Tokyo Game Show 2020 Online | zvanični raspored / Xbox se vraća na TGS

September 24th:

20:00 ~ 20:50 - Xbox Tokyo Game Show Showcase 2020
22:00 ~ 22:50 - Square Enix

September 25th:

20:00 ~ 20:50 - Sega/Atlus TV
22:00 ~ 22:50 - Capcom showcase featuring Resident Evil Village

September 26th:

14:00 ~ 14:50 - Cyberpunk 2077 'Night City Wire Japan special (probably no new info)
15:00 ~ 16:50 - Level 5 TGS 2020 special meeting
20:00 ~ 20:50 - Konami information program
21:00 ~ 22:50 - Koei Tecmo special. Ryza 2 and unannounced game

September 27th:

15:00 ~ 15:50 - Koei Tecmo Musou special. 2 new Dynasty Warrior games announcement.
17:00 ~ 18:50 - Bandai Namco. Scarlet Nexus and Sword Art Online

1 Like

Pola ovih eventa treba ugasiti s obzorim na njihov kvalitet i sami sadrzaj.

2 Likes

A? TGS je posle E3 i Gamescoma najveći gaming događaj na svetu i pokriva skoro celo azijsko i japansko tržište…

Sto vise japanstina dodje na Xbox meni bolje.

2 Likes

Slab je box po tom pitanju, mimo ovih najvecih serijala. Ako te bas rade J igre, PS je logican izbor. :joy: Persona, FF VII Remake, Dragon Quest, I am Setsuna, Atelier, Star Ocean, Disgaea, Valkyria Chronicles, YS VIII, Losth Sphear…imas tu masu dobrih igara i celih fransiza, neke od ovih naslova mozes naci i na PC ali na boxu su ti ovakvi naslovi najredji.

Stigao je i DQ, Valkyra Chronicles i YS. FFVII R bi trebalo uskoro nakon što istekne PS4 ekskluzivitet. Mislim da je Switch najbolja destinacija za japanske sadržaje.

Jedino mi to smeta kod MS-a. Ne znam zasto su toliko ograniceni po pitanju Japanskih igara.

Uvek su bili slabi po tom pitanju, jedino je 360 imao krstenu bazu japanskih igara.

Switch je dobar ako gutas bas sve japanske sadrzaje jer mozes napraviti J nalog pa igrati igre koje su samo za njihovu regiju. Ali ako te rade ovi malo “jaci” naslovi onda bas i ne jer skoro sve to imas i na PS.

Sure. Jedan od najvećih eventova za istočno tržište i Showcase igara koje prave u tom regionu treba ugasiti… Sure.

5 Likes

Govorio sam opcenito da treba reducirati s obzirom na sadrzaj i sam kvalitet sadrzaja. Zivi bili pa vidjeli da ce tako i biti u bliskoj buducnosti i da ce ovakva vrsta dogadjaja biti samo online, tako da lokacija nece biti bitna.

Primjer je E3 koji je i prethodnih godina bio u krizi, a tek nakon ove pandemije.

Xbox kroz Global Publishing od kraja 2018/početka 2019 radi na japanskoj ekskluzivi koju bi verovatno trebalo da vidimo na TGSu.

Sviđa mi se što se Konami pominje pa se nadam nekoj objavi za Silent Hill. I zanima me gameplay za Resident Evil 8, možda puste neki demo kao što su radili sa prethodnim delovima.

A mozda i nova Castlevania od Konamija. Taman je i serija malo zacinila celu pricu.

Konami je totalno zakopao PES, tako sa nemam bas prevelika ocekivanja od njih. Ne znam koji je tacno razlog zbog cega su zapostavili Silent Hill, najpopularniji horor IP sa kojim ne rade apsolutno nista. PT demo je takodje nesto najjezivije sto postoji. Nisam mogao da izdrzim ni remake u Dreamsu.

Sto se tice Caproma, Resident Evil me ne zanima nesto preterano. Nakon RE 7 koji je uveo dve znacajne novine, prvo lice i VR podrsku, vracanje remasterima i najavu Village-a koji ekstremno lici na 4. deo, vidim kao korak unazad.

Generalno japanske igre su za mene ili previse uvrnute (Death Stranding i Persona 5), ili previse tradicionalne. Jedino ih malo vadi Square Enix.

Ne zaboravi bandai namco koji ima par vrhunskih naslova.

1 Like

Iskreno sam totalno zaboravio na njih, imas pravo, Dark Souls je sigurno najuspeliji japanski serijal poslednjih godina na zapadu. Od njih se ceka Scarlet Nexus,Tales of Arise, Twin Mirror, Elden Ring…

Rumori kruže na sve strane za Silent Hill kao Ps5 ekskluzivu i da je navodno već dve godine uveliko u izradi. Videćemo. A Resident Evil 7 mi je bio odličan, a četvorka najbolji deo u serijalu tako da meni odgovara remake i to što je osmi deo u tom nekom selu i što je direktan nastavak na sedmi deo. Ako budemo mogli iole slobodno da se šetamo noću kroz to snežno selo u prvom licu sa tom horor atmosferom i da smo ograničeni municijom pa svako istraživanje malo unaokolo košta resurse i neizvesno je šta čuči iza ugla - I’m in. :grinning_face_with_smiling_eyes: Outlast 2 vibe sa oružjem i mećavama. :ok_hand::grinning_face_with_smiling_eyes:

Konami je u tolikom kanalu, da je skoro pa nemoguce da izbace nesto kvalitetno. Ako iko ocekuje krstenu SH igru, jedina nada mu je da Konami proda IP.

Ili mozda izbace pachinko masinu sa SH temom, svakako su sada u tim vodama. :joy:

1 Like

Misliš još neku pachinko mašinu? Mislim da već ima nekoliko. Kao i za Castlevaniu sa subtitle Erotic Violence…

Ma ovi koji vode Konami su teški debili. Nek prodaju te franšize Capcom-u pa oni da im objasne malo kako se pravi Silent Hill 1 remake. :smiley: