Steam hardver dostupan za pre-order uz ranu isporuku

PC gaming is all about customer choice, and it’s with that spirit in mind that we’re happy to announce that Steam Machines, the Steam Controller, and the Steam Link will not only be sold as bundles, but separately as well. This means you can buy a Steam Controller now and grab a Steam Machine later, or a Steam Link now and a Steam Controller later. As always, you choose how you want to play.

Starting today, in the US, Canada, and most of the EU, you can now pre-order the Steam Controller, Steam Link, and select Steam Machines. If you pre-order now (either on Steam or at your friendly neighborhood game store), we’ll deliver your Steam products in mid-October – weeks before our official launch.

One last thing: Until you can hold the controller in your hands and experience it for yourself, we hope you’ll have a look at our new controller demo video for more detail about everything the Steam Controller can do.

https://youtu.be/8fs2Yh1PFwM

Source: http://steamcommunity.com/groups/steamuniverse#announcements/detail/205258472572519511

Ajd kontroler i Link nekako, al dok ne poprave malo specifikacije steam machina na Steamu, ne znam dal ce iko preorderovati. Ono kad napisu i5 or i7 CPU, place mi se. PA KOJI RODJACI, KOJI?!

Edit: Evo na ovo mislim sa ASUS ROG steam machine stranice:

[h=2]Key Features:[/h]

  • Intel® Core™ i7/i5 processors and NVIDIA® GeForce® 9-series graphics for unstoppable Full HD gaming

  • Precision-engineered SupremeFX audio for immersive sound

  • Intel Ethernet and 802.11ac Wi-Fi for lag-free online gaming

Kontroler je najveći užas koji su mogli da naprave. 2 touchpada, ej.

Kontroler uopste nije pravljen za konzolase, vec za PC gejmere, to su bas komentarisali neki likovi, dal sa Gamespota ili IGN-a. Vidi na klipu kako lik brzo igra onu neku sim igru, ne mogu da razazanam koja je. Bukvalno je pravljen da odmeni misa i tastaturu. Uopste ne moras da koristis drugi tacped, u zavisnosti od igre koju igras.

Sto se tice pc-a misa i tastaturu nista ne moze zameniti a mogu oni kolko oce pokusavati da prave kontrolere i ostale gluposti :slight_smile:

Jedva se sa tačpedom nabada kada ga na laptopu koristim umesto miša, ne znam kako može ikada da zameni pečurku a kamoli miša.
A ovaj lik što igra se vidi da je navežban, bar kada igra tu strategiju. Kada igra witchera opet se vidi da nabada da pomera kameru.

Touchpad na laptopu koristis kaziprstom, ovdje bi koristio palcem ( palcevima ) logicno. Razlika je velika. Probaj pecurkice ili directional pad koristiti kaziprstom umjesto palca. Oces ku*ac :stuck_out_tongue: Ovaj njihov kontroler nije zamisljen da zamjeni gamepad, a ni MKB combo, nego jednostavno kao neka sredina, da bi mogao i igre koje je ne nemoguce kontrolerom ( prvenstveno RTS-ove ), igrati iz udobnosti kauca.

Takodje ni same Steam masine nisu tu da zamjene konzole ili PC, vec da u neku ruku predstavljaju tu neku sredinu.

Ja sam kontrolerom licno odusevljen, kupicu ga prvom prilikom koju budem imao (osim ako ne bude kostao kao Sv.Petra kajgana jelte). Ono sto brine je ovo sto je @Garrus Swagarian spomenuo, sto je taj hardver i dalje nedefisan. Nadam se da ce se to s vremenom promjeniti.

Edit : Kontroler je valjda 50$, sto je malo jeftinije od XO/PS4 kontrolera ( mozda grijesim ). Nadam se da kod nas nece biti 50e -.-

55 evra

Ok, meni je bezveze, nekima nije, i to je u redu :smiley:
I palcem, touchpad po meni nema šta da traži pored pečurke ili miša.

55 evra sta ? Toliko kostaju otprilike PS4/XO kontroleri. Kazem za Steam Co da se nadam da nece biti 50e ( logicnije bi bilo da bude tipa 40-45 kad se pretvori iz dolara )

a ja ti kazem da vec sada mozes da mu vidis cenu i da iznosi 55 evra.

well, ****

Bezveze je ovo i porediti sa touchpadom, jer je ceo koncept baziran ha haptickim/opipnim mikro motorima koji kroz vibraciju pruzaju odgovarajuc dodirni osecaj. O ovome je glupo pricati dok se licno ne isproba kako funkcionise.

Isto ko sto postoji palica za prst za racunar tj na IBM thinkpad-ovima bila je mis, vrlo dobra sprava ja sam odusevljen njome ne znam da li su i dalje zadrzali taj koncept na lenovo racunarima. Koristio 2002godine kada je laptop bio pojam, naravno u nekim drzavama, sada je era touchpad-a pa je sve drugacije.
Sto se tice steam kontrolera diskutabilno je iznositi misljenje o uredjajima koje nismo probali niti znamo tehnologiju i ptincip rada.
U svakom slucaju steam se trudi da iznese nesto novo na trziste i posteno ima ideju, racunar za igranje sa hardwareskom podrskom na linux-u, gde sve radi brze nego pod windowsom, vrlo pametno.

Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk