Top 5 Filmova

1.american pie 1,2,3,4,7
2.home alone 1,2
3.hangover
4.scarface
5.road trip beer pong
ko nije gledao ovaj deo neka ga odmah pogleda

1. God Father (ili ti svima dobro poznati KUM) - nevidoh ikoga da je postavio ovo kao omiljeni film,Aman ljudi!:smiley:
  2. Man of Honor - film sa izuzetnom pricom i poukom
  3. Spasavanje redova Rajana - Opasna stvar
  4. American Gangster - Denzel Washington rulz,istinita prica koliko se secam…
  5. **Perl Harbur **
  6. Titanik - Mozda deluje malo gay ali,po meni zasluzno jedan od najboljih filmova u istoriji kinematografije…

to bi odprilike bilo to… Naravno da ne zaboravim i sve filmove sa Jim Carey-em koga obozavam kao i animirane ra razbibrigu i opustanje (ice age,madagascar etc…)

A poslednji film koji sam odgledao i koji je ostavio dobar utisak na mene je film shooter,ne bog zna sta ali definitivno vredan paznje…

kad baja dodje na bokserski mec u bundi,a? jeste istinita prica…

Po meni je ovaj iznad mnogo “pederastiji”. :slight_smile:

E taj,taj…:smiley: Ili kad mu prospe mozak na sred ulice pored milion ljudi…:smiley: Koja je to fora,svi znaju da si narko boss a niko ti nista ne moze (dok se ne nadje neki baja) ala mi je to poznato,i kod nas je jos uvek aktuelna jedna takva afera,znate valjda na sta mislim…:smiley:

@lakrk Pa dobro malo,haha ali jbg i on mi pao napamet,jeste da sam ga davno gledao ali fin je bio. Mada je najveci utisak na mene od svih gore navedenih ostavio Man of Honor. Stvarno jaka prica.

Inace mislim da je nasa celokupna filmska scena shit (ne mislim na glumce,imamo neke vrhunske),ne volim da gledam nase filmove,pogotovu ne klasike tipa Nemci-Partizani,ospice me izbijaju od takvih filmova pravljenih na isti kalup i sa malo budzeta…

meni je “do koske” zadnji nas film koji sam pogledao. A pogledao sam ga kad je izasao…

@illusion Covek, jel si ti gledo Valter brani Sarajevo. Ako nisi ne znas sta si propustio, a ako jesi… pa onda si lud :slight_smile:

Inace meni najbolji:

1. Star Wars (4 i 5 su naj naj)
  2. Valter brani Sarajevo (kako je sve zamrseno to je strasno, bas tezak film)
  3. Freddy got Fingered (vrh humora, nije onaj klasican predvidivi holivudski humor, vec je bas retardirano)
  4. Mala nocna muzika
  5. Blues Brothers ( ne treba previse reci trositi)
  6. Usual suspects (bas trip)
  7. Fantastic Mr. Fox (nekako mi je simpaticna lisica)
  8. Chinatown (praaavi detektivski, inace vrlo tezak za svariti)
    .
    .
    .
    Toliko od mene…

The Prestige
Snatch
The Godfather
Fight Club
Cidade de Deus . . .
Ovako sto mi prvo pada na pamet. Mada nemoguce mi je reci 5,kad ima… bas mnogo odlicnih filmova.

Al home alone?? Dajte ljudi… :slight_smile:

I Valter brani Sarajevo,Bosko Buha,Otpisani,Kozara,Partizanska eskadrila i jos mnogo njih sam gledao ali dzaba kad me ne privlace cak i neki kultni kao sto su Maratinci bili ili noviji je IV covek koji je po svima bio wow i “za’eban” film,meni je bio jednostavno blah posto me je uzasno podsecao na neke holivudske filmove samo odradjen sa mnooogo manje budzeta.

Tako da u poslednje vreme izbegavan nasu kinematografiju u sirokom luku,ne secam se kada sam poslednji put odgledao neki nas film. Naravno ne kazem da su bas svi losi i da im ne treba pruziti priliku ali jednostavno meni ne pashu…:emo:

Mislim da imamo stvarno dobre filmove illusion: maratonci, ko to tamo peva, mrtav ladan, 7 i po, nebeska udica, a i gomilu dobrih serija: vratice se rode, ono kao ljubav, otvorena vrata itd… mislim i mene smaraju srecni ljudi i bolji zivot, partizanski filmovi itd. stvarno preterano ih puno ima… a da li je neko gledao Rise of the footsoldier?
inace moji omiljeni su nekako ovako:

1. Kum
  2. Lord of the rings(ne razdvajam ni kad gledam)
  3. Rise of the footsoldier
  4. Green street hooligans(i ako je holibudski svidja mi se kako englezi vole fudbal i kako se odnose prema njemu)
  5. americka pita, ili neki od nebrojenih komedija… a sigurno i mrtav ladan i kengur…
    ima tu jos puno, ali eto tih 5,6,7 onako najboljih…

1.Lord of the Rings(svi delovi)
2.13th warrior
3.American Pie(svi delovi)
4.Starship trooprs(svi delovi)
5.Clash of the titans

Cudo niko nije spomenuo neke marvel heroje tako nes :stuck_out_tongue:

Jedini film rađen po nekom Marvel superheroju koji je vredan spomena je Hulk (onaj prvi što je režirao Ang Lee), sve ostalo je teški bullshit :smiley:

Inače, da i ja dam svoj doprinos :smiley:

Pošto sam veliki filmofil stvarno ne mogu da klasifikujem filmove na taj način, eventualno mogu samo da spomenem neke koji su izazvali pozitivnu ili neku “WTF?!?” reakciju kod mene.

Dakle:
Usual Suspects
Once Upon A Time in America
The Prestige (i bukvalno bilo koji film sa kojim ima veze Christopher Nolan)
Carrie
IT!!! :devil:devil
The Lord of the Rings (mada su mi knjige mnogo bolje)
Shutter Island (i generalno sve od Martina Scorcesse-a)

Ima ih još mali milion, ovoga sam se trenutno setio :slight_smile:

BTW PeriŠa, voliš Tarkovskog a? Baš sam sad čitao o njemu dok sam učio istoriju filma :smiley:

Disclaimer: htedoh da editujem prethodni post pa nije hteo otud ovaj :smiley:

Oshtree a sta je sa paranojom u las vegasu :slight_smile: ?

To ono sa Johny Deepom i drogiranjem u las vegasu i to ?

Toy Story
Toy Story 2 (Jedva cekam 3)
Hangover
Up
Predator

Jaoooo bre Paranoja u Las Vegasu… Definitivno film koji sam gledao najviše puta i zaboravim na njega…

I meni je isto taj film jak… Haha… Kako kada razjebe sobu! Cccccc…:cool:

kako bre zaboravis a vidi koja ti je slika avatar :smiley:

Još ja razmišljam dok sam čitao tvoj post “Kako čovek zna koji mi je omiljeni film…?” i onda sam video svog avatara i samo je bio /facepalm :smiley:
Previše sam zaglibio u antičku istoriju filma dok sam čitao o Ejzenštajnu, Tarkovskom, Bunjuelu itd, dobro sam se setio i ovih filmova što sam naveo… :smiley: