Titlovi za avi fajl

Nikako ne mogu da pustim titlove u avi fajlu - posto naravno nije podrzano od strane MS.

Probao sam razne stvari: windows media centar, windows media player, PS3 media server, MediaMonkey, tversity.

Sa wmc, wmp i MediaMonkey misim da nema teoretske sanse.
tversity v2.4 samo sam probao i nista nisam shvatio, a i ne svidja mi se uopste.

PS3 media server je jednostavan, radi, sasvim ok, jos kad bi namestio da rade titlovi na serijama:
-Promenio sam sve kodece u transcoding sekciji,*
-zanovio ffm i mplayer,*
-menjao tip titla: srt,ass, sub.
-Kad odem na pustanje filma u xbox360, pa transcoding: Jedino ffmpeg odnosno kombinacija Avisynth/FFmpeg hoce da otvori avi fajl koji pored sebe ima subtitile, ali ih ne prikazuje.
Mencoder mi deluje nabolji encoder od svih, ali kao da uopste nema podrsku za transkodovanje titlova - xbox nece uopste da pusti fajl, pise opening i javi gresku?

Hardwersko lepljenje titlova, odnosno rezanje na dvd ne dolazi u obzir - nemam toliko slobodnog vremena.

Treba da kupim nov TV, ideja je kupim obican glup tv, umesto smarta i pustam filmove preko mreze putem xbox360 i ustedim 100-150e na razlici cena za 42" tv.*
Kao i da je mnogo prakticnije kontrolisati pustanje preko game pada nego preko daljinskog od tv-a.

Jedino sto ne rade titlovi :frowning:
Da li ima jos nesto sto mogu probati?

Znam da ti mozda nije resenje ali zar nema svaki od tih smart televizora opciju da sam pusta filmove sa prevodom ?

Ja imam 2 i oba nisu high end, nego budzet neke varijente. I samo treba da mi se titl isto zove kao film, ubacim usb u tv i to je to.

-Svaki smart ima naravno opciju za titlove i preko usb i preko mreze - ali:
kosta vise, daljinski je totalno inferioran u odnosu na game pad - recimo da se dokupi “magic kontroler” za lg tv treba dodatnih 40e ako sam dobro video i opet mi je bolji game pad.
Takodje u 2014. trebalo bi da krene nova generacija “smartova” sa 'webos" (za LG) pa mi se ne ulaze u nesto sto ce za 6 meseci biti zastarelo.
-Glupi tv isto ima opicju za titlove preko usb - ali:
je smaranje snimati na usb, nositi, ubacivati, izbacivati, snimati :slight_smile: Kao i pitanje je kvaliteta prikaza 1080p filmova u akcionim scenama, bez dual core procesora - koliko sam ja video oce da stuca.

-A ovo preko ps3 servera radi suuuper, kako skinem nesto tako odem u drugu sobu i pustim preko xbox360.

Na kraju sam kupio ‘glup’ 32" tv i ostvario maksimalnu ustedu :slight_smile:
S obzirom da su zvucnici na tv-u jadni i da imam stare solidne ali analogne zvucnike, a tv ima samo opticki audio out ,da podelim ideju za dodatnu ustedu…

Dole su standardni adapteri koji kostaju ako se dobro secam oko 200 din za povezivanje xbox-a na analogni zvucnik.
Gore je audio+kompozitni adapter kome sam skinuo plasticni oklop da bi mogao da se utakne istovremeno sa hdmi kablom.
Slika kako je utaknuto:

I oznaka:

Mutujem ton na tv-u i ostanu zvucnici.

Pitanje sa titlovima je ostalo otvoreno.

Uspesno transkodovani titlovi sa:
Universal Media Server

Nije bas uvek idealno ali solidno za sada i obecavajuce.

Evo jos jedan media server koji radi transkodovanje titlova sa xbox360:
Download

Problem i sa njim i sa UMS je sto kad se pusti film sa transkodovanim titlovima ne moze da se seekuje :confused:

Koristim servio oko mesec dana i mogu reci da sam prilicno zadovoljan.

1.titlovi: UMS ima live subtitlove, ali servio radi stabilnije. Transcoding sa titlovima je ok do 720p.
Seek nekad radi nekad ne, zavisi od fajla u pitanju je bug ffdshow-a koliko sam shvatio, ali start pauza uvek radi sto mi je vazno.

2.online sadrzaji u HD rezoluciji rade OK: Youtube, i ostale tube :wink:
Ne moze da se seekuje online (samo play/pause), i fajlovi su uvek sortirani po abecedi a ne po datumu izlaska, ali s obzirom da je za dzabe gledanje bez live pretplate ne zalim se :slight_smile:
Uz napomenu da je YT presao na API 3.0 pa je pitanje dokle ce raditi feedovi sa api 2.0.

Moze lock i hvala.