Windows uskoro odlazi u istoriju?

Pročitah jedan zanimljiv članak danas o tome da MS planira da do 2015 godine (posle Win8) izbaci OS koji će biti unificiran za sve - PC, Laptop, Tablet i xbox uređaje i da se neće više zvati Windows…

Šta mislite o tome?

Izvor: (beta) IT Market - vaš vodič za kupovinu računara

pa uopste me ne cudi. let me guess, zvace se dashboard? :smiley:

Hahahahhaha…

Potpisujem

…ili “Windash” :smiley:

Mislim da je Windash favorit.

zvaće se ANDROID

ili windroidapple, sudeci po instaliranom internet exploreru 9 gde se vidi da su pokrali sve zivo od kokurencije, ne bi me cudilo da od 2015. godine imamo najveci rip off OS ikad

Ja mislim da se to pravi cisto da bi parirali Androidu, jer realno gledano to je jedan od najuspesnijh OS-ova ikad. Ne znam da li ste videli, ali bio je skoro klip kada je neki baja iz Google-a pricao o tome kako ce da krenu od sledece godine da stavljaju Android u ves masine, frizidere, TV-ove i ostale uredjaje…

Sve to stoji, samo

  1. To je pricao baja iz Googla
  2. Android i nije toliko savrsen OS, daleko je od Windowsa, ili nekog drugog OS za desktop racunare, zapravo ima prilicno skarabudzenih resenja (pogotovu u kompajelru jave na Dalvik VM), sa strane programiranja. No, od OS-ova za prenosne uredjaje on jeste daleko najbolji, napravljen je ogroman korak, ali ce verovatno ili neka popravljena verzija androida ili neki novi OS biti ono pravo.

Mislim da ce Microsoft samo pobrati pare ovim novim OS-om, a on ce stvarno biti upotrebljiv tek dve godine nakon izlaska.
Nije mi samo jasno kako to da ce i Xbox raditi na ovom OS-u.

@duschan
Slazem se da nije nikako za PC android. Da je dovoljno dobar, ne bi bacali pare na izradu Chromiuma…
Nije mi jasno sta hoces da kazes ovim pod 1. Pa sta ako je pricao baja iz google-a? Mora neko i to da najavi… :slight_smile:

Point iz, nema smisla goroviti da je neki OS, OS buducnosti kad se upotrebljuju u razlicitim podrucjima, svaki ce imati svoje korisnike, jedni servere, drugi PC a treci za embedded sisteme.

Po svemu sudeci, najrealnije bi bilo ocekivati da se predje na Cloud computing, a da masine koje ce te koristiti ce biti samo terminali.

Mislim da se to nece desiti u bliskoj buducnosti, pre svega zato sto broadband nije jos dovoljno brz i rasprostranjen. Ali ce cloud servisa biti sve vise. Koliko je meni poznato, windows ce postati prilicno unificiran vec od sledece verzije, bar sa aspekta korisnickog interfejsa.

Sto mu gromova, opet cemo mi pirati naje…ti