Ovako ortak je kupio jedan xbox 360 u ,neispitanom stranju", ocekivao je da radi. Kada je dosao kod mene povezali smo ga i pojavile su se cetri crvene lampice, odradio sam mu x clamp i onda se desava sledece kada se ukljuci pojave se 3 crvene lampice i posle 10 sekunde 2 lampice. I ventilatori se ne okrecu uopste, ne znam sta mu se desava. Trazio sam na netu nista nisam nasao, nadam se da neko ovde ima iskustva sa tim.
pa daj kazi koji je xbox u pitanju, koja revizija ploce, sekundarni kod koji je za lampice…
Sve sto znam je da je falcon ploca i da joj svetle dve gornje lampice. Gde se gledaju ti ostali kodovi?
drzis pritisnuto dugme za sinhronizaciju (na konzoli), i pritiskas eject dugme cetiri puta
4 svetla = 0
1 svetlo = 1
2 svetla = 2
3 svetla = 3
probaj pa javi koji je code. mada neispitane konzole sa limunda su konzole koje su rrodovale vise puta i ni microsoft servis ne moze da ih popravi, a kamoli neki x clamp fix
prvi put kad sam pritisnuo bilo su 4 lampice, drugi put jedna, treci put 2 i cetvrti put opet 4. da li ima nesto od ove konzole sta mislite?
znaci 0120[TABLE=“class: t9 w9”]
E24
0120
(unknown) short under RAM
This error is unknown but someone on xbox-scene could fix it using the penny fix.Could be a short in the area under the RAM that causes 0110 when there is a cold solder joint.
If it was like usual the error code would be 0020.
Simple question but i suspect the answer is far from it!
Does anyone actually know EXACTLY what is the cause of error 0020?
I have been suffering from 0120 so applied Arctic Silver 5 blah,blah penny fix blah,blah and have been up and running just over a day when i went to start a fresh game of GOW.It went to the dashboard “Unplayable disc” and when i reset the console i got 0020???
After a few on and offs it became rather random in that it wouls be green lights and working one minute and 0020 red lights the next.At one point when i was trying to deliberately induce this error it would not occur?
I believe that im over the worst of it with all the fixes i have done and to be honest if it was my console i would live with it but its not,its a friends console that went wrong and i (stupidly on reflection!) enthusiastically mentioned that i had previously battled said dragon when my own 360 0120’d and had sent it running thus got dumped with his.I know the difference between the errors and can aproach it rationally where as all he sees is red lights and so will be battering down my door for answers and if i just knew what the exact reason for 0020.
Another thing i have noticed is that i initially flashed this 360 (Hitachi Gdr 46d) and backups were playing perfectly (Verbatims finest) then i tried a backup of GOW (retail copy bought backup that is!) which had played fine previously and got a “unplayable disc” this is when 0020 appeared and although it comes and goes i have found that ever since that first instance of 0020 backups have become less reliable.with some that were perfect previously now refuse to load.
Sorry to go on a bit but i wanted you to know ALL the facts.
[/TABLE]
Aha… Koliko razumem mozda moze da pomogne onaj fix sa novcicima. Ali mislim da je na konzoli neko radio ribeling, tako da izgleda da od ovde konzole nema nista. Samo moze hladnjaci da posluze za delove XD
pa ako je radjen reballing kako ne treba i spojeni pointi neki onda moze i to da bude uzrok… ne prodaju se te konzole dzabe na limundu heheh to ti je kad sve omane zivo tamo stave i napisu moze da se popravi ko ume
back in the day dok sam se bavio popravkom rrodovanih konzola, ostalo mi samo jedno u secanju, 0120 rrod nikad nisam uspeo da popravim.
Verujem, dosta sam koznole sredio ova je prva kojoj ne mogu da skinem rrod.
Jer sa fenom skidate RROD ?
Ja skidam sa fenom, koristim artic silver termelnu pastu i uhvatio sam dobru foru kako stavljam nadleznice i to. Koju taktiku ti koristis?
Ja ne koristim fen, ni nemam ga. Trenutno radim na narudzbini rework station i cao zdravo Imam duvaljku manje chipove mogu sa njom da radim
Rework station je extra stvar za xbox, moram i ja da nabavim to. Sa fenom za vruc vazduh sam bas dobru foru uhvatio za skidanje rrod-a, ovaj je prvi sto nisam uspeo da skinem izgleda da je neko lose odradio ribeling. Uspeovao sam da skinem rrod i sa nekih koji su bili ribelovani, ali na ovom je 100% neki noob radio ribeling.
E zaboravih sinoc da ti napisem :). Nije noob radio nego se ploca iskrivi od grejanja jos ako je radjen xclamp uvije se cela ploca, imao sam slucaj da vidim par jaspera sa xclampom i konzola je imala stomace kod procesora, sva sreca svi su radili.
Reballing je ponovno kuglanje i lepljenje chipa, mozda je neko radio reflow sa fenom kao ti i nije zastitio ostale komponente, nije stvaio pastu na chip i napravio stetu.
Ploca je malo iskrivena, izgleda da je do tog. A pasta je stavena u toj kolicini da sam jedva ocistio, vidi se da je radio neko ko ne barata bas najbolje.