Za pocetak, da kazem ono sto je potrebno za ovaj proces:
-Android uredjaj koji je root-ovan
-ps3 (ili neki drugi bluetooth) joypad
-PC
-15 minuta vremena
-Ne treba OTG kabal
- Dakle, prvo sa Play Store-a skinite app Sixaxis compability da vidite da li je vas telefon/tablet kompatibilan. Ako jeste, skinite aplikaciju Sixaxis controller (2,57$ :winkwink:)
- Idite na stranicu http://www.dancingpixelstudios.com/
Tamo, idite na opciju ‘sixaxis controller’, pa na opciju ‘sixaxis pair tool’, te skinite i instalirajte program.
-
Prikljucite vas ps3 kontroler u PC (kabal koji koristite za povezivanje joypada sa ps3) i pokrenite program Sixaxis Pair Tool
-
Kada pokrenete aplikaciju, trebali bi dobiti ovakav prozor
- Na android uredjaju otvorite aplikaciju Sixaxis controller, i u dnu ekrana nadjite svoju lokalnu bluetooth adresu
- Tu adresu ukucajte u otvoreno polje Sixaxis Pair Tool programa na PC-u i pritisnite ‘update’ (posto su kod mene adrese vec podesene, ne zamjerite sto se adrese vec sada podudaraju)
-
Iskljucite ps3 joypad iz PC-a i pritisnite PS Home dugme. Na android uredjaju udjite u Sixaxis controller aplikaciju i pritisnite ‘pair controller’. Ako je potrebno, odobrite superSU dozvolu iii voila! Vas ps3 joypad je povezan sa vasim android uredjajem.
-
Za kraj, trebate da odobrite joypad kao input metod (sam uredjaj ce to ponuditi). Ako vam uredjaj ne ponudi sam tu opciju, idite na ‘Change IME’ i odaberite controler.
- VRLO BITNO-u samoj aplikaciji idite na settings/prefrences/gamepad settings/stiklirajte enable gamepad, tako da ce uredjaj da prepozna gamepad kao nativni android gamepad. Po zelji odraditi key mapping, kako u aplikaciji, tako i u igrama.
Za kraj da napomenem da meni na Nexus 7 na SlimKat ROM nije radila Sixaxis aplikacija, morao sam da se vraim na stock, tako da je mogice da neki Custom ROM-ovi nece raditi