U vezi kupovine PS Vite?

Pozdrav svima

Hteo bih da kupim PS Vitu pa zanimaju neke stvari:

1.Koja je razlika izmedju ps vita 3G/Wi-Fi i ps vita Wi-Fi?

2.Da li na oba dve verzije moze da se koristi skype, i da li je besplatan?

3.Da li je moguce igrati na ps vitu igre od psp skinute sa internet?

4.Koliko od prilike drzi baterija?

Lijepo mi svaki put kada cujem da neko uzima Vitu. Elem:

1. Samo 3G modul za karticu. Bespotrebno, nece ti sluziti taj 3G posto je samo za AT&T mrezu, zaobilazi taj 3G model
  2. Nisam koristio Skype pa ni ne znam, ali ako ga ima, free je
  3. Mozes da igras psp igre, ali moras da ih kupujes. Nema potpuno funkcionalnog hacka za sada
  4. Slim verzija drzi puno bolje od 1000 modela (OLED ekran). Na ovoj fat verziji je 4-5h, za slim ne znam, ali baterija drzi bar sat do dva vise.
  1. Jedna može da se poveže na 3G mrežu, druga ne. Mada, mislim da ćeš teško naći 3G verziju. 3G verzija valjda ima i bateriju sa manjim kapacitetom.

2. Skype više nije dostupan na Viti, možda je dostupan na US PSN, na UK nije, a bio je besplatan.

3. Da i ne, zavisi od firmvera na Viti. Ako je neki od podržanih može, ako ne, za sad ne može. Trebalo bi valjda da omoguće i za najnovije firmvere, tako da to možda neće biti problem dok je ti nabaviš.

4. Opet, zavisi od modela i na kojoj jačini ti je svetlo. Prve verzije, serija 1000, ili phat/fat, ima OLED ekran koji brzo troši bateriju, ali ima dobre boje. Druga serija, 2000, slim ima LCD ekran i bolju bateriju, i možeš da igraš bez problema, ali neki tvrde da je OLED bolji. Što se tiče trajanja, baterija na fat mi traje oko 3-4 do 5 sata ako baš aktivno igram, nisam nikad obraćao pažnju na to. Na slim traje duže, ali ne znam koliko duže.

Jednu stvar imaj na umu, a to je cena memorijskih kartica za Vitu, koje su apsurdno visoke.

Hvala na brizim odgovorima.

Ja hocu da kupim Vitu zbog nekoliko igara,a i kad sam video na youtube da moze skype jos vise sam se zainteresovao jer stalno koristim skype ali ako vise nemoze skype onda steta.

Ali mi nesto nije jasno kad odem na skype sajt pise da ima skype za Vitu i da se skida na ps store.

I jos nesto kad se kupi nova konzola da li uz nju dolazi memoriska kartica ili se kupuje odvojeno?

Za Skype, na UK PSN Store ima, ali ne možeš da skineš Skype na Vitu nikako. Sad sam probao. Od 1.7.2015 je valjda potpuno onemogućen Skype na Viti, barem na UK PSN.Možda ga i dalje ima na US PSN, ali na UK ga nema uopšte. A i kako ga opisuju korisnici, užasno je radio, kao i ostale aplikacije poput FB, Twitter, itd., jer je falilo dosta funkcija koje su dostupne i na mobilnim telefonima.

A za memorijsku, zavisi od toga da li kupuješ novu ili polovnu, imaju neki paketi gde stiže uz konzolu, ima gde ne stiže. Najčešće ti piše da li uz konzolu stiže memorijska ili ne.

Covece kakav potencijal ima vita , a sve su to bacili u vodu …

Android i ios su je unistili a pored njih naravno i nesposobni sony koji nista nije ucinio da napravi nesto veliko od ove konzole :slight_smile:

Posto ne moze da se skine sa UK PSN store,da li bih ja mogo da otvorim US PSN nalog i da ga skinem odatle ako moze i da ga koristim?Jer stalno koristim skype i bas bi mi dobro doso na Vitu,nema veze ako malo lose radi.

Jesu Androird i iOS imali udela u propasti Vite, ali je najveći krivac upravo Sony, jer je napravio takvu konzolu. Memorije i dalje imaju enormnu cenu, koja je do 10 puta veća nego microsd kartice istog kapaciteta, punjač sa jedinstvenim priljučkom, mada su to popravili sa Slimom, ali, opet, prvi utisak nije bio fenomenalan, otkazivanje igara poput Golden Abyss 2, Infamous Vita, i još igara na kojima je hteo da radi Bend. Onda je došlo vreme za PS4, kada su potpuno rešili da batale Vitu i da studije premeste na PS4 projekte.

A da li se iko seća Bioshock Vita? I to je nestalo, delom zbog Sony, delom zbog samog Ken Levine.

Vita je imala potencijala u neverovatnoj meri, ali je bilo mnogo faktora koji su je pokopali, među kojima je najveći Sony. Idemo dalje. Makar smo dobili to malo igara što jesmo, kad je Sony u pitanju.

I dalje je fenomenalna konzola, sa neverovatnim displayem i pravo čidovište po pitanju hardvera, ali sa malo ekskluzivnih igara ako te ne interesuju igre iz JRPG žanra.

Mislim da bi trebalo da možeš, možda će neko da potvrdi da li može. Na UK provereno ne može.

Planiram da kupim polovnu PSVitu Slim WiFi. Kazite mi na sta da obratim paznju? Sta se kvari kod ove konzole? Npr kad sam kupovao PSP, isto polovan, bio sam pocetnik i nisam se raspitivao mnogo oko toga. Pa mi je lik ,uvalio" model koji vuce stik na jednu stranu (radi normalno prvih 15 min pa pocne da ga vuce) i nikada nisam uspeo da popravim, i ne moze da se popravi jer je 1004 serija, nema novih maski, menjao sam pecurke i ceo analogni mehanizam ali uzalud. Problem je bila maska i nije imala nigde da se kupi, bukvalno! Niko se nije bavio njome vise.

Napisacu ti odgovor za dva sata, dok uhvatim vremena.

Obrati pažnju na ekran najviše. Da li radi kako treba touch i da li je preterano izgreban. Na OLED modelu mogu ostati neke fleke ispod ekrana koje se vide samo kad je crna pozadina kao u nekim loading screenovima koje ne utiču na rad Vite. Jedini je problem kad je baš crna boja, ali je to izgleda tipičan problem sa OLED ekranima. U 90% vremena se ni ne vidi.

To je najveći problem kod Vite. Ostalo bi trebalo da radi bez problema.

Te flekice nisu strasne, vide se samo na potpuno crnom ekranu u potpunom mraku, nikada se ne primete u igri. Klasika, cim izadje neki super-ekran, uvek prva generacija bude problematicna.

Meni bi odgovarala slim verzija, zbog manjih gabarita i baterije, ali nisam siguran da li bi se isplatilo zbog LCD ekrana.

U svakom slucaju, Vita se isplati, igara uopste nema malo, smesni su svi koji tvrde da je mrtva konzola. Jedino nema 1st party ekskluziva, ali 3rd party radi u fullu, milion crossbuy naslova sa PS4, ceste rasprodaje…

Licno, mislim da problem nisu ni cene memorijskih, svakako ne hardver, ali cene igara vec jesu problematicne. Ne mozes da prodajes mobilne igre po istoj ceni kao retail izdanja za “prave” konzole.

Mobilno trziste jeste ojadilo handheld, ali zapravo im nisu direktni konkurenti jer su igre za mobilne uzasne, lose rade i lose izgledaju, ne mogu uopste da se igraju zbog nedostatka fizickih kontrola, skoro sve igre su ispod nekoliko $ i prodajni modeli se zasnivaju na mikrotransakcijama. Uzasno trziste, koji svaki gamer treba da izbegava i da pocasti sebe bilo kakvih handheld dedicated sistemom ako ima potrebe za outdoor gamingom. Pre bih se igrao na PSP-u nego na iphone 6s plus.

Ja sam izgleda jedini baksuz koji rado prodaje svoju Vitu i kolekciju od preko 40 igara ne bi li se dohvatio New3ds-a xD

Ja sam se lomio, ali sam ipak odustao od prodaje. Jako su male cene, za 100e da prodajem, stvarno mi se ne isplati. Super je konzolica, i izvlaci mi dodatnu vrednost iz PLUS pretplate.

A tamo će ti biti bolje zbog? Koliko sam shvatio ti ne voliš anime igre, a i na 3ds one čine solidan broj igara. Možda zbog Nintendo ekskluziva? Ili piraterije?

Poslednje dve stavke :slight_smile:

U vezi prodaje, niko izgleda i ne ceni kolekciju koju prodajes uz konzolu, a svi mi koji prodajemo gledamo da to iskoristimo i uzmemo jos nesto para, nista licno. Znam iz iskustva, npr danas sam prodao PSP 1004 za 4000d. I dok sam je prodavao niko ne gleda dal’ imas igre uz nju ili ne. Vrv se ide tom logikom da svako ima razlicit ukus, i jednostavno ce igrati ono sto on hoce da kupi ili skine, sta god.

Imao sam ponudu od 200e ali sam idiot pa nisam pristao…