Windows 7 ne registruje USB uredjaje i prijavljuje "no speakers or headphones are plugged in"

Momci, imam problem (tj. 2) od prije neki dan, dok sam igrao AC4 s uzivanjem, malo zalagova igra i nestade zvuk, posmislih da nije do igre, izadjoh, pustih neki film, nema zvuka. Restartovah PC, posle toga se pojavilo ovako

i pise “no speakers or headphones are plugged in”! Svasta sam probao, u services da vidim da li sve radi, u BIOS ulazio podesavao umjesto HD audio AC97, nikakvog pomaka, pokusao sam i da da uninstall drivere za sound, pa restartujem da on neke genericke instalira, on istalira uporno High Definition Audio Device, tj. HDMI


Dakle nema onog Speakers kao nekad kao npr. na ovoj slici.

Zvuk preko HDMI-a zvuk radi, ali PC mi nije na takav monitor prikljucen tako da mi to ne resava problem. Al me prvo i osnovno zanima, postoji li da je problem hardverske prirode i ako zvuk radi preko HDMI-a, jer pretpostavljam da zvuk sa maticne ide na graficku?

E sad drugi problem sam saznao posle jednog dana, USB portovi ne rade, hocu reci Windows ne prepoznaje kad bilo sto ubacim od USB uredjaja, dakle nema nekog zvuka, a u Disk Managment kad podjem ni tu nista ne primjecuje od storage device-a, ali npr. externi hdd svijetli kad ga ubacim u bilo koji port, prvo sto me zanima ovdje je da li moze biti da je hardverski problem i ako ta lampica svijetli? Sto se tice USB-a tu ne prijavljuje nikakvi problem tipa “USB not ecognize”, nego kao da je sve u najboljem redu :smiley:
U Device Manager sto se tice USB-a takodje nista nema cudno da prijavljuje


I tu sam probao uninstall drivera, pa disable i unable, probao sam da izstekam sve iz PC-a zajedno sa napajanjem, i tako 20 min. da stoji, nista.
Probao sam i Restore Point od prije 7dana, kada je sve bilo ok, ni to nista nije pomoglo, sto mi je cudno ako je problem softverske prirode da to ne pomaze.

Dakle mene kod ovih problema najvise interesuje da li vama izglda kao da je do hardvera problem, ako nije lako cu reinstalirati sistem, ali ako je hardverski problem, da se ne mucim reinstalirati nego odmah u servis da ga nosim.
Inace konfiguracija mi je
CPU: i5 760 2.8 GHz
MoBo: P7P55D
VGA: GTS 450
Ram: 2x2gb 1333Mhz
OS: W7 Ultimate x64

Meni se isto desavalo ovo sa zvukom pa sam skinuo Realtek Audio drivere i manager-a.

Sto se tice USB-a da li si pokusao da ustekas u zadnji deo, tj. direkt u maticnu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probao sam i to, nista.

U zadnji dio sam ustekao usb, tj. u svaki ponaosob, ali nista osim sto samo externi hddd reaguje.

Da ne znas da li moze biti problem do maticne sto se tice zvuka i usb-a, ili je do softvera, jer npr. zvuka ima preko graficke (tj. HDMI-a), a zvuk do graficke isporucuje maticna jel tako?

Pazi ja sam imao isti problem na kraju se ispostavilo da nisam imao drajvere za usb jer mi usb nije kompjuter prepoznavao isto kao i tebi zato sam samo skinuo drajvere sa interneta i proradilo je.

Pokusaj da uradis update BIOS-a

Sent from my iPhone using Tapatalk

Plug and play u biosu =enable ili su drajveri.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala vam momci, sve sam to vec bio uradio. Svi su izgledi da je hardver, probacu jos windows da instaliram, ako ni to ne rijesi problem, servis ce, nadam se da ce PCI kartica sa USB portovima i PCI audio kartica rijesiti problem :wink: