Lepo sam ja rekao, 6-12m od izlaska igre treba kupiti. Ajde sto je jeftinije nego sto je 5x bolja igra.
Samo da javim da radi u apsolutno savrsenih 60 fps-a.
Svaki put kada pomislite da developeri ne mogu nesto da optimizuju zbog ovog ili onoga da radi u 60 fps-a na konzoli, svaki put, setite se Jedi Survivora.
U svakom slucaju konacno moze da se uziva u ovoj lepoti od igre.
Uvek sve “može”, pitanje je koliko vremena i rada treba posvetiti nečemu da bi se do toga došlo. Ma kraju izdavač donosi odluku a EA su procenili da je igra u dovoljno dobrom stanju da je puste kada je izašla. Izgleda da su bili u pravu jer je igra super prošla, čak i sa kritikama u vezi Performance moda …
Iako je to surova biznis logika kojom korporacije cesto prave kompromise, treba valjda da se trudis da ispunis zelje korisnika, a ne vecito trazis prihvatljivu granicu koliko mozes da ih iznerviras a da se to ne odrazi neposredno na tvoje prihode. Reputacija je nesto sto posle traje, prati te i utice na milion nacina, nema posle kukumavcenja na drustvenim mrezama ako zatvore jednog dana Respawn jer igraci ne veruju i ne kupuju vise njihove igre. Sad su super prosli jer ljudi nisu znali da ce im trebati 4 meseca da optimizuju igru. Ne treba bas puno da se svi ostali “opamete” i isto kao ti i Marko, cekaju da dodje na gamepass.
Nece, zasto bi se cimali. Dokle god vecina kupuje i pare dolaze nece menjati nista. Cak ce sledeci put napraviti jos gore i samo pomerati granicu. Bas ih briga.
Pogledaj Cyberpunk… bila frka… ali su isplivali.
Nikom nista.
Imaju statistike gde ogromna većina igra u default modu, i ne znaju za Performance mode, posebno u ovako popularnim IP, bitno je da imaš džedaje, force, light saber i lasere, sve ostalo je abitno, što su recenzije i pokazale. Da je 60fps toliko bitan na konzolama, dosta njih bi spustilo ocenu zbog toga, ovako, EA samo trlja ruke, jer taj mode nije prioritet. Ako izađe - izađe, i to je njihova logika.
Ruku na srce, igra je bila igriva i bez ovog patcha, nije bilo stabilnih 60fps , ali daleko od toga da nije bilo igrivo. Ja sam igru presao na pretposlednjoj tezini i nista fps nije smetao sto se tice gejmpleja.
Super sto su sredili sve, ali nije bas ni tolika drama koliku su ljudi podigli na netu.
Ono sto je meni smetalo , a sto je ostalo i posle ovog patcha, filmcici su u 30fpsa, tako da je prelaz izmedju filmova i gejmpleja nekako neprirodan
Moram priznati da su i mene iznenadile visoke ocene.
Ni osnovni mod nije bio u stabilnih 30 fps, to je nevolja. Kao da su pisali po nekoj inerciji, potpuno ignorisuci lose performanse.
Ljudi krenuli da igraju i svi ostali potpunom soku. Narednih dva meseca samo su o tome pricali i mnogi su potpuno odustali od igranja, a na metacriticu i dalje stoji 85 kao da je sve u najboljem redu. User score doduse, drugaciju pricu govori…
Ko je igrao na dobrom PCu, lepo je igrao. Ne znam za ove konzolaše šta im bi. Verovatno ti Star Wars ime pomrači um, šta li…
Ma ok, verujem da je lepo radila. Predhodni deo sam presao i uzivao.
Ali na na sadasnjim konzolama 2023 30fps… jbt nije realno.
Uveliko je igram. Imao sam srece da je izasao ovaj patch dok sam bio u ranoj fazi igre. Odlicno radi, nema sta…ovako je trebako da bude na release-u. Inace, prosto mi je neverovatno da je kompletan collectables, upgade itd apsolutno kozmeticke prirode. Ogroman minus igri za ovaj uzasan hednikep. Mislim sta da kazem kada uopste ne koristim workbeanch. Potpuno mi je nebitno da li mi je lightsaber zuti ili plavi, da li mi je frizira zalizana ili.na “nularicu”. Dve ocene manje za igru.
Pređoh igru. Cinjenica da sam je odigrao do kraja govori da mi se svidela. Donekle zanimljiv svet sa solidnom borbom. Zapravo platformerski elemenilti su me najvise vukli napred. Pricu nisam pratio naravno jer sam dosta puta objasnio zasto me ne interesuje u ovakvim igrama. Rekoh da je upgrade i skupljanje predmeta svedeno na kozmetiku i to me je neprijatno iznenadilo. U svakom slucaju, ocena 7.
Pa nije baš tako. Nije bila poenta u fps-u. Poenta je što su razočarali u svakom mogućem aspektu koju su obećali i dičili se na sva usta kad su igru najavili d aje u golden statusu (to je najveće licemerje koje sam video) i nisu smeli da šalju igru ne review koliko su bili svesni šta su izbacili nego sedeli i molili Boga da se ne primeti mnogo. Od grafike na konzoli koja je izgledala kao krompir, bagovi gde ti se murija stvara iza leđa (još i najmanji od bagova), beživotno mrtvi grad sa tech demo levelom ai-a u npc)-evrima koji imaju nula interakcije i idu pravolinijski otprilike. Gta 5 od pre 10 godina bio institucija za sve ono što su ovi obećavali i u šta su se kleli. Jedino ko se iole naigrao u ovom čudu na početku su oni sa lebdeći pc-evima koji je gurao 60 fps-a na čistu sirovu snagu sa nula optimizacijom. Što se mene tiče zaslužili su sav hejt koji su dobili, i više od toga. Sad su kao u nekom redemption periodu gde vraćaju poverenje korisnika ali u mojim očima su pali jako nisko. Jedino Wotcher 4 što može da me interesuje od njih jer verujem da ne mogu da omaš, a i hajp će da im da 3 ocene više u startu kao i ovde tako da tu ne brinem mnogo. Ostalo možda probam kad izađu ekspanzije i iole liči na nešto. Žao mi je bilo i onih 3000 din u Arg za pre-order koje sam dao.
Ok, malo off-topic od mene kao i uvek.
Edit: Tek sad vidim da je post od pre 13 dana Nema veze, continue…
Tu sam skontao da ne pricas o star wars
Wotcher 4 je prava stvar Više nikad neću zvati igu Witcher