The Surge (Nezvanični Lords Of The Fallen 2)

Razvojni tim Deck 13 koji stoji iza igre Lords Of The Fallen, najavio je novu igru pod nazivom The Surge. Iako svi misle da je u pitanju nastavak Lords Of The Fallen sage, The Surge je zamenio fantasy setting sa Sci Fi okruženjem. Kao i LOTF, i The Surge vuče inspiraciju iz Dark Souls igara.

Umesto da kreirate svog lika, i u The Surge glavni protagonist je lik koji ima svoju pozadinu i priču. CEO i kreativni direktor Deck 13 Jan Klose je izjavio da će glavni protagonist biti mešavina Lare Croft i Geralta. Umesto treniranog borca kao u LOTF, lik u The Surge-u je običan čovek koji nema nikakav combat training. Umesto toga lik će koristiti exoskeleton odelo pomoću kojeg je njegovo telo biološki modifikovano i spremno za nevolje koje će snaći glavnog lika ove igre.

Iako je setting The Surge-a Sci fi, u igri neće biti puno oružja i borbe na daljinu. Nego će igrač da skuplja delove tehnologije i sam kraftovati raznorazna oružja.

Kao jednu vrstu progresije u igri se spominje i sam način borbe, gde igrač može da cilja na određene delove tela i na osnovu borbe skuplja loot. Jan Klose je ovaj sistem nazvao How you fight is what you loot.

Naravno odmah je prva asocijacija na ovaj stil borbe VATS sistem iz Fallouta, gde je Klose naglasio da ovaj stil borbe nimalo ne liči na pomenuti sistem.

Klose je još dodao da će ovaj put biti stavljen veći akcenat na traženje prečica i vraćanje na pređenbe lokacije nego što je to bilo u LOTF.

Za sada još uvek nema nekog trailera samo par concept art slika a igra izlazi 2017. godine.

Meni lično ovo liči na mešavinu Souls igara i Dead Space-a. Kako će ovaj miks da deluje u praksi, ostaje da se vidi za nešto više od godinu dana.

Deluje interesantno, samo da bude <25h gameplay-a :slight_smile: