eura original xbox kabel?Verovatno ima neki no name jeftinije?

Ja sam original MS vga platio 45, sada bi trebalo da ima za 1900 speed link kabl, vidi u Game-s u ili u BG Virtual 065-8478825

Games u NS je u bazaru na trećem spratu.

ovo je zanimljivo rešenje i košta 16 dolara, sa shipingom 26.

slilčna tema

ljudi pominju koja su rešenja bolja ili rđavija

@ robotnjik

Šta ti kažeš? :cool:

bolje korejski nego kineski

Ispacu glup ali vidim svi pricaju o analognom tj rgb izvoru a sta ako neko(recimo ja) hoce da ubode konzolu u dvi na monitoru da li se onda nesto dobija na kvalitetu slike?

Dobija se ako imash Xbox sa HDMI izlazom :slight_smile: Ako idesh sa VGA pa na adapter, chisto sumnjam da razliku neko moze da primeti.

Nece da otvori stranicu.

I sta zmo zakljucli koji kabl je potreban da bi se postigao maximalan kvalitet slike u kombinaciji monitora(koji poseduje dvi) i xbox-a?

Ja još čekam moj (VGA) kabel, tako da ti nisam od neke pomoći!

Povezao sam xbox sa pc monitorom najobicnijim hdmi - dvi kablom koji sam platio 690 din 5m kabla.Slika je dobra ali se malo ali vrlo malo primecuje nekvalitet kabla.Slika je inace odlicna i dosta bolja nego na sd tv-u.Jedino je ovaj kabl neupotrebljiv iz prostog razloga sto nema nacina da isporuci zvuk a xbox nema nikakav ulaz u koji bi isao neki zvucni izvor.To mi nije nikakvo jasno pa i tranzistor od 99 dinara ima mesto u koje mozes da ubodes slusalice ili zvucnik a xbox to nema.

Iskreno mislim da si “bacio” 600din, jer ako ti je na jednom kraju kabela samo DVI, naravno da nećeš imati zvuk! Treba ti adapter HDMI - RCA (audio L+R) + DVI.
E sad, gde naći taj kabel…
Robotnjik je ponudio fino rešenje, mada je iz inostranstva i treba čekati 2-3 nedelje, ali u okviru tog kabela postoji varijanra audio(L + R) - DVI, na jednom, a Xbox izlaz na drugom kraju!

Kabl sam uzeo na probu vratio sam im a i oni meni kes.
Uzecu ovaj

http://www.execentar.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=70&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=29 .

Nešto razmišljam:rolleyes:…pa ako budem koristio monitor za Xbox, kako ću onda koristiti komp? Dođem do zaključka da ću stalno morati da “vadim” kabel iz monitora i da “uštekavam” drugi koji je od Xboxa!!!
Logično, pitanje se nameće samo po sebi… Elem, da li postoji adapter, (kabel) na jednom kraju jedan, a na drugom kraju dva priključka , tj. istovremeno su priključeni i komp i Xbox a slika ne monitoru je sa uređaja koji je trenutno aktivan!?:confused:

Šta sve imaš “pozadi” na monitoru od ulaza?

Ja kupio speed link kabl i monitor i komp mi zajedno ukljuceni i pritiskom na dugme source na monitoru menjam ulaz tako da dok u win-u svlacim nesto na xbox-u igram to nesto.:smiley:

Slika je super,dosta bolja nego na sdtv-u sto je normalno jelte stim sto rezolucije 1680 x 1050 i 1490 x 900 daju crne strafte te se preporucuje igranje u 1280 x 720 bar u mom slucaju.Kabl 990 din dao sam link gore firma salje cityem sve preporuke.