Deezer je najbolji za nas region, kakav aple i tidal, generalno je najobolji za sve, jedino sto nema radio stanice, ali meni to nije minus.
Hmm, vise bih rekao da je Deezer “izvikan” jer se na nasem trzistu nalazi jos od davne 2013. uz Telenor pakete (ako se dobro secam).
Tidal je isto vrlo prilagodjen nasem trzistu i snabdeven Dolby Atmos-om, koji kod Deezer-a fali ![]()
Koliko god da je Atmos gimmick stvar, neke pesme zvuce transformativno sa njim.
Mada mislim da svega par servisa placa licencu za Atmos (Apple Music, Tidal, Amazon Music…).
Evo, 9 od 10 srbina kukaju jer nema Dolby Atmos podršku da čuje transformativni zvuk na slušalicama od 20 dinara.
lol Slazem se.
Ali vise sam mislio da Atmos zvuci vrlo dobro ako imate takvo ozvucenje u prostoriji.
Deezer je svakako dovoljno dobar za neke ![]()
Ako si toliki purista, ne znam zašto koristiš streaming servise za muziku.
Uzmi skini FLAC ili WAV fajlove pa slušaj loseless audio na dobrom ozvučenju, sigurno ti par GB za par albuma neće oduzeti prostor na disku.
A ako si true audiofil, onda uzmi gramofon i ploče pa poveži na ozvučenje i uživaj u muziku.
Svakako ne vidim poentu bilo kojih tehnologija na ultra kompresovanoj reprodukciji zvuka. To je kao da se diviš kakav RT ima igra koju strimuješ na 2mbps cloud gamingu.
Ili voziš porše a unutra motor od fiće.
Of, evo ti ![]()
“Deezer offers lossless audio, which you still won’t find on Spotify.”
“Deezer HiFi sounded the most natural and airy, and the most analogue. Tidal HiFi was close”
Evo trebalo mi je 5min da pronađem koji streaming service daje uncompressed best streaming quality, and guess what? It’s DEEZER! ![]()
And there’s that

EDIT: Primetio sam evo, koliko postuješ ovde da imaš jako uzan pogled što se tiče interesovanja generalno za tehnologiju. Ono šta ti imaš je uvek najbolje i ništa drugo ne valja, a za druge kažeš “ako je vama dobro (lol)”. Bukvalno ni u jednoj diskusiji nisi izašao kao neko ko je u pravu jer ti vidiš ono samo šta je oko tebe i šta je tebi dostupno. A bukvalno 2-3min ti treba da uradiš fact check na netu da vidiš da li si u pravu sa tim uverenjima koje imaš. Kontam da je teško da priznaš da nisi u pravu i da zamisli neko koristi nešto bolje i kvalitetnije od tebe ej! ali ono, bolje sada da shvatiš to u 20tim nego da te ljudi drndaju za to kasnije u životu.
Moraš da budeš malo otvoreniji, pogotovo kada je tehnologija u pitanju. Imaš pogled kao da ti je neko navukao omove na glavi, čak i tada bi ti vidokrug bio veći nego što je sada.
Ponovo, kao i za sve ostalo, sumnjam da imaš toliko izoštreno uvo da bi ti primetio razliku dok streamuješ muziku preko bilo kog servisa. Bez uvrede, kao i za sve ostalo, mislim da se samo busaš kako ti imaš najbolje i kako su ostali samo plebs u tvom kraljevstvu.
Mislim da lossless kodeksi stvarno ne mogu da se porede sa Atmosom, jer su FLAC fajlovi neverovatno bogatiji od kompresije koju Atmos proizvodi da bi dao osecaj “prostorijskog zvuka”. Uopste ne pokusavam da osporim to ![]()
Dolby Atmos je samo ono sto je trenutno vrlo aktuelno i donekle pozeljno, slusaocima prepoznatljivije, jer sve vise numera je pravljeno uzimajuci u obzir taj isti Atmos.
Imas dosta slicnih primera u svetu gde puristicki bolje stvari, nisu nuzno “pozeljnije i prakticnije”.
Gde je aktuelno? Kome poželjno?
Ni u svetu Dolby Atmos nije standard u kome uživaju svi, već procentualno jako jako mali broj korisnika, kamo li u Srbiji.
Kunem ti se ja ne znam u kom univerzumu ti živiš.
Pozeljno meni?
Aktuelno medju mnogim slusaocima i korisnicima napomenutih streaming servisa (ne nuzno puristima)? ![]()
Kul mi je psihoanaliza inace, ali ne bih ulazio dublje u to jer bih zeleo da budem excluded iz takvih narativa.
Deezer je ok, iskljucivo njega koristim, ali Spotify mislim sa ima neke stvari koje mi fale na Deezeru.
Ja se dosta dopunjujem za mjuzu i sa Youtube Premiumom (nije cak ni Youtube Music)
Negde mi je 50-50% Deezer i Y. Premium.
Cek zar YouTube Music ne povlaci sta moze i kao video/audio sa npr nekog random YT snimka, pored kolekcije koju nudi?
Odavno koristio.
YouTube Music je generalno dosta potcenjen, nazalost.
Algoritme koje Google koristi su bukvalno “na steroidima”, jer uzima u obzir sve sto si ikada pogledao i poslusao (ovo je naravno ako koristis isti account).
A da ne pricamo o tome sto ulazi u Premium, pa je cena unbeatable definitivno.
Deezer koristim bas dugo i zeni sam namestio na tel.
Stavio TV aplikaciju.
Sve pohvale za Deezer definitivno.
Samo imam jednu velikuuu zamerku.
Najvise ga koristim u kolima. Nema pregledan i logicam meni, male su ikonice… nema neki mod za kola.
To me bas ubija. Pogotovo sto svakako idem sve coraviji na blizu kako matorim… ![]()
Na temu rasprave o kvalitetu… da ako hoces bas kvalitet (sto je opet individualno) onda nema tu bezicne price i ovih servisa…
Jos davno kada sam bas resio da sebi uzmem kako zelim muziku… zakazao sam u jednom malom studiju slusanje…
odabrao prvo pojacalo i CD. Doneo svojih pardiskova, audio naravno ne mp3 ![]()
Suzio izbor na 3 seta stereo zvucnika nekakvi 5.1 itd
Onda pustao muziku koju sam doneo. A oni su menjali redom ta tri seta zvucnika.
Na kraju mi se najvise svideo zvuk na nekim JBL zvucnicima. To sam onda uzeo.
Ali zato kazem individualno… ne slusamo istu muziku i cujemo svi razliicito zvuk.
Ja npr ne volim jak bas. Volim visoke i srednje tonove i cistinu nikako udarac.
Sve je do coveka.
Dobar je Ghost, tj ok su im pjesme. Ne mora svaka da bude ultra komplikovana i dugačka ili da ima growls itd. Više mi nije jasno kako je RHCP došao toliko visoko na listu kada njih generalno ne slušam, puštam ih u kolima klincima ponekada itd. Izgleda da se nakupilo minuta. Mada dok radim za kompom najviše trošim Jućub, tako da lista verovatno nije najbolje formirana, kao i ukupna minutaža slušanja muzike.
Moracu da probam, evo upravo ga instaliram. Obican premium mi dosta toga zavrsava, jer moze da strimuje u pozadini.
Za slušanje muzike ISKLJUČIVO I SAMO stereo. Svi ostali formati imaju smisla za igre i filmove.
Nebitno da li je zvuk kompresovan ili ne, za muziku je najbolje iskustvo stereo zvuk.
Isto kao sto ima smisla za filmove i video igre, ima smisla i za muziku. Doduse, moram da napomenem da je to samo za kompozicije koje su pravljene uzimajuci u obzir ‘prostorijski zvuk’ ili pak one koje su remasterovane u njemu.
Da li si probao da pustis DA track u prostoriji opremljenom surround sound-om?
Izašao novi Redman, old school repčuga, ko voli obavezno. ![]()
Moj nastup onomad…
Listen to Nenad Nikolic Live @ Club Maxim 16.11.2024
Repostovao sam da bih slusao sutra. Vidim da si krenuo sa breakbeat-om