Starfield nije na listi?
Samo nominacija za Best RPG.
Bila bi vrhunska fora da osvoji Mario Wonder. Pricalo bi se o tome decenijama.

Pokazalo se ko je tata gaming industrije, kakav Sony, kakav Microsoft, Nintendo sa dve nominacije za GOTY ![]()
Sutra mi stize igra! ![]()
Po meni ni jedna igra koja je nastavak (u smislu bez inovacija, sa istom mehanikom, gde je maltene sve isto osim mape itd) ne treba da bude goty. Tipa igre poput ovogodišnje Zelde, kao što je GoW Ragnarok, Spiderman 2 i sl. Radije bih to mesto ustupio igrama koje su skroz izmenile koncept, unele mnoštvo novih stvari, investirale u engine, grafiku, animacije i sl. Tako da po meni Alan Wake bi bio dobar kandidat, Baldur Gate bukvalno jedva i da znam šta je jer nikad nisam igrao pa u to ne zalazim. Na primer GoW 2018 je zasluženo goty, Ragnarok iako je desetka od igre meni ne spada u tu kategoriju jer malo je šta novo osim glavne priče. Isto tako i za sve koje sam prethodno naveo. Možda su desetke i sl, ali grafika ista, animacije iste, malo proširena mapa, questovi isti, drugačija priča i to je to.
Gledam na netu, Xbox 11 godina bez nominacije za GOTY, neverovatno.
Donekle se slazem.
Ali dolazimo do novog problema gde su odredjene igre postavile crtu koju ni samu ne mogu da predju. Dosli smo tako delako sto se gameplaya i inovacija tice da ce sada, kao i sa tehnologijom, sve ici mnogo sporije.
npr. iPhone od 13ice oa nadalje
Svi nastavci za te GOTY igre ce biti superiorniji “za malcice”, ali to malcice ce biti dovoljno da nas ponovo odusevi (ili nece?)
Treca open-world Zelda ce biti malcice bolja Tears of the Kingdom , The Last of Us Part III ce biti mehanicki malo bolji od Part II, GoW ce biti… itd itd
Jedino da stalno prave nove igre sa dovoljno drugacijim mehanikama. Ali jeste zanimljivo zapazanje, jer stagnacija u nastavcina je neminovna ![]()
p.s ono sto je Alan Wake 2 uradio je da je promenio kompletan zanr, sto je retko i fascinantno, ali proslo je 13 god
A čekaj, šta je to doneo AW 2 novo u odnosu na AW 1?
ToTK je doneo tonu novih stvari u odnosu na BoTW, i od igre za koju smo svi mislili da nema dalje, u unapredili su je 10x.
Totk goty ![]()
![]()
Koliko god da sam zavoleo TOTK jer me je @Dacha podstaknuo da se vratim u igri (igra jeste GOTY)
je l ovo troll-post za inovacije? ![]()
Nije. Trebao je RDR 2 da bude.
Gde sam napisao inovacije? ![]()
Napisao sam unapredili su BoTW formulu.
My bad then, ali videh da si uporedio novine koje je AW2 doneo u odnosu na AW1, pa si to uporedio sa Zeldom ![]()
Alan Wake je promenio kompletan zanr, ujedno i mehaniku i “arcade” feel koji je AW1 imao… grafiku necu ni da pominjem… AW2 je mnogo ozbiljnija igra u poredjenju sa prvom, day and night bukv
AW1 je imao “cult-fallowing” prosecna igra, dok je AW2 na listi za GOTY
Kako ni za šta?
Da nisu kupili imali bi ove godine samo Minecraft Legends i Forzu i jednu nominaciju. Ove nagrade su nebitne, to je onako malo da se proslavi godina i igre. Zanimljivo je pratiti ali daleko od toga da su najbitnija stvar.
Kako to da su nebitne? Pa valjda ima je cilj da imaju kvalitetne igre a ne da ih PS šamara svake godine?
Nije da su potpuno nebitne ali nemaju toliki značaj koji im pridaješ. Bitnije im je sigurno da imaju igre i da ih prodaju.
A oni su svakako imali dobar output ove godine. Bolji svakako od očajne prošle.
Nego, da podjelim i ove slike da rezimiramo:
Igre sa najviše nominacija
Izdavači sa najviše nominacija. Brojao sam i mislim da ovdje Soniju računaju i nominacije za serije Last of Us, Twisted Metal i Gran Turismo film. Neka me ispravi neko ako griješim.
Baš mi je drago što se i HiFi Rush našao na listi. Rekoh ja da ima “dubinu” u odnosu na ostale igre. Pogotovo u odnosu na Starfield koji se meni ni malo ne svidja.
HiFi mi je medju najboljim igrama ikada ![]()
Nominacija Resident evil 4 za goty je sramota za celu industriju!!
Igru sam odigrao verovatno na svim platformama na kojim je izlazila prethodnih 20 godina i smatram da je jedna od najboljih igara ikada. Uticaj koji je imala na gaming industiju je poput Dark souls uticaja. Jedna od najboljih igara ikada!!
Ali da bude nominovana za goty?!? Jedan remake?!? Da bude goty?!? Wtf?!?
Kao da nema dovoljno recikliranih igara nego jos se nominuju za goty?? Zasto da bilo ko pravi nov IP kad moze da nasminka staru igru i bude goty??
Tuga…