Šta vam je danas ulepšalo ili sjebalo dan? - Vol. 6

Dobro ostacemu nesto posle kupovine novih cebadi za krevete

1 Like

Pa čuo sam da traže stan za snimanje pa sam ih kontaktirao (a moji su takodje pristali) a oni su rekli da će doći da pogledaju, inače u filmskoj ekipi postoji takozvani menadžeri za lokacije čiji je jedini posao da idu okolo i biraju lokacije za snimanje, ono obilaze javne prostore, kuće, stanove, itd i obično ono obidju više ili ne znam koliko stanova dok ne odaberu jedan.
A što se tiče kinte, definitivno nije smešno, 500 evra za dan snimanja je lepa kinta, mislim to je ono neka prosečna plata ovde, znači ukoliko bi hteo da zaradim 500 evra morao bi negde mesec dana da rintam za te pare i to verovatno 6 dana nedeljno (pod uslovom da uopšte i nadjem negde posao), tako da ono ne treba niti ni nerealan ni nezahvalan, ono šta god da je u pitanju 500 evra za dan je ovde za neke naše prilike zaista super lova.

@padawan

Pa ja ću biti ovde na gajbi, inače i insistirali su da neko od ukućana bude u stanu tokom snimanja (moji će verovatno otići negde da ne pravimo gužvu, tipa ono otići će u babin stan ili kod mamine prijateljice koja živi sama, kod rodjaka koji žive tu zgradu iza nas ili nekog, a inače oni su voljni da daju neku dodatnu kintu za smeštaj, tipa ono da tokom ta 3 dana uzmeš negde neki smeštaj, stan na dan ili slično).
Inače njima ne treba cela gajba za snimanje, već im treba samo dnevna soba gde će se snimati i još jedna soba gde ekipa tokom pauza može malo da sedne, odmori, ako treba nekom šminka ili odeća da se namesti i slično, inače neće svi istovremeno biti u stanu već je tu cela ekipa sa onim njihovim kamionima i kombijima pa ono rotiraće se, tipa ono kad dodje onaj ili ona da namesti sobu za scenu i pripremu scenu ono nema potrebe da više bude tu ili oni glumci koji ne igraju u sceni koja se snima ovde kapiram da neće ni biti prisutni niti uopšte dolaziti na snimanje tog dana, itd , takodje struju u kući neće koristiti već će ta njihova oprema, kamere i ostalo biti prikačena za njihov neki poseban agregat dole (jer je i stabilnija struja, itd), takodje nema unošenja u stan hrane, pića i ostalog već ima poseban kombi sa keteringom gde se sve nalazi pa ono kome nešto treba tamo ide, doduše biće ispred ulaznih vrata jedan sto gde će možda biti neki sok, kafa u plastičnim čašama ili nešto (baš iz razloga da ne bi pravili djubre, da ne bi nešto prosuli, uflekali i slično), tako da ekipa je već dobro uigrana i dobro koordinisana i dosta je to ovako ozbiljna logistika i cela organizacija i naravno da u slučaju neke nezgode ili štete u stanu da oni snose troškove popravke i sanacije.

Inače tog dana snimanje počinje ja mislim u 7 uveče a pre toga negde oko 11,12 doći će jedna žena (i verovatno par njih) zadužena za scenu da namesti prostoriju onako kako treba da izgleda u toj sceni da malo preuredi prostoriju, tipa ne znam možda će skinuti neke slike sa zida (i eventualno staviti neke svoje), možda će televizor izneti iz sobe, ono iz vitrine će izvaditi tipa escajg, neke predmete i šta ja znam i umesto njih staviće kao fejk knjige od striropora ili neke filmske rekvizite, itd, ono kaže da često ljudi na ekranu ne prepoznaju svoju prostoriju gde je ta scena snimana, jer ono čak i da ostave sve isto ili većinu toga, opet kamera hvata neke specifične uglove i detalje (+ montaža) tako da to uvek izgleda drugačije.

Kapiram biće interesantno iskustvo, a i nekako me i to zanima, jer sam se i sam davno malo amaterski bavio glumom (igrao u jednom amaterskom pozorištu par godina), tako da ono videću ko će sve biti ovde pa nije isključeno i da ih pitam za neki mali angažman, ono da dobijem neku malu epizodnu ulogu kao naturščik za eventualno neki sledeći projekat ili tako nešto. :wink:

3 Likes

Taman imas lovu sad da skoknes do Brazila i da se zenis. Nema izgovora.

1 Like

Jel to jos aktuelno?

Ne znam :smirk:

Pa iako je stvar malo zakočila i usporila recimo da jeste i da je što se tiče krajnjeg ishoda još uvek sve otvoreno (i to je sve što mogu da ti kažem u ovom trenutku). :wink:

Tako je Fabri, ne daj se.

image

3 Likes

Pa da krenemo…

5 Likes

Boze gosdpode. :sweat_smile:

Reci mi da u pozadini ide Baja Mali Knindza.

Ti vec zivis Silent Hill remake, ne treba ti Bloober :slight_smile:

1 Like

Ma koji nindza, kod mene samo alternativni zvuk

1 Like

Bajo vrati se sve ti je oprosteno :smiley:

Veceras samo “stare ploce”. Volim vas :heart:

1 Like

Malo BMK, malo ŽiG, posle Jandrino Jato i Goci Bend za after :fire::fire::fire:

3 Likes

Posle evrovizija greatest hits

1 Like

Zimi hladno kao u pećini, a od buke ne čuješ svoje misli😀

1000011465

6 Likes

Šta je ovo @Dacha

Legende košarke

5 Likes

@SlobeX mozda je hteo u retro kutak

2 Likes

Gradski pevoz u Beogradu nekada. Ja sam se vozio u ovome u prvoj godini srednje skole. Em se smrznes em ogluvis em uzuljas buljson. Neretko se desava kada vozac skrene u krivinu da proklizavano po sedistu :joy:
Haos

2 Likes

Sta vam je ovo je do pre par godina bilo normalno u BG