Turska bi da zabrani Minecraft, smatra ga previše nasilnim!

**Iako Minecraft nosi oznaku “E” što znači da ga mogu igrati svi pa i deca, vlasti u Turskoj odnosno tamošnja ministarka za porodicu smatra kako je ova igra i previše nasilna.
**
Kako je on pojasnio, Minecraft promoviše agresiju kao i nasilje prema ženama: “Ispitaćemo igru i videti da li u njoj zaista ima nasilja” poručila je ministarka Aysenur Islam dodavši da bi istraga mogla da označi i zabranu ovog naslova. S obzirom da ova zemlja već cenzuriše društvene mreže i zabranjuje “Igru prestola” u vojnim školama, možda ovakav potez i ne čudi. Microsoft se u međuvremenu oglasio rekavši kako igrači koji žele da izbegnu bilo kakvo nasilje mogu da uključe Peaceful mod koji sprečava pojavljivanje monstruma u naslovu.

Izvor ScreenFun.rs

Ne mogu da verujem :fubar:

Uzasna zemlja. S obzirom na to da se radi o drzavi koja je neko vreme zabranila Twitter zbog toga sto se tako htelo njihovom predsedniku, nista me ne cudi. 99% turske ce ionako pronaci nacin da igra, piraterija, VPN, nalozi iz drugih regiona na PSN-u…

Kontam da ovakve budalastine izjavljuju i donose samo ljudi koji barataju nekim polu informacijama i verovatno su samo u zivotu otvorili pasijans na kompu.
Svasta. Nama je jos i dobro ovde kakvih zemalja ima.

Da li vas zaista ovo čudi? Koliko su igara Nemačka i Australija, koje su jelte, napredne zemlje zabranile tokom godina? Nemačka je malo oladila, ali je Australija nastavila. Iako jeste glupo zabraniti Minecraft, opet, ne treba nikog da čudi, pogotovu što je u pitanju Turska. Isto bi bilo u nekim istočnjačkim zemjama koje se nalaze između Evrope i Japana. Drugačiji mentalitet sa drugačijim načinom razmišljanja.

Kreteni ne vidim kako MC promovise nasilje nad zenama odkud ti znas da li je villager musko ili zensko.

EDIT:Sad shvatam mislili su na krave i kokoske.

Po ovoj logici ispada da ce 90% igara kod njih biti zabranjeno. Ostace im samo Journey :slight_smile:

Ja bi je zabranio jer je đubre, but that’s just me. Da ne pričam o broju griefera kojima je highlight dana da sa svojih 20-30 godina maltretiraju dečkurliju uz trainere, skripte i ostale toolove. Heck, čak sam i ja jedno vreme razmišljao da na last genu počnem da igram ovo smeće kako bi radio isto to :smiley:

Mislim da nije toliko u pitanju mentalitet koliko MENTOLITET!

Zato Srbija nema vremena da brine o video igrama :smiley:

Prvo svinjetina, pa Minecraft… **** te zivot…

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”

Zamisli, ceo zivot bez ovoga :frowning:

Ubio bih se :smiley:

Sent From: “Neitherworld, Peaceful Pines”