Tutorijal: kako povezati ps3 joypad sa Android uredjajem

Za pocetak, da kazem ono sto je potrebno za ovaj proces:

-Android uredjaj koji je root-ovan

-ps3 (ili neki drugi bluetooth) joypad

-PC

-15 minuta vremena

-Ne treba OTG kabal

1. Dakle, prvo sa Play Store-a skinite app Sixaxis compability da vidite da li je vas telefon/tablet kompatibilan. Ako jeste, skinite aplikaciju Sixaxis controller (2,57$ :winkwink:)

1. Idite na stranicu http://www.dancingpixelstudios.com/
    Tamo, idite na opciju ‘sixaxis controller’, pa na opciju ‘sixaxis pair tool’, te skinite i instalirajte program.

1. Prikljucite vas ps3 kontroler u PC (kabal koji koristite za povezivanje joypada sa ps3) i pokrenite program Sixaxis Pair Tool

2. Kada pokrenete aplikaciju, trebali bi dobiti ovakav prozor

1. Na android uredjaju otvorite aplikaciju Sixaxis controller, i u dnu ekrana nadjite svoju lokalnu bluetooth adresu

1. Tu adresu ukucajte u otvoreno polje Sixaxis Pair Tool programa na PC-u i pritisnite ‘update’ (posto su kod mene adrese vec podesene, ne zamjerite sto se adrese vec sada podudaraju)

1. Iskljucite ps3 joypad iz PC-a i pritisnite PS Home dugme. Na android uredjaju udjite u Sixaxis controller aplikaciju i pritisnite ‘pair controller’. Ako je potrebno, odobrite superSU dozvolu iii voila! Vas ps3 joypad je povezan sa vasim android uredjajem.

2. Za kraj, trebate da odobrite joypad kao input metod (sam uredjaj ce to ponuditi). Ako vam uredjaj ne ponudi sam tu opciju, idite na ‘Change IME’ i odaberite controler.

1. VRLO BITNO-u samoj aplikaciji idite na settings/prefrences/gamepad settings/stiklirajte enable gamepad, tako da ce uredjaj da prepozna gamepad kao nativni android gamepad. Po zelji odraditi key mapping, kako u aplikaciji, tako i u igrama.

Za kraj da napomenem da meni na Nexus 7 na SlimKat ROM nije radila Sixaxis aplikacija, morao sam da se vraim na stock, tako da je mogice da neki Custom ROM-ovi nece raditi