The Witcher 3: Wild Hunt

  • Hearts Of Stone

Kad vas ekspanzija od 9.99$ natjera da joj posvetite čitav članak i par riječ više od “prešao sam je”, tada postajete svijesni kvaliteta koje nudi.

Nakon kompletiranja čitave mape i sporednih misija upustio sam se, takoreći ležerno, u Hearts Of Stone… Čitao sam mnogo članaka vezanih za ekspanziju, većina njih je opisuje kao remek-djelo satkano tako da bude kvalitetnije od glavne igre. Nisam očekivao ništa manje znajući da CDPR nudi samo jednu vrstu zabave - kvalitet. I opet, nakon svjesno očekivanog kvaliteta, ekspanzija je nadmašila čak i to…

Ekspanzija, da je ne nazivam ružnim nazivom današnjih kasica-prasica kompanije “DLC”, je u punom smislu riječi upravo to… Ista nudi 3 glavne misije kojoj predhodi 4-ta ujedno i finalna, i otprilike 6-7 sporednih misija, te oko 25 ? na mapi. Trebalo mi je 27h da kompletiram sve. Zanimljivo je usporediti prijašnji DLC od Bethesda-e “Automatron” i ovu ekspanziju od CDPR… Jer obe se cijene za iste novce, 10$, međutim jednostavan pogled na obe pokazuje nešto sasvim drugo. Hearts Of Stone je duži od Automatron-a otprilike 9x, ima apsurdno više sadržaja, sporednih misija i iskreno svega ostalog od konkurencije. Ali ono što je najvažnije: Ima dušu… Jedna bezazlena sporedna misija u Witcher-u sadrži više emocija, priče, uloženog truda nego kompletan Fallout 4. I to dolazi od hardcore ljubitelja Bethesda kompanije. Ali… Dosta poređenja, kojim sam iskreno htio skrenuti pažnju onim ljudima koje se dvoume šta uzeti. Sada znate odgovor. Bez razmišljanja.

200h u glavnoj igri mi je proletilo, da tako kažem, jako brzo. Kvalitetna naracija, savršene facijalne animacije likova, humor, mislim … zar ovo remek-djelo može biti nadmašeno? CDPR je dokazao da može. Može i to u nepunih 20h. Ova ekspanzija sadrži sve kvalitete glavne igre i diže ih na veći nivo… Priča je fascinantna, likovi su zanimljivi od prvog susreta, misije su šarolike i obiluju kvalitetom. Ostao sam fasciniran.

Witcher 3 će vam vratiti vjeru u Gaming, a Hearts Of Stone vjeru u kvalitetne i sadržajem obilne ekspanzije. Za, tako da kažem, simboličnih 9.99$.

CDPR, opet ste nadmašili očekivanja. Moje apsolutne preporuke i skromna ocjena: 11/10

8 Likes